icon

Svrbenie po vysadení Cezery

tannia82
5. jún 2025

Rada by som sa opýtala, ak ste niekto bral Cezeru dlhoročne ako prebiehalo vysadenie aspoň mimo času peľovej/zimnej roztočovej a plesňovej sezóny? Pred 6 rokmi som ju vysadila kvôli tehotenstvu a nebol s tým žiadny problém, teraz, keď ju chcem vysadiť, tak mám po dvoch dňoch neužívania (skúšala som viackrát) neskutočné svrbenie hlavne na dlaniach, po celom tele sa objavujú ako keby škrabance a velmi to svrbí, neškrabem si to, len potieram upokojujúcimi krémami čo na čas pomáha. Ale vždy musím nakoniec tú Cezeru zobrať. Alergické príznaky teraz nemám. Zistili mi kvasinky v tráviacom trakte, tak už mesiac držím prísnu diétu, keď som si omylom dala niečo mimo tento jedálniček, tiež boli problémy so červenými fľakmi a škrábancami.
Môže to súvisieť s kvasinkami aj s vysaďovaním Cezery? Viem, že kvasinky spôsobujú svrbenie aj iné komplikácie a v príbalovom letáku Cezery sa píše, že po vysadení môže prísť k intenzívnemu svrbeniu. A keď neprestane, treba Cezeru užívať stále.
Nechcem sa stále kŕmiť liekmi. Verím, že protikvasinková diéta by to mohla upraviť.
Koľko trvalo kým vám to svrbenie po vysadení prešlo?

fialkafialkovita
15. júl 2026

@tannia82 dobrý deň. Ja mám teraz presne to isté. Nepamätáte si, ako dlho to trvalo? Čo vám na to povedala alergo?

tannia82
autor
Včera o 05:32
@fialkafialkovita

@tannia82 dobrý deň. Ja mám teraz presne to isté. Nepamätáte si, ako dlho to trvalo? Čo vám na to povedala alergo?

@fialkafialkovita trva to dodnes, ale bohuzial bola mi diagnostikovana HIT, DAO funguje na 20%, antihist.beriem prilezitostne ked uz to je fakt neznestitelne, snazim sa dodrziavat HIT jedalnicek, pripadne si dam pred HIT jedlom DAO, ale to velmi nepomaha, beriem vitaminy, quercetin ale netusim, ci sa toho niekedy zbavim, he to skor rodinna amamneza z maminej strany🤷🏻‍♀️skusala som snad vsetko a paliva, svrbiva zihlavka sa stale objavuje. Alkohol, bezne pecivo, paradajky, kysnute, kvasene, kakao, kava, citrusy, zohrievane, tomu vsetkemu sa snazim vyhnut, nic ine nezabera zatial, ak niekomu nieco pomohlo, budem vdacna za rady🙏

tannia82
autor
Včera o 05:38
@tannia82

@fialkafialkovita trva to dodnes, ale bohuzial bola mi diagnostikovana HIT, DAO funguje na 20%, antihist.beriem prilezitostne ked uz to je fakt neznestitelne, snazim sa dodrziavat HIT jedalnicek, pripadne si dam pred HIT jedlom DAO, ale to velmi nepomaha, beriem vitaminy, quercetin ale netusim, ci sa toho niekedy zbavim, he to skor rodinna amamneza z maminej strany🤷🏻‍♀️skusala som snad vsetko a paliva, svrbiva zihlavka sa stale objavuje. Alkohol, bezne pecivo, paradajky, kysnute, kvasene, kakao, kava, citrusy, zohrievane, tomu vsetkemu sa snazim vyhnut, nic ine nezabera zatial, ak niekomu nieco pomohlo, budem vdacna za rady🙏

@tannia82 a alrgologicke uz nechodim, pretoze aj vsetky antihistaminika prispievaju k HIT, je to zacarovany kruh, obvodna ma posielala vsade, robila vsetky testy, nevedela si rady, az kym som sama nesla na gastro vysetrenie a tam mi HIT zistili..od vtedy s tym bojujem, vzdy mi vadilo napr uz ked som si dala dve piva, sople atd ale tieto svrbive palive ako keby skrabance sa mi objavuju posledne dva roky a bez diety to mam stale, zhorsuje to aj stres napr. a mozno to, ze uz asi budem zachvilu v perimenopauze🤷🏻‍♀️zatial neviem prist na to ako sa toho zbavit

fialkafialkovita
Včera o 12:15

Fúha, ja som si myslela, že vám to po týždni dvoch prešlo... Tiež som kvôli tehotenstvu pred 2 rokmi Cezeru vysadila, dovtedy všetko ok. A túto sezónu mi liek ani riadne nezabral a po vysadení ma všetko páli a svrbí. Na nové testy k alergo pôjdem až koncom augusta