Suché pery od nosenia rúška
Prajem pekný deň. Chcela by som sa opýtať, či som jediná, ktorej od rúška popraskajú totálne pery. Už je to neznesiteľné. Mám od malička atopicky ekzém. Myslím že by to s tým mohlo súvisieť. Včera som bola na dlhšom nákupe z rúškom a dnes mám zase okolo úst všetko popraskané.. Už sa mi to ako tak zahojilo. A teraz som zase tam kde som bola. A neviem čo by mi pomohlo.. Viete nejako poradiť? Čo by pomohlo? Balzamujem, natieram, neoblizujem pery.. Už neviem
@falbala132 Presne. Ja tiež, keď idem do obchodu že som tam krátko tak to také hrozné nie je. Ale keď dlhšie nosím rúško, ten horúci vzduch ktorý vydychujem mi všetko naspäť vysuší. A pijem dostatok vody. Lebo vraj je to príznak dehydratácie. Čo určite nie je, v mojom prípade. A fakt viem na 100% že o kedy je povinné nosiť rúško mám suché pery aj okolie úst 🙄🙄🙄 už mám s toho dosť nervy.. A keď mi niekto povie, však aspoň máš šťastie že nosíš rúško, nič nevidno.. 😒😒 Veď práve to že nosím rúško ach.....
@sara07 To že aj med som skúsila, čo odporúčajú, ono sa mi to zahojí aj z balzamom. Ale ozaj, dám rúško a je to spať. Inak ďakujem za radu, celkom ma zaujali aj iné produkty od tej značky 😊 aj sú cenovo dostupné. Ja som rozmýšľala že si takú hrubú vrstvu natriem aj pred tým ako si idem dať rúško, len ci sa mi potom nenalepi na ústa 🙄😀Už aby bolo po tom hlupom víruse 😒
@sandyl07 nalepia , skušali sme😝
alebo na sashe maju dobre balzamy prirodne ale tie som neskušala ale tak recenzie maju tam dost
alebo v dm som bola teraz dost prekvapená mali dost vela balzanov takých prirodných
aj myslo som tekuté kupila tiež lebo normálne mi začala pukat koža na rukách
a teraz idem aj na tejto okrem saloosu
https://www.sashe.sk/BotanicaSlavica
saloos aj botanica nemaju celé portfoliou v dm ale ak by si chcela ovonat a občas maju aj testery teda aspon u nás
niekedy aj pletové krémy dobre padnu na noc natret ,nám ani mne med nerobi dobre napr
Tak momentálne mi asi ani nebude vadiť, že nebudem vedieť ako voňajú aj keby boli úplne neutrálne, len nech sa už zbavím toho otravného vysušovania. A inak ja mám tiež strašne vysušené aj ruky 🙄
Sashe poznám, ale nevedela som že tam predávajú aj kozmetiku 😊😀 Idem kuk, a ďakujem ešte raz veľmi pekne za radu. Určite pomôže 😊🍀
@mogaa tak ja našťastie herpes nemám momentálne, za čo som vďačná lebo mám pol ročnú dcérku.. A to nie je sranda. Ja skôr kútiky vysušené k tým peram. 😒🙄 Prajem nech ťa to prejde čím skôr (keďže sama viem aký je herpes na prd).. Aj keď máš pravdu, kým nezlozime rúška asi budeme musieť pretrpieť tie hnusne kožné problémy 🙄
@sandyl07 no ja mávam herpes tak 2x ročne a od marca som ho mala už 3x...ono niet divu....herpes je oslabená imunita, tým že vonku nosíme rúško vdychujeme vlastný dych ktorý je plný nečistôt ktoré telo vylučuje dychom....nehovorím vnútri alebo aj vonku kde je veľa ľud to malo svoj význam, no nosiť ho stále hlavne vonku je blbosť...
Mozno od veci komentar, ale nosenie ruska vo mne vyvolalo este vacsi sucit so zenami, ktore spolocnost nuti sa zahalovat a vdacnost, ze nie som jednou z nich!
@simsalabim To je pravda. A obzvlášť v tých horúcich krajinách 🙄😏 Ja by som už bola od hlavy po päty vyhádzaná z ekzemom.
Ja mam zase problém odkedy nosím rúško ja nemôžem normalne potom dýchať nosom normálne kvapky do nosa si musim dávať,uz sa bojím aby som neostala na nich závislá.
@sandyl07 skus propolisovu tinkturu ako prvu a potom medovy macerat s propolisom na to. Ja kupujem z vcelnice Kondas, ale mozes skusit nejakeho vcelara vo svojom okoli. Ak nemas alergiu na vcelie produkty. Ja som preliecila kutik za 24h a malej davam na atop.ekzem ten macerat ak je velmi zle predtym tinkturu, ta stipe jak slak, ale zmena je viditelna za par hodin.
@janage To si mi poradila aj k ekzému. To som ešte nepočula ten macerat. Určite sa popýtam v okolí a vyskúšam aj na ekzém 😊 keďže píšeš, že vám pomáha 🍀😊Ja som dlhé roky bojovala a nie a nie ma prejsť, až som to vzdala a nakoniec sa to stratilo samo asi pred dvoma rokmi. Lenže momentálne sa mi v záhyboch rúk opäť vrátil, aj na brade (asi tiež od rúška) Ekzém nemá rád ani zimu ani teplo 🙄 Ale "našťastie" ma viac trápia teraz iba tie pery 😶 Takže vyskúšam čo sa len dá 😊Ďakujem pekne za radu
@chiccco Tak ak ti mám úprimne povedať, podľa mňa keď si len tak vonku, na nos si rúško nedávaj. Fakt iba v nutnom prípade, keď sú v okolí ľudia.. Veď v podstate je rúško naozaj jedna veľká zbytočnosť pokiaľ nie si sama nosič choroby 🙄🙄 A aké rúško máš? Nie si alergická na nejakú látku, ktorú môže rúško obsahovať? Alebo možno prací prášok, či nie je ťažký na tvoje dýchacie cesty.. Neviem.. Ťažko povedať. Aspoň tu zisťujeme koľko problémov nám zdravým tie hlúpe rúška narobia 😏😏🙄
@sandyl07 no ved nosím ho len v práci a to musím tych 8 hodin mi da riadne zabrať,mam bavlnené dvojvrstvove,ale tiež som čítala ze ake je to škodlivé vlastne ked vydychujes oxid uhlicity zostáva v tom rusku a potom ho znovu vdychujes ze vobec to nie je dobré na pľúca...no už aby to skončí!o.
@sandyl07 tak ma ekzem na viacerych miestach a pouzivam vittelu ictamo, aloe vera ci macerat. Jeden cas jedine co pomahalo bolo skin cap krem. Na palcoch noch mala neustale sa tvoriace praskliny bolestive tam pomohlo udrziavat aloe vera od forever.
Ja po tych rokoch som aj za kratkodobe uzivanie kortikoidov ako fucikort a potom uz udrziavat
ja mám ten istý problém, trošku pomáha mne kalciová mastička, ale tiež mi stále praskajú :(

@sandyl07 keby len to, ja mam navyse infekciu na jazyku a podnebi, ktorej sa neviem zbavit. ked uz mam pocit ze je to lepsie, tak idem v pondelok do prace a vecer je to tam kde to bolo.