Tachykardia po COVID-e
Ahojte. Stalo sa Vám niekomu, že ste mali zrýchlený pulz, čiže tachykardiu, po prekonani covidu? Ja som 12 dni od pozitívneho testu a včera som si musela volať záchranku, lebo som mala pulz cez 190. Tak rozmýšľam, či to mohlo byť z covidu, lebo predtým sa mi to nikdy nestalo.
napríklad ja mám od kovidu arytmiu. ale že brutal. mala som dva kovidy tesne po sebe a aby mi nebolo málo aj tretí (jeden zly priebeh dva v celku ok), jediné čo mi ostalo je nechuť ku vajíčkam a arytmia. je to už 5 mesiacov, neviem kedy a či to prejde, na kardiológií mi povedali, že som úplne v poriadku a že po kovide im chodia pacienti ako na páse s problémami so srdcom po kovide.
@banderaska29 mne sa to našťastie už nezopakovalo. Dva krát som mala okolo 110, ale len pár sekúnd a samé sa to upravilo. Ja mám teraz problémy so žalúdkom a žlčníkom. Vraj post covid. Začalo sa to už počas covidu a teraz sa mi to zhoršilo. Hnusná choroba.
@mery333 Ludia, ktori ani nevedia pisat na telefone, idu diagnostikovat udajne skodlive ucinky vakcin. Prosim ta nestrapnuj sa tu, ty Google univerzita.
@matabb73 áno bohužial aj toto sa mi dialo. ale prešla som tomu cez rozum - upravila som stravu a od 18 nejem az do cca 10 rána. doteraz to tak mam už niekoľko mesiacov a prestalo to. pravdepodobne oslabené orgány reagovali. držím Ti palce aby všetko postupne ustalo a ono to všetko aj ustane neboj sa...
@banderaska29 fasting? Ja sa toho tiež drzim už rok a pijem viac menej len cistu vodu a napriektomu mi bývalo zle a tlak vyšší bez príčiny lebo inak mám výsledky testov veľmi dobre
@banderaska29 ja mam 2. krat po kovide a opat rovnake priznaky. tachykardie unava vycerpanost. takze to je nieco ako postkovidovy stav. prvykrat to trvalo 2 mesiace, teraz dufam ze to prejde za kratsi cas, nebolo to nic prijemne, skolabovalo mi uplne vsetko, vlasy vypadavali, vsade akne, sucha koza, nespavost, uzkost, bolesti hlavy svalov, dychavicnost... peklo
@zoe_25 toto všetko som mala tesne po kovide aj ja. hlavne po tom prvom v novembri, mala som aj hrozny priebeh a potom som bola uplne fyzicky aj psychicky "zbičovaná". a než som sa spamatala chytila som druhý kovid. :(
teraz som už dlho po a jedine co mi ostalo je občasna dychavičnost a ta arytmia... ale verim že aj to postupne prejde
@mirka414 no ja to nenazývam nijak 😀 proste som cítila že pre telo to bude takto ok vyhovovalo mi to, telo si zvyklo ze v noci nebude žiadna kávenka 😀 a naozaj lahšie sa mi žije, nemam nafuknute a bolave brucho a hlavne mám viac energie.
plus som pridala indický ayurvedicky čaj z kurkumy a dračiu krv ... toto pijem den čo den, kávu som dala na minimum niekedy vôbec a niekedy max 1 denne (bola som veľký kávopič) 🙂
@matabb73 ako sa vám žije ? Ja som absolvovala od 24.8.-4.9.22 dovolenku v Turecku letela som sama a tam som sa v hoteli stretla s maminkou a sestrou .dovolenka dopadla super úplne krásne sme si oddýchli a žiadne problémy s zvýšeným tlakom neboli .jediný problém bol moc fajnová strava 🫤zasa som pribrala 3 kg môžem začať odznovu chudnúť
@mirka414 tak super, že sa ti to podarilo. Ja mám zdravotné problémy dodnes. Našťastie tachykardia sa už nezopakovala, ale mám od covidu problémy so žalúdkom a žlčníkom. Peniaze mi poisťovňa preplatila do mesiaca, ale na dovolenku som si netrúfam ísť. Dúfam, že budúce leto budem mať lepšie.

@mirka414 no čosi. Tu je to na dlho. 18.07. som poslala všetko poisťovni a doteraz žiadna odozva. Už aj mail som im napísala, že či potrebujú niečo doplniť a stále nič. Ešte počkám tento týždeň a potom to začnem riešiť.