icon

Tep v bruchu

18. mar 2025

Ahojte je to taká téma ale chcem sa opýtať dakto čo v kuse cíti tep v bruchu ale že neustále predtým som to vôbec nemala a teraz v kuse pol roka a už mi to vadí furt podbrusie alebo v oblasti žalúdka keď dakedy ľahnem na brucho tak take výrazne miesto jak gulička bije silno a nič nepomáha aj v chrbte ho hocikedy sedím kto má s tým neustály problém ? Ďakujem

nika185
19. mar 2025

môže ist o aneuryzmu brušnej aorty, je to vyduť, môže prasknúť a viesť k náhlej brušnej príhode s krvácaním, neľakaj sa, radšej to povedz lekárovi nech ťa vyšetrí, ak ťa bolieva aj brucho alebo chrbát tak duplom, radšej prísť k lekárovi s hlúposťou ako neskoro, myslí na to

ariannazara
19. mar 2025

Ja mam to tiež občas ale vždy to prejde..ale poznám jednu pani ktorej to prasklo a zomrela tak si dávaj pozor. Keď to trvá tak dlho smer lekár.

autor
19. mar 2025

Ja som na začiatku keď mi to začalo bola na sone pozrieť si to dať asi tak v novembri a vsetko bolo v pohode ta aorta bola do 1,5 centimetra

stanulienkat
19. mar 2025

to ti pulzuje aorta.

autor
19. mar 2025

@stanulienkat áno ja viem len je to otravne že stále bud v chrbte alebo v bruchu dakedy ani zaspať pre to nemozem 😕 ja viem že žiadnu aneuryzmu nemám ale to je otravne

nika185
20. mar 2025

ked to začalo.....takto píšeš ked si s tym bola u lekára, takže
prešlo par mesiacov a tvoje tazkosti da zhoršujú, preto treba ist znovu k dr. že je to horšie, spávať preto nemôžeš,nech aj teraz urobia vyšetrenie, aorta mohla byt vtedy v poriadku teraz nemusí, pulzovat až tak, že nemôžeš spávať a bolí ťa aj chrbát nemôže, tam niečo musí byť, radšej pre pokoj duše smer lekár, povedz, že sa to zhoršilo.....aj ty budeš pokojnejšia, samozrejme že hneď da neľakaj, nemusí to byť vyduť hneď, ale ano je pravda, že pri takom prasknuti aorty keďže je to hruba tepna nastáva smrť, lebo krv strieka prudom nie tečie, trochu ta treba aj vystrašiť,aby si k tomu lekarovi išla, radšej 200x a byt v kľude ako sedieť doma a myslieť si...ved to je pulz, môže aj nemusí

autor
25. mar 2025

@nika185 včera som bola poslala má na sono tam ju pozreli a že je v poriadku že neni zvacsena

nika185
25. mar 2025

no vidíš, aspoň budeš kludnejsia, dobre si urobila, že si išla k dr., človek nema rtg oči, môže to byť vážne aj nemusí a teraz aspoň vieš, že aorta to nieje