Sú dlhé čakacie doby na kolonoskopiu normálne?
Dievčatá, ti, ktorí máte príbuzných alebo ste samy podstúpili vyšetrenie, akú máte čakaciu dobu na prvé vyšetrenie?
U nás je doba cca 4-7 mesiacov, to je všade tak?
Hlavne, že všade sa rozpráva o prevencii a keď vám niečo zistia, tak nie je možné nájsť doktora🤦😮
@anonym_autor podla toho kde. V ba ked si zaplatis tak mas termin aj do tyzdba
@crazy_cat_lady áno, to mi je jasné... Ale naozaj sme už len v tomto štádiu, že nemôžeš byť chudobný a chorý?
Stovky eur mesačne odvádzame do poisťovní a keď reálne vznikne problém, tak iba plať, keď chces vyšetriť?
To sme fakt dopadli....
Vitaj tento štát 🤦🤦
@crazy_cat_lady áno, to mi je jasné... Ale naozaj sme už len v tomto štádiu, že nemôžeš byť chudobný a chorý?
Stovky eur mesačne odvádzame do poisťovní a keď reálne vznikne problém, tak iba plať, keď chces vyšetriť?
To sme fakt dopadli....
Vitaj tento štát 🤦🤦
@anonym_autor to si len teraz na to prišla?
čo viem situácia je presne takáto min. 10 - 15 rokov.
Už pred 15 rokmi som čakala na vyšetrenie ORL dieťaťa viac ako 8m.
Pred 20 rokmi sme čakali na termín u gastroent. s malinkým bábom viac ako pol roka.
Že čakáš teraz pol roka je ešte Ok.
To sme fakt dopadli....
Vitaj tento štát 🤦🤦
@anonym_autor no, bohuzial, je to tak. Clovek ked nema peniaze, tak aj umriet moze dovtedy
@anonym_autor kolegyňa mala problémy v novembri, na júl ju objednali a v januári dostala take kŕče, bolesti, že ju brali hneď a hneď ju aj vyšetrili. 🤔 Sestra mala bolesti hlavy, po všetkých vyšetreniach jej dala dr výmenný lístok na magnetickú, objednali ju o pol roka, dovtedy trpela. Realita.
To sme fakt dopadli....
Vitaj tento štát 🤦🤦
@anonym_autor dlho dlho je to zle a bojim sa ze bude este horsie....Ortoped v Ba ? Zadarmo sme nenasli, vsade sa plati, uz pri vstupe, plus dalsi poplatok za vstupne vysetrenie...a potom sa pytam, presne ako ty, kam idu par stovak mesacne a na koho? Ked nie na mna?
@anonym_autor no bohužiaľ. Tento štát nepotrebuje zdravých ľudí. Pokial si nezaplatis smola. Minule som sa bavila so ženou čo robí v poisťovni a mala tiež problém, fakt že akútny. A čo jej povedali, termín možno za 4-6tyzdnov.
Možno aj je veľa ľudí na to objednaných ale naozaj ak je raz niekto akútny prípad tak ho uprednostnim ale tu je zdravotníctvo veľmi biedne a bohužiaľ v práve takýchto prípadoch zistíš aký sú niektorý lekary hyeny.
Hlavne záleží, že kde. Dnes som dostala termín o 3 týždne, bezplatne. NZ
To sme fakt dopadli....
Vitaj tento štát 🤦🤦
@anonym_autor správne si to pomenovala....ani chorý ani chudobný.... bude to ako v Amerike, kde normálne pracujúci si nemôžu dovoliť bývanie ani lekára 👉👀👽
NR sa dalo úplne v pohode nájsť termín a prispôsobiť ako muž potreboval. Do 2-3 týždňov.
To sme fakt dopadli....
Vitaj tento štát 🤦🤦
@anonym_autor áno. Naozaj sme presne v tomto štádiu.
Rozdiely medzi pracoviskami su naozaj velke, ako vidiet aj tu (niekde 2-3 tyzdne, inde 4-7 mesiacov), tak sa oplati zavolat na viac pracovisk a spytat sa na zoznam nahradnikov. Dolezite je aj to, s akym dovodom je vysetrenie indikovane: pri krvi v stolici, nevysvetlenom chudnuti, chudokrvnosti alebo pozitivnom teste na skryte krvacanie by mal lekar na odporucani uviest, ze nejde len o preventivne vysetrenie, a termin byva rychlejsi. Spytat sa da aj v zdravotnej poistovni, casto vedia nasmerovat na pracovisko s kratsou cakacou dobou.
Ja som minulý rok dostala termín asi za 3 týždne v BA, ja som mala výraznú krv stolici - nakoniec mi došli na UC
@anonym_autor 1-2mesiace
Ja som sa objednávala v októbri 2025 a termín apríl 2026 🤔 A dodávam, že kvôli krvi v stolic
@anonym_autor
Určite sa všade nečaká 4-7 mesiacov, obvolajte všade kde sa dá. Ja som v TN čakal 2 mesiace, v BA zadarmo mali termín za 3 mesiace (veľmi dobrý doktor, tuším Ľubomír Michalko na Ružinovskej) ale napr tam mi doktor sam navrhol rektoskopiu aby pozrel aspoň niečo a to mi dal do 2 týždňov, možno som mu dal 20e alebo tak nejak. Súkromné kliniky dajú aj do 5 dní, samozrejme to dosť stojí ale chodím na bezručovu a tam mi vyhovuje ze majú v ponuke aj rýchlu analgosedaciu kde netreba doprovod a mate záruku najmodernejších postupov. V TN gastro síce "zadarmo" ale postupy z minulého storočia a viac mi uškodil ako pomohol. Všetko má pre aj proti.
To sme fakt dopadli....
Vitaj tento štát 🤦🤦
Nuž, sme v úplnej riti. Jemne povedané....
@anonym_autor
Už sme v takom štadium že ja som potrebovala minule rychlo MR kvoli operacii a ponukla som sa že si to zaplatim na troch miestach a nikde ma nezobrali.

@anonym_autor podla toho kde. V ba ked si zaplatis tak mas termin aj do tyzdba