icon

Stres, keď idem na nákup a na poštu

lolita365
18. feb 2021

Ahojte chcem vedieť či niekto prežíva to čo ja, hrozný stres, hlavne keď idem nakúpiť, do obchodu, lekárne, postu, je to neopísateľný pocit, taky že niekedy ani nenakupim tak ako by som chcela, ale vrátim sa domov ☹️

Strana
z2
esti58
19. feb 2021

@lolita365
Vyber si bud to zvladnes uplne sama tymito osvedcenymi pravdivymi radami,alebo s lekarkou.
Koho ti je lahsie dosledne posluchnut a mat menej starosti.Skus to dosledne dodrzat co ti radime.A ku doktorke na koniec ak budes chciet.

lolita365
autor
19. feb 2021

@monika_mm ahoj doktor mi predpísal Atarax bojím sa ho trošku, ma veľa nežiadúcich účinkov

monika_mm
19. feb 2021

@lolita365 hoci som Atarax neuzivala, poznam tie pocity, ked som si davala uplne prvu tabletku (AD alebo xanax to bol?), tak som hned mala vsetky neziaduce ucinky 😀 je to normalne. Ved si len precitaj neziaduce ucinky beznych liekov a tiez ti pride zle. Kludne do toho, ak ti to predpisal lekar, pocuvaj jeho pokyny, ak sa ti nieco nebude zda, konzultuj s nim.

simca06022011
19. feb 2021

@lolita365 no ja mam toto iste, cela som v strese uz ked mam ist z domu... ale ja sa veru v obchode neotocim, mam zoznam, predycham a ukludnim sa a idem.. nakupim... ale vcera napr. som skoro nechala kos v bille a odisla z tade, ale to je nasledok drbnutych dochodcov, ako tam bol vcera o 11!! normalne boj o zivot.. vecer sme sa na tom rehotali, ale mne cely nakup nervy tiekli... cize zoznam, nadych vydych a idem.. a ano urcite je to izolaciou, nechodime medzi ludi, von... ja som uz nervna aj ekd mi telefon zvoni, a to veru ked mala ide do skoly ja odchadzam na firmu na pol dna, a za minuly tyzden som ledva nieco urobila v rpaci a potom doma si hlavu trieskam, ze mozem do noci dorabat... :D
Ja osobne by som kvoli takemotu svitoreniu, ak to trva mesiac neutekala po lieky k lekarke.. skor fakt naplanovala nakupy, a viac zacala chodit von, prejst sa a tak. Podla mna to postupne zase prejde, ked sa zacneme socializovat :D

lolita365
autor
19. feb 2021

@monika_mm ale povedal mi že tieto nie sú návykové 🤔 ja už sama neviem či ch brat alebo nie

lolita365
autor
19. feb 2021

@simca06022011 áno presne 😂🤔, cca pred týždňom v Bille hovorím priateľovi pohni si lebo sa necítim dobre, a čo on začal sa mi smiať ☹️, aspoň že tu ma niekto chápe, ďakujem vám, aj keď už aj ja sa na tom sama smejem že čo to je vlastne vyjdem z obchodu a všetko je v pohode 😂, ale fakt trpím kým nákupim, a ešte horšie keď stojím v rade to ako nočná mora 😱

anonym00000
19. feb 2021

@lolita365 da sa s tým žiť, ale je to náročné, realne priala by som si aby to zmizlo ale neda sa to vyliečiť, fungujem už takto asi 10 rokov

lolita365
autor
19. feb 2021

@anonym00000 to mi je ľúto, možno už vieš ako na to, alebo nemyslíš na to, niekedy to prejde keď sa začnem z niekym rozprávať..

karinaaaa
22. feb 2021

@lolita365 ano mávam tot aj ja. Ale ja mam danú twtaniu a od prvého záchvatu mávam.presne toto ze sa bojim alebo mam.strach chodiť medzi väčšie množstvo ľudí.

miriam11
22. feb 2021

@lolita365 máš uzkostnu poruchu a panicke stavy. Neviem, či si sama pomôžeš. Treba navštíviť lekára. Zvykne sa to zhoršovať...

mironka
22. feb 2021

Ja som doma v kuse od roku 2013..materska...a materska...a takto este 2x materska...posledny rok som v stave ako ty...mne je zle,ked musim ist do mesta na nakup...mala by som sa tesit,ze vypadnem medzi ludi.. Lenze ja nemam stres z ludi...ja nechodim do obchodu na to,aby som sa vykecavala s ludmi....mne je zle z nakupovania...tym,ze uz nerobievame castejsie a mensie nakupy (hoci muz by sa obetoval),viem,ze musim urobit min. ten 1 velky nakup pre viac ludi,citim zodpovedbost..a uz toho mi je blbo...ze mi treba vela vsetkeho...potom pojdem do obchodu,vsade kopec ludi...mna obleje pot..potom ked nahanam tovar..mam pocit,ze utekam maraton..ze rychlo podme...a napokon ked vykladam tie haldy na pas,mam pocit,ze kradnem a oblieva ma pot..no psycho...minuly tyzden sme tak mali ist s muzom..no zacala ma boliet hlava,na zvracanie...tak sme nesli..napokon som sla rano sama,ked bola predajna skor prazdna..nakupila som pomaly bez stresu....no psycho...a bez muza

