icon

Súvisia migrény s očkovaním proti Covid-19?

30. jan 2026

Pekný podvečer prajem. V roku 2021 som bola očkovaná 2x proti covid 19. Aj napriek tomu som ho 2x prekonala. Lenže odvtedy (to som si uvedomila až dnes keď sa ma lekárka pýtala) trpím silnými migrénami a tie začali mesiac po druhej dávke. Čím viac času prechádza tým sú epizódy dlhšie a bolestivejsie. Myslíte že to má súvis?

Strana
z2
ibatanecnica
1. feb 2026
@anonym_ba4398

vo vedľajších účinkoch je aj ochrnutie tvárového nervu, otcovi priateľky ochrnula polovica tváre

@anonym_ba4398 mojej kamoske to spustilo zapal trojklanmeho nervu a kolegyni zhorsilo bolesti klbov. A uz do takej miery ze hlce silne lieky od.bolesti. dalsia kolegyna nedokaze dotoeraz poriadne zodvihnut ruku do ktorej bola ockovanaa zostala.jej tam.hrcka. muz skoncil po tretej davke na.pohotovosti a od vtedy neskutocna unava. A nikto mmu nevie pomoct. 🥲

anonym_7505d3
1. feb 2026
@hypoteka2022

@anonym_7505d3 degenerácia makuly nemá nič s očkovaním, omg...aspoň nešírte bludy...mne to zistili dávno pred covidom 🙄 a bývalej šéfky mama to mala tiež...u starších ľudí je to bežnejšie...

@hypoteka2022 ona to má z očkovania. Potvrdené aj lekárom. Dovtedy mala super zrak a nespĺňa ani len jeden jediný z rizikových faktorov, okrem tohto že je staršia.Samozrejme, že ľudia to mali aj pred érou očkovania,ako aj mnoho iných ochorení. Ale v jej prípade to má súvis práve s očkovaním. A ty tu nie si od tohto aby si hodnotila,z čoho moja mama ochorela. To hádam vieme lepšie my

ejanjelik
1. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_7505d3 dosť ma nahlodala lekárka keď sa ma pýtala kedy mi to začalo a kedy som bola očkovaná. Za ten prvotný bod som považovala úraz ktorý sa mi vtedy stal a hneď na to prišli prvé bolesti a odvtedy sa opakujú a silneju. Lenže to bola asi len náhoda a 4 lekári nezávislé od seba povedali ze to na 100% urazom byt nemohlo. Vtedy som bola doma na materskej čiže stres ohľadom práce chorôb škôlok som nemala. Nespájala som si to vôbec s tým očkovaním

@anonym_autor nemohlo to byť úrazom? mne stačilo,ze som sa trosku buchla na hlave a migréna už bola.

mateson2004
1. feb 2026
@anonym_7505d3

@hypoteka2022 ona to má z očkovania. Potvrdené aj lekárom. Dovtedy mala super zrak a nespĺňa ani len jeden jediný z rizikových faktorov, okrem tohto že je staršia.Samozrejme, že ľudia to mali aj pred érou očkovania,ako aj mnoho iných ochorení. Ale v jej prípade to má súvis práve s očkovaním. A ty tu nie si od tohto aby si hodnotila,z čoho moja mama ochorela. To hádam vieme lepšie my

@anonym_7505d3 synova ocna lekarka, ma okuliare od 6 rokov, do dialky , nam normalne povedala, ze nech ho ani nenapadne dat sa ockovat. Je rocnik 2004. Vsetky klasicke ockovania má.

anonym_7505d3
1. feb 2026
@mateson2004

@anonym_7505d3 synova ocna lekarka, ma okuliare od 6 rokov, do dialky , nam normalne povedala, ze nech ho ani nenapadne dat sa ockovat. Je rocnik 2004. Vsetky klasicke ockovania má.

@mateson2004 áno. Inak tá degen.makuly je vlastne cievami podmienené ochor., čiže to logiku má, keďže kov.vakciny poškodzujú cievy. Mamka to veľmi ľutuje 😞

anonym_7f6df2
1. feb 2026

Moja mama dostala po očkovania silnú neuropatiu plus zápal kĺbov, zápal hrubého čreva, musela ísť aj na operáciu, z dovtedy zdravej čipernej ženy ostala bolestivá kôpka ktorá musí chodiť s paličkou.

Poprosím aby sa nikto nevysmieval tým, čo sa očkovať nedali. Skôr ich obdivujem za ich odvahu odolať nátlaku a vyhrážkam. Mnohí si tak zachránili život

arek00
1. feb 2026
@ejanjelik

@anonym_autor nemohlo to byť úrazom? mne stačilo,ze som sa trosku buchla na hlave a migréna už bola.

@ejanjelik to je zhoda. Ozaj si si ista, že ked ti ta migrena zacala po tom maraze do hlavy... či za to moze ozaj ten naraz. Lebo ak niekto povie, že ma migrenu po vakcine, vsetci zborovo tvrdia, že to nie je mozne 💪🤔.

hypoteka2022
1. feb 2026
@anonym_7505d3

@anonym_7505d3 a akým mechanizmom by to akože mala vyvolať vakcína? ako to vysvetlila očná dr.? celkom ma to zaujíma...okrem toho, práve starší ľudia to majú bežne, možno o tom ani nevedia pokiaľ už nemajú problémy 🙄 mne to zistili náhodne na preventívke, kt. mi robili kvôli robote...žiadne príznaky, ani nič...

anonym_7505d3
1. feb 2026
@hypoteka2022

@anonym_7505d3 a akým mechanizmom by to akože mala vyvolať vakcína? ako to vysvetlila očná dr.? celkom ma to zaujíma...okrem toho, práve starší ľudia to majú bežne, možno o tom ani nevedia pokiaľ už nemajú problémy 🙄 mne to zistili náhodne na preventívke, kt. mi robili kvôli robote...žiadne príznaky, ani nič...

@hypoteka2022 to sa pýtaš mňa? Ja nie som lekár aby som ti vysvetľovala mechanizmy. Je to ochorenie na cievnom podklade a keď sa mama pýtala na súvislosti (keďže dovtedy nemala problémy ani so zrakom,ani s cievami všeobecne)tak lekár potvrdil. Lebo okrem tohto dostala zhruba v rovnakom čase tinitus.

lapersefona
1. feb 2026
@anonym_ba4398

vo vedľajších účinkoch je aj ochrnutie tvárového nervu, otcovi priateľky ochrnula polovica tváre

@anonym_ba4398 a ako je na tom teraz zlepšil osa jej to?

marca12
1. feb 2026

@anonym_autor Pochybujem,ze je to tym. Ja som trpela migrenami aj pred ockovanim a aj po. Jeden cas po ockovani dokonca zmizli,ale nepripisujem to ockovaniu. Ale dezolati ti budu urcite tvrdit,ze to mas z ockovania.

hypoteka2022
1. feb 2026
@anonym_7505d3

@hypoteka2022 to sa pýtaš mňa? Ja nie som lekár aby som ti vysvetľovala mechanizmy. Je to ochorenie na cievnom podklade a keď sa mama pýtala na súvislosti (keďže dovtedy nemala problémy ani so zrakom,ani s cievami všeobecne)tak lekár potvrdil. Lebo okrem tohto dostala zhruba v rovnakom čase tinitus.

@anonym_7505d3 však keď vám to potvrdila dr., tak snáď vám vysvetlila, že ktorá zložka vakcíny to akože spôsobila 😄 lebo s cievami má problémy veľmi veľa ľudí na SK, dokonca aj pred tým ako začal covid...

anonym_7505d3
1. feb 2026
@hypoteka2022

@anonym_7505d3 však keď vám to potvrdila dr., tak snáď vám vysvetlila, že ktorá zložka vakcíny to akože spôsobila 😄 lebo s cievami má problémy veľmi veľa ľudí na SK, dokonca aj pred tým ako začal covid...

@hypoteka2022 ja som tam nebola a mama sa na také podrobnosti nevypytovala. Bola aj tak dosť v strese. Len sa lekár spýtal, či bola očkov.a len spomenuli súvis s tým. A písala som, že mama cievne problémy predtým nemala.

ejanjelik
1. feb 2026
@arek00

@ejanjelik to je zhoda. Ozaj si si ista, že ked ti ta migrena zacala po tom maraze do hlavy... či za to moze ozaj ten naraz. Lebo ak niekto povie, že ma migrenu po vakcine, vsetci zborovo tvrdia, že to nie je mozne 💪🤔.

@arek00 tak asi viem kedy mi začala a vtedy ešte vakcíny neboli. Naozaj stačilo malo ,niekedy len prudšie pohyb hlavou a do par hodín bola.

hypoteka2022
1. feb 2026
@anonym_7505d3

@hypoteka2022 ja som tam nebola a mama sa na také podrobnosti nevypytovala. Bola aj tak dosť v strese. Len sa lekár spýtal, či bola očkov.a len spomenuli súvis s tým. A písala som, že mama cievne problémy predtým nemala.

@anonym_7505d3 čiže žiadne vysvetlenie, len predpoklad že "asi možno pravdepodobne" to bude z očkovania 😄 ešteže mi to zistili pred covidom, lebo by mi všetci, čo sú proti očkovaniu tvrdili, že je to z toho...lebo iné vysvetlenie snáď už ani neexistuje ako čarovné slovíčko "určite je to z očkovania"...akoby predtým neexistovali infarkty, migrény, degeneratívne ochorenia...
cievne problémy nemám ani ja a dokonca som neni stará...🤯

anonym_7505d3
1. feb 2026
@hypoteka2022

@anonym_7505d3 čiže žiadne vysvetlenie, len predpoklad že "asi možno pravdepodobne" to bude z očkovania 😄 ešteže mi to zistili pred covidom, lebo by mi všetci, čo sú proti očkovaniu tvrdili, že je to z toho...lebo iné vysvetlenie snáď už ani neexistuje ako čarovné slovíčko "určite je to z očkovania"...akoby predtým neexistovali infarkty, migrény, degeneratívne ochorenia...
cievne problémy nemám ani ja a dokonca som neni stará...🤯

@hypoteka2022 tak buď spokojná, že si očkovanie neoľutovala a že ti nič nie je z toho. Moja mama také šťastie nemá a veľmi ľutuje, že sa dala.

hypoteka2022
2. feb 2026
@anonym_7505d3

@hypoteka2022 tak buď spokojná, že si očkovanie neoľutovala a že ti nič nie je z toho. Moja mama také šťastie nemá a veľmi ľutuje, že sa dala.

@anonym_7505d3 nepoznám nikoho, komu niečo spôsobilo očkovanie...dokonca môj otec po ťažkej porážke mal iba jemný opuch v mieste pichu...
a ak má vaša mamina cez 50+, degenerácia makuly nemá nič s očkovaním...ale tak aspoň sa máte na čo vyhovoriť 😅 omfg, fakt by som si chcela vypočuť vysvetlenie toho očného dr. ako si predstavuje tú zmenu následkom očk....že akým mechanizmom by to ako malo fungovať 😄

anonym_ba4398
2. feb 2026
@lapersefona

@anonym_ba4398 a ako je na tom teraz zlepšil osa jej to?

@lapersefona po mesiaci a pol sa to trochu zlepsuje

mateson2004
2. feb 2026
@marca12

@anonym_autor Pochybujem,ze je to tym. Ja som trpela migrenami aj pred ockovanim a aj po. Jeden cas po ockovani dokonca zmizli,ale nepripisujem to ockovaniu. Ale dezolati ti budu urcite tvrdit,ze to mas z ockovania.

@marca12 dezoláti?

Strana
z2