Strava, ktorá podporuje inteligenciu dieťaťa?
Sú také potraviny?
Eeehm. 😅 Omega je fajn, ale nemyslím si, že Einstein mal nadpriemerné IQ vďaka rybám.
Lentilky
🍿
Omega mastne kyseliny, odporucaju sa aj pri mnohych dg., napr ADHD.
@simsalabim to sú ryby?
@simsalabim Intelekt určite neovplyvnia. Ani nič iné.
Na inteligenciu nie tú navýšiť nedokážeš na podporu mozgu áno - vyvážená strava, rybí olej, vit. D3... ale ide najmä o to ako dieťa trávi voľný čas
@zuzanockamt pýtam sa skôr na podporu mozgu..
Rybím olejom, omega 3-6-9, vit.D, výťažkom z ginka nič nepokazíš, ale neovplyvní to nič. Bežnému dieťaťu neuškodí a dieťaťu s nejakým problémom - OVR, ADHD, ADD, PAS, oneskorený vývoj, atď neuškodí tiež no ani nepomôže.
@nynia môj ma len 14 mes..ryby mu dávam
@zuzanockamt vit d ma vigantol
Autorka
Vit.D je super, my užívame celoročne všetci, malí aj veľkí. Dávala som aj rybí olej kvôli OVR, no ani ťuk.
Aj pri 14m vieš podporovať aktivitami mozog napr rôznymi hrami, tráviť čas vonku, v kolektíve iných detí, podporovať reč... To bude mať určite väčší prínos ako keby mal byť pri zapnutej TV celý deň a zabávať sa sám s hračkami, čo netvrdím, že robíš ale aj takí sú rodičia.
@zuzanockamt to ma brat do 2 rokov ..tak kázala doktorka
@nynia telku viac menej vôbec.. hra sa sám alebo s nami..nemám malého súrodenca.. tak len vonku keď sú deti
.
Autorka
Vit.D určite aj neskôr. To mám odporúčané od lekárov. Ja ako dospelá užívam tiež denne.
Takto... celý zdravý životný štýl slúži iba k tomu, aby sa človek necítil zle. Ani to nedá nadľudské schopnosti, ani jediný bod k IQ... takže to vlastne nepomôže, ale veľký nedostatok niečoho uškodí.
Stravu normálnu vyváženú a skôr by sa mal človek poriadne vyspať a žiť spokojný, kľudný ale zaujímavý život. Čo skôr ja pozorujem na okolí, tak kognitívny úpadok je skôr hlavne kvôli stresu, dlhodobej záťaže, osamelosti, depresii. A všetko ma samozrejme základ v detstve
@zuzanockamt diky zuzi.
Stále 2 kvapky
@refly zaujímavá úvaha.
Tak sa budem snažiť mat taky zivot😀ale zase to závisí aj od ludi naokolo
@zuzanockamt ved tak som to myslela. Podpora mozgovej cinnosti. Jasne, ze IQ ako take sa viac menej nemeni. Ak tomu, ze napr Omega kyseliny “nepomozu” pri ADHD - su uz studie, co potvrdzuju, ze mozu mat taky pozitivny efekt ako lieky. Moja dospela dcera ma ADHD, tak ma zasobuje info.
Autorka - ano, napr ryby alebo aj lanove semienka… ale asi je lepsie kupit v lekarni a pravidelne uzivat.
@simsalabim v lekárni.. ako sa to vola?
banany a cokolada obsahuju latky, ktore prospievaju mozgu. Na banany som dostal alergiu, takze uz osprostievam a cokolady zjem malo, aby som nebojoval na wc a tak ani ta ten pokles iq uz nezastavi. 😅
@1ryba aká strava je prenho vyvážená.. varím mu denne ..nedávam sladké veci nejako ani slané.. von chodíme.. rozprávame.
Hráme.
Mozog treba hlavne trenovat, zdrava strava je fajn, ale necakaj, ze ked to nema dane, vykrmis z neho nositela Nobelovaj ceny
A o vyvazenej strave je tooolko informacii na internete, ze staci ak vies pouzit Googel a selektovat informacie a budes v obraze. Teda myslim si, ze kazdy priemerne inteligentny clovek so vseobecnym prehladom je, co sa tyka vyvazenej a zdravej stravy, v obraze uz davno.

Nie.