icon

Stretávanie sa cez koronavírus. Aký je váš názor?

16. apr 2020

Zdravim vas. Chcem sa spytat na to, aky mate nazor na stretavanie sa ludi pocas tohto obdobia. Grilovacky, male oslavy.....
Mam dojem, ze kazdy druhy na to kasle a ja, co som poctivo doma, plus nam stoji podnikanie, na to doplatime. Pretoze takto sa opatrenia neuvolnia 😥
Som len ja na hlavu, ze to beriem vazne (a nemyslim si, zeby to bola najhorsia choroba sveta).. alebo? Chcem, aby to cim skor preslo....ci sa aj vy stretavate napr s tym, s kym ste v praci?

Strana
z2
tt247
17. apr 2020

Nestretávame sa s nikým. Rodinu som nevidela už niekoľko týždňov a to boli aj okrúhle narodeniny. Zbytočne sa vystavovať riziku ale nechce nikto z nás. Treba vydržať.

valeriadk
17. apr 2020

My sme doma. Nastastie mame dvor. Keby nie tak ideme do lesa. S rodinou si volame piseme skypujeme aj kazdy den. Manžel chodi do prace aj na nakup. Trosku nechapem tu nutnost prave teraz sa socializovat a slova - nevydrzali sme to. V tejto dobe su ine možnosti soc.kontaktu nie ako volakedy. A to ludia nevydržia doma sami so sebou? Matky s detmi? Manzelia navzájom? Samozrejme ze mi vsetci nenormalne chýbajú. Len je to na zamyslenie.

katka708
17. apr 2020

No tak mňa tu asi ukrizujete ale my sa stretávame teda s viac ľuďmi. Každý druhý týždeň musím chodiť do mesta do práce a vtedy vybavím aj potraviny a poštu. Muž cestuje po celej SR ako manažér, ma na starosti predajne a ľudí čiže ten najviac riskuje. Ale strata jeho zamestnania by bola pre nás likvidacna.
Maminu som videla len raz aj to z 10m keď som jej pomohla s nákupom lebo býva s mojou 93r babkou ale svokrovcov mame 10 min od domu a strážia syna keď som v práci.
A teda už sme mali aj grilovacku cez sviatky s malého krsnymi a ich deťmi lebo vyrastajú spolu od narodenia, bývajú v susednom dome a po mesiaci vzájomného obchadzania sme to vzdali a stretli sa na záhrade. Nebaví nás plačucim deťom každý deň vysvetľovať prečo sa nemôžu hrať keď doteraz chodili spolu na dovolenky a každý deň boli spolu.kto sa nás v dedine boji, nech sa nám vyhýba. Ale viac riskujeM nákupom potravín a muž v práci ako tým že s rodinou opečieme spekacku na zahrade

luuubik
17. apr 2020

Grilovacky a podobne frajeriny ani ja neuznavam. Doteraz som rodicov navstivit nebola, no uricte uz v dohladnej dobe pojdem a to s cistym svedomim. Dovody:
- zaplatim si - aj detom - test, aby sme vedeli, ze sme o.k.
- rodicia su na tom zdravotne tak, ze mozno sa jednoducho "bezpecnej" navstevy nemusia dozit. Bezpecnej - rozumej, ked uz budu -a to aj u nas na Slovensku, kde vsetko prichadza oneskorene - k dispozicii vakcina, lieky... Na to tiez myslite, ze uplynie nejaky cas odvtedy, kym dostanu vakcinu dajme tomu Americania, az kym sa dostane k nam (staci, ze ten liek Remdesivir (ci ako sa vola) evidentne velmi pomaha a my Slovaci ho nemame...)
- ak nastane komunitne sirenie (co uz vlastne asi nastalo), je velka sanca, ze sa nakazia od niekoho ineho, cize uz ich zdravych (mozno zivych) neuvidim
- bude ovela bezpecnejsie ist ich navstivit zaciatkom leta ako dajme tomu v septembri - oktobri - kedy sa zasa zhorsi tato marketingova "chripkova sezona"
- su uz psychicky na dne a ja tiez nemam od toho daleko. Vydrzat rodinu nevidiet rok ci dva bez problemu moze ten, kto nema podla mna az take mega vrucne vztahy (bez urazky). Porovnavam napr. moju mamu, ktora miluje deti a vnucata neskutocne a zije len pre chvile, ked sme spolu a ine babky, ktore poznam, ktorym staci byt s vnucatami hodinu a uz su z nich unavene a su radi, ked sa vnucata aj s rodicmi beru prec, aby mali svoj zivot svoje zaluby... Alebo jedna pani z rodiny, ktora ma domisko na samote, vidi vnucata raz za pol roka aj to sa po desiatich minutach jeduje, ze preco male deti dupocu po schodoch a robia hluk... Tak takymto rodinam urcite nevidiet sa rok zily netrha.
A celkovo - mozte - v ramci svojej vlastnej ochrany a bezpecnosti - ziadat od ludi, aby boli disciplinovani tyzden, mesiac, dva... Ale dlhsie nie, to je cista utopia. Kazdy ma svoju individualnu situaciu - do ktorej vy nevidite, ci uz zdravotnu, emocionalnu, socialnu a nie - ani kvoli virusu sa nemoze zivot so vsetkymi svojimi peripetiami zastavit na rok.

duratlicka
29. júl 2020

My sa stretavame len s rodicmi. Aj to trpneme, aby sme tu koronu odniekial nedoniesli.Muz pracuje 8 hod v ruske, ja 4hod v ruske a rukaviciach. Nejake oslavy a grilovacky su velky risk.

Strana
z2