icon

Sú kŕče v tele spôsobené tetániou?

2. feb 2025

Môže môj problém s kŕčmi (v prstoch na rukách, nohách, chodidlách,bedrá,driek,nohy...) súvisieť s tetániou,či je za tým niečo iné?
Nemám iné príznaky tetánie.Teda mám ju potvrdenú cca 3 roky, ale stále mám pocit ,že keď nezistia príčinu tak to zvrtnú na tetániu.
Liečila som sa na veľké bolesti chrbtice a vtedy mi robili EMG vyšetrenie.
Žijem s tým akoby som to nemala. Teda nepripisujem tomu žiadny význam.
Až na problémy s kŕčmi. Také silné už nemávam v nohách ako som mávala, ale mávam pravidelne hocikde na tele. A prsty, nohy mi až vykrúca.Dokonca pri obyčajných činnostiach.
Pravidelne beriem Magnosolv dlhodobo. Aj iné vyživované doplnky.
Stretli ste sa s tým? Ďakujem za každú radu a skúsenosť.

missviolet
•
3. feb 2025

Toto mam ja, tetaniu v podobe krcov. Mangnosolv mi je uplne nanic, vobec nepomohol, je tam Mg v podobe oxidu, ten telo malo vstrebe. Treba si pozriet kvalitnejsie formy magnezia. Inak aj Bcka brat pomaha magnezku

autor
•
3. feb 2025

@missviolet všetko možné aj nemožné beriem aj som vyskúšala.nepomáha nič! Beriem aj Vitamín B .Naozaj aj na odporúčania lekárov a chvíľu pokoj deň dva a potom zase.Ja neverím na žiadne takého tetánie,ale kŕče mám všade a hocikedy .A čo som odpozorovala dávno, hlavne keď menej pijem. Respektíve aj pijem, ale ja mám hyperaktivny močový mechúr a mám pocit,že oveľa viac vymočím ako vypijem. Behám každú chvíľu aj v noci.Nezávisle od toho koľko pijem. Neviem či to má súvis,alebo nie.Ale piť normalne nemôžem kvôli tomu..Hlavne keď nie som doma.

ivanaa346
•
Autor odpoveď zmazal
•
missviolet
•
4. feb 2025

Tak ked neveris na tetanie, tak sa liec podla vlastneho usudku. Ja som sa ti snazila napisat, ze preparaty predpisovane alebo bezne kupovane v lekarnach nie su tie najucinnejsie a ked ma clovek aktivny problem, nebudu stacit a musi si pozriet sam, co by mohlo dlhodobo pomoct na zaklade realnych faktov (vstrebatelnost lieciva napriklad). Ja mozem prakticky skoro vsetky magnezka a becka z lekarne hodin tak do kosa, taky maju efekt. Ked ty vsak vies vsetko o krcoch a ako sa ich zbavit, tak potom je diskusia zbytocna, pretoze vies, ako sa ich u seba zbavit

autor
•
4. feb 2025

@missviolet Nie tak som myslela bozechráň.. Nebolo to myslené na vás vy s tým nič nemáte. Ja ďakujem za radu. Snažila som sa povedať, že niekedy ked nemajú príčiny chorôb tak to pripisujú tetánii to je všetko.

autor
•
4. feb 2025

@missviolet Absolútne som sa vás nechcela dotknúť a veľmi rada si nechám poradiť .Vždy sa snažím skúsiť odporúčané a človek robí preto všetko ,aby vyliečil nepríjemné choroby. Respektíve aspoň zmiernil. Ja som to pripisovala skôr práci v stoji a nedostatok tekutín,kŕčovými žilám ako tetánii.To je všetko. Nič zlé nevidím na vašich radách.