icon

Tipy na riešenie silnej zápchy a kŕčov

michaela404
5. feb 2026

Čo vam pomohlo na taku strasnu zapchu az mate krce bola som aj na pohotovosti spravili mi klistir ale neulavilo sa mi

Strana
z2
anonym_415666
5. feb 2026

@michaela404 to ti nic nespravil klystyr a dake lieky?

michaela404
autor
5. feb 2026
@anonym_415666

@michaela404 to ti nic nespravil klystyr a dake lieky?

@anonym_415666 len klistir lieky mi nedali ze si mam davat prehanadlo nemam ani vetry

anonym_c11788
5. feb 2026

Krušinový čaj, kupiš v lekárni, alebo glycerinové čipky

anonym_1af2fb
5. feb 2026

vyskusaj bisakodyl su to tabletky volnopredajne

michaela404
autor
5. feb 2026
@anonym_c11788

Krušinový čaj, kupiš v lekárni, alebo glycerinové čipky

@anonym_c11788 to ty pomohlo

anonym_61df4e
5. feb 2026

A naozaj mas zapchu? Mne to na pohotovosti ti mantaci raz tvrdili tiez, poslali ma domov a skoncilo to dost zle.

anonym_0c3b64
5. feb 2026

no tak v prvoom rade treba upravit stravu, pridat vlakninu ovocie zeleninu jablkovy dzus a pod. daj si takuto dietu min. 1-3 dni a malo by s to zlepsit drzim palceky

michaela404
autor
5. feb 2026
@anonym_61df4e

A naozaj mas zapchu? Mne to na pohotovosti ti mantaci raz tvrdili tiez, poslali ma domov a skoncilo to dost zle.

@michaela404
@anonym_61df4e tak mi to tvrdili robili mi aj rtg

michaela404
autor
5. feb 2026
@anonym_0c3b64

no tak v prvoom rade treba upravit stravu, pridat vlakninu ovocie zeleninu jablkovy dzus a pod. daj si takuto dietu min. 1-3 dni a malo by s to zlepsit drzim palceky

@anonym_0c3b64 dakujem skusim

wiliam3royal
5. feb 2026

Zalezi ako dlho si nemala stolicu, môžeš mať kľudne zauzlene creva, ak ti je ozaj zle a citis v crevach taky tlak ze ti idu prasknut pricom ti nezacala hnačka, neriskuj a chod na urgent nie pohotovosť!

michaela404
autor
5. feb 2026
@wiliam3royal

Zalezi ako dlho si nemala stolicu, môžeš mať kľudne zauzlene creva, ak ti je ozaj zle a citis v crevach taky tlak ze ti idu prasknut pricom ti nezacala hnačka, neriskuj a chod na urgent nie pohotovosť!

@wiliam3royal bola som na urgente tam mi povedal ze mam zapchu uz neviem co robit davam si aj prehanadla aj tak nic

anonym_b3084f
5. feb 2026
@michaela404

@wiliam3royal bola som na urgente tam mi povedal ze mam zapchu uz neviem co robit davam si aj prehanadla aj tak nic

@michaela404 a po klystrire sa nic neudialo?

vler
5. feb 2026

je mozne ze ak si nemala dlho stolicu, na konci konecnika mas uz taku tvrdu stolicu ze je konecnik v podstate upchaty. Potom ani prehanadlo nefunguje, pretoze cez taky konecnik stolica nemoze prejst. Ja som zdravotnicka a robim rtg, a ak si mala aj rontgen tak ten zapchu ukaze. Viem ze niekedy takymto pacientom musia rucne vyprazdnit konecnik, aby sa veci dali do pohybu

stellarstar
5. feb 2026

Teplá voda s 2 kl olejom vypiť a z dola riadne kremovat s vazelinou aj čipky môžeš. Ja som to mala pred nedávnom, uz zdola tvrdé jak kameň 🙈

michaela404
autor
5. feb 2026
@vler

je mozne ze ak si nemala dlho stolicu, na konci konecnika mas uz taku tvrdu stolicu ze je konecnik v podstate upchaty. Potom ani prehanadlo nefunguje, pretoze cez taky konecnik stolica nemoze prejst. Ja som zdravotnicka a robim rtg, a ak si mala aj rontgen tak ten zapchu ukaze. Viem ze niekedy takymto pacientom musia rucne vyprazdnit konecnik, aby sa veci dali do pohybu

@vler dal mi len cipky volaco vyslo somna ale stale mam tlaky v bruchu

michaela404
autor
5. feb 2026
@stellarstar

Teplá voda s 2 kl olejom vypiť a z dola riadne kremovat s vazelinou aj čipky môžeš. Ja som to mala pred nedávnom, uz zdola tvrdé jak kameň 🙈

@stellarstar dobre a toto ty pomohlo

grof_monte_christo
5. feb 2026

Mne na prevenciu zápchy pomáha psyllium v kombinácii s dostatočným príjmom tekutín. Najviac mi chuti, keď si ho zamiešam do jogurtu a hneď na to vypijem pohár vody, zriedenej stavy alebo čaju. Stolica každý deň a ide to jak po masle.

michaela404
autor
5. feb 2026
@michaela404

@michaela404 a ten olej mozem vypit aj teraz ci rano

stellarstar
5. feb 2026
@michaela404

@michaela404 áno jedine čo mi pomohlo, už už skoro som šla na pohotovosť ale chvála bohu dala som to

stellarstar
5. feb 2026
@michaela404

@michaela404 aj teraz, pohár teplej vody z vodovodu do nej 2 kl oleja a na ex

stellarstar
5. feb 2026
@grof_monte_christo

Mne na prevenciu zápchy pomáha psyllium v kombinácii s dostatočným príjmom tekutín. Najviac mi chuti, keď si ho zamiešam do jogurtu a hneď na to vypijem pohár vody, zriedenej stavy alebo čaju. Stolica každý deň a ide to jak po masle.

@grof_monte_christo áno súhlasím, odvtedