Svrbenie v zadku
Ahoj, už 2 dni ma svrby zadoček. Neviem čo s tím. Prosím poradte.
Ja vas niektore nechapem. Taketo komenty, to ste jej teda pomohli... 😀
@podkolienka951 k lekarovi a vyter. Mozu to byt parazity..
@podkolienka951 odhliadnuc od tej hrubice a pomenovania" zadoček" ..( nemalo tam byt skor konečnik??) ...
moze to byt len po zlom umyti/utreti vystipana pokožka , naozaj mozno staci dobre mydlom umyt, osušiť a pripadne nakremovať napr. hojivym zazrakom od Oriflame, alebo detskym kremikom...
Ale mozu to byt aj mrle, hlavne ak by ta to svrbelo napr. viac na vecer a na noc.. tak to byva u deti, ked maju mrle... ak nepomoze umytie a namastenie, sup a vyter.
@podkolienka951 ja si myslím,že to budú mrle-treba pozrieť v stolici či tam nemáš také malé biele pol cm dlhé mrle,ak áno doktor ti dá tabletky 🙂
@podkolienka951 moze to byt reakcia na novu drazdivu kozmetiku alebo toaletak.
potom mi napadaju tie mrle alebo ine parazity, je na to nejaka tabletka, co treba zjest 2 krat, vermin tusim? dalsia moznost su zvysene kvasinky, nehryzie ta zospodu aj vedla? ak ano, tak to moze byt vinnik. a posledne mi napada, ze mozes mat hemoroid.
...svrby...nie nahodou svrbí???...jaj baby,jasne,ze Vas svrbí rit,ked ani pisat poriadne neviete
@podkolienka951 môžu to byť aj plesne/candida v črevách, skús vysadiť sladkosti a sacharidové jedlá na nejaký čas...
No detsky kremík som skúšala a nič. Ale svrbí ma to rovnako. Ako mam ďalej postupovať.
@martinaxx - No v stolici som nič nevidela. A ani by som to nevedela nejako zistiť.
@podkolienka951 ahoj ja tipujem že sú to kvasinky alebo parazity. To druhé ti zlikviduje Vermox a to prvé je beh na dlhú trať, základom sú probiotiká a prísna protikvasinková diéta.V každom prípade, návšteva u lekára je viac ako potrebná.
@podkolienka951 skus zbehnut za doktorom, nech ti skusi nejak vykultivovat ster alebo vzorku na pritomnost parazitov vratane tej candidy. a pokial mas po porode, si horuca kandidatka aj na hemoroidy, tie vraj tiez sposobuju svrbenie, myslim, ze tam je zase diagnostika na gynekologii. drzim palce, nech pricinu objavis a odstranis cim skor.

Umyť.