icon

Súvisí čierny kašeľ so zvýšeným počtom prisťahovalcov alebo neočkovaním?

20. feb 2025

Čierny kašeľ

Môžu za to bioneočko matere, môžu za to UA prisťahovalci? Čo vy na to? Váš názor?

zuza265
20. feb 2025

Podla mna sa hlavne dalo opytat krajsie 😉 som sice ockovana a nie som pristahovalec (akykolvek), ale uprimne tato otazka svedci o tebe…

simsalabim
20. feb 2025

Pokial viem, aj v UA maju povinne ockovanie proti ciernemu kaslu. Ale vinnik sa vzdy najde. Ked nie Zidia, tak Ukrajinci 🤷‍♀️

diewcatqoo
20. feb 2025

Moze za to Bordetella pertussis.

nikpa
20. feb 2025

Posledné roky klesá kolektívna imunita, to je určite jeden z dôvodov...

autor
20. feb 2025

@zuza265 ahoj, opýtala som sa presne tak, ako sa vyjadrujú ľudia v rozličných článkoch s touto témou, na sociálnych sieťach.

zuza265
21. feb 2025

@autor/ka asi citame rozlicne clanky 🙂 a komentare od ludi znova svedcia o nich… nie je potreba sa opicit, ked s takym vyjadrovanim nesuhlasim

danielahamar
21. feb 2025

@zuza265 au prisťahovalci, to je nadávka? Ok, ešte tie matere to beriem

zuza265
21. feb 2025

@danielahamar mater nie je pre mna ok pomenovanie normalne cudzich ludi. Nikdy by som nezastavila mamku s dietatom a nenazvala ju mater. V kontexte su hned obvineni ua pristahovalci. Pride ti to ok? Ako ano. Fajn. Tvoja vec. Ale citanie s porozumenim by som dotrenovala 🙂

ps: poradim ti, ja som sa nikde nevyjadrila o nadavkach

danielahamar
22. feb 2025

@zuza265 🤔 ešte raz a pomaličky, asi ty potrebuješ natrénovať porozumenie. Mater nie je ok, ale čo je zle na prisťahovalcoch? To akoby si povedala, že cigán alebo róm je nadávka🫣

zuza265
22. feb 2025

@danielahamar skus znova pointu celeho pisaneho textu. Ak ti pride ok, ok. Mne nie 🙂 nejde len o slova. To je ale pre niekoho tazke no