Tetanický záchvat
Ahojte baby,poradte prosim tie, ktore to uz zazili. Vcera podvecer som pravdepodobne dostala tetanicky zachvat. Mravcenie ruk, strasna zima mi bola, svalova stuhnutost. Este som to nikdy nemala, tetaniu ani nemam potvrdenu, vlastne len predpokladam ze to bolo ono. Ked to preslo,zostala som strasne unavena a boleli ma svaly. Vecer potom som nevedela ani riadne stat na nohach. V noci som sa vyspala ale aj dnes dom ako prejdena vlakom. Len spim a nic nevladzem. Je to normalne? Co si mam dat?
No, zrejme by si mala zvážiť návštevu lekára, nech ti ju potvrdí, keďže ju ešte potvrdenú nemáš. A možno to vyvráti a je to niečo celkom iné.
Teraz však tetániou trpí každý druhý človek, takže by ma to asi moc ani neprekvapilo. Magnézium užívaš?
@1radula1 obcas si ho dam. Nie pravidelne .
@anonym_autor no pri tetanii by si ho mala uzivat pravidelne, aby si videla nejaku zmenu. jednorazovo ti zrejme nepomoze.
Ahoj.Pravdepobne máš tetaniu, úzkostnu poruchu... najlepšie vyšetrenie u lekára EEG,EMG.Uzivaj magnézium, pravidelne,žiadne šumivé,nízke vstrebávanie.Ale klasický...u mňa jednoznačne vyhráva Galvex 500 mg, doplniť D,zinok a určite vápnik... informuj sa v lekárni ako užívať vitamíny v tejto kombinácii s magnézium.
Ja som mala tetanicky záchvat s hyperventiláciou, volali mi záchranku. Tiež som pociťovala mravčenie v rukách, potom mi skrútilo prsty na rukách a celá som sa triasla...lekár povedal, že mám so sebou nosiť sáčok, a keď budem pociťovať, že prichádza záchvat, tak mám pomaly dýchať do sáčku, a treba užívať magnézium... Môže sa to objaviť vždy pri strese a tiež sa to nemusí už nikdy zopakovať.
A tento stav po.. je normalny?
To len lekár povie ci je to ok a či je to tetania
A tento stav po.. je normalny?
@anonym_autor konzultuj s lekárom a nie s laikmi na fóre. Ja som tetanik už dlhé roky, manžel ešte dlhšie a ani jeden z nás nemáva také záchvaty ako si opísala. Dokonca aj my dvaja máme rozdielne prejavy. Kým pôjdeš k dr., dávaj si denne Magnézium. Odporúčam chelátovú alebo citrátovú formu, nie nejaký lacný šumák. Myslím to v dobrom. Potrebuješ doplniť minerály a elektrolyty (cukor a soľ). Drž sa 🙂
@anonym_autor konzultuj s lekárom a nie s laikmi na fóre. Ja som tetanik už dlhé roky, manžel ešte dlhšie a ani jeden z nás nemáva také záchvaty ako si opísala. Dokonca aj my dvaja máme rozdielne prejavy. Kým pôjdeš k dr., dávaj si denne Magnézium. Odporúčam chelátovú alebo citrátovú formu, nie nejaký lacný šumák. Myslím to v dobrom. Potrebuješ doplniť minerály a elektrolyty (cukor a soľ). Drž sa 🙂
@anonym_50c507 davam si magnosolv
@anonym_autor mávam to aj ja už 2 krát až tak čo musela prísť záchranka ..tiež to isté.od neurologicky mám magnosolv a podľa potreby guajakuran
Mne to príde ako epileptický záchvat.Omylom je že si každý myslí že epi záchvat je bezvedomie.Takže toto je priznak epi záchvatu ja som to mala zo začiatku tak že som nevedela ani chodiť ani sa postaviť na nohy som chcela spať.Takže čím skôr pôjdeš na EEG tak tým pre teba lepšie.Ja mám tetaniu roky ale nikdy som taky príznak nemala mravčenie to áno ale triašku nie a ťahalo mi oko pár minut ale normálne som chodila a nechcelo sa mi spať. Nebola som vyčerpána vôbec. Toto je take dívne čo popisuješ. Uplne súhalsim s názorom 1radula1 čím skôr k lekárovi. Toto čo popisuješ môže byť aj epi záchvat.Predzvesť veľkeho epi záchvatu. ja mám aj tetanicke záchvaty su aj lieky magnezium ktore však bez receptu nedostaneš musi to predpísať neurolog ja ich mám.Ale to som dostaal až po kompletnom rozboru krvi plus EEG takže v tvojom vlastnom zaujme by som išla k lekároví.Nevieš čo to je môže to byť vážne ale aj nemusi.Toto čo Ti je ti povie lekár po vyšetreniach nikto iný.

No, zrejme by si mala zvážiť návštevu lekára, nech ti ju potvrdí, keďže ju ešte potvrdenú nemáš. A možno to vyvráti a je to niečo celkom iné.
Teraz však tetániou trpí každý druhý človek, takže by ma to asi moc ani neprekvapilo. Magnézium užívaš?