lolita365
autor
22. feb 2021

@mironka áno tiež ma oblieva pot, prídem z mesta domov tričko mokré, proste toto je všetko kvôli tomu že asi málo chodím von,a potom sa ponáhľam domov, keby už to prešlo bola by som šťastná 🙂

lolita365
autor
22. feb 2021

@miriam11 niekedy je to hôr niekedy lepšie, proste asi musím byť viac medzi ľuďmi a nie byť len s tými ktorých poznám

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
lolita365
autor
22. feb 2021

@vlcik1 mávate tiež také príznaky?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
miriam11
23. feb 2021

@lolita365 dokázala by si ísť v autobuse, vo vlaku? Ísť v pohode na jarmok?

miriam11
23. feb 2021

@lolita365 nemyslím, že to má súvis s tým, že málo chodíš von. Tieto problémy majú súvis s tvorbou serotoninu a noradrenalinu...

lolita365
autor
23. feb 2021

@miriam11 v autobuse áno, jarmok sama asi nie

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
sonula
23. feb 2021

Mozno by bolo fajn skusit psychologicku, moze to mat rozne priciny a aj ked to nebude nic vazne, v tejto dobe si s niekym takym pokecat, dobre padne.

miriam11
24. feb 2021

@vlcik1 neviem, či to da autorka bez liekov. Aby sa jej to nevystupnovalo viac a viac....

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
radkamatisova
10. apr 2021

@lolita365 Aj ja prežívam to isté, ale len ak idem sama, keď idem s mužom a so synom, tak to je v pohode, ale keď mám ísť sama, tak radšej ani nejdem 🙄

nikola44
19. máj 2025

@lolita365 ahoj ešte sa ti to deje ? Ja to už mám presne 2 roky, mne sa to spustilo po preťažení na vysokej škole. Odvtedy ako keby mi niekto ukradol život , pritom som predtým žila svoj život veľmi spokojne, darilo sa mi, bola som šťastná. Odvtedy ako keby nežijem, sú lepšie dni aj horšie ale je to také ako mimo realitu všetci podľa mňa chápu čo to prežívajú. Ísť von je dosť stresovo náročné ale v mojom prípade to potom prejde..teraz mám malého syna a tak som sa na neho nafixovala že keď mám ísť niekde sama tak moja hlava mi hovorí že proste odpadnem že mám nestabilné nohy atd atd, mne dosť pomáha si brat v obchodoch veľký vozík je to ako moja barlička proti odpadnutiu aj keď nikdy som ešte v živote neodpadla..len mi je z toho smutno ako som kedysi žila slobodne všade som chodila a teraz som uväznená v hlava ..keď je muz doma tak je to omnoho lepšie, dokonca keď som s ním mohla byt dlhšie tak sa to znížilo na minimum ale chodí do zahraničia tak nemôžeme byt spolu. Avšak za tie 2 roky každodenného štúdia o tom som si niečo všimla: skúste hľadať príčinu v tele či nemáte skrytý zápal alebo problém s črevami, mamka mi vravela že ja som mala od malička problém s tvrdou stolicou a tak mi napadlo nevznikol u mňa problém už od mala ? Teraz trpim na hemoroidy čiže niečo s tými crevami mám, a ako je dokázané črevo-mozog to je úplne prepojené, dokonca bolo zistené že pri vyšetrení stolice autistického dieťaťa mu zistili priepustnosť čreva. Ja teraz beriem 3 týždne pestrec mariansky na pečeň aby sa prečistila a verte mi ja mám omnoho viac energie, pritom nefajčim, nepijem alkohol, a dosť obmedzujem ultra spracované potraviny. Teraz som si objednala nejaké doplnky tak uvdiim či bude zmena. Druha vec: väčšina psychológov vám poradia že sa nemáte vyhýbať situáciám, avšak v prvom rade treba počúvať telo: ja som urobila chybu lebo vtedy čo som sa cítila dobre už takmer bez úzkosti ale necitila som sa dobre po fyzickej stránke bola som slabá som vedela že keď pôjdem do toho obchodu v daný moment príde panicky atak znova a prišiel a odvtedy sa zase snažím dať dokopy ale len preto lebo každý mi radil že proste tam mám ísť, že mám ísť do situácii aj ked sa na to necítim. Teraz zz viem že nie proste keď cítim že to nedám nejdem a keď sa cítim lepšie tak idem. Skúste si kúpiť knihu od Klausa Bernhardta panické ataky..jedna z top kníh, kde sú popísané skutočne fungujúce metódy a ako myslenie človeka a čo si o sebe myslíme vie zmeniť s našim fungovaním. Držím palce

Strana
z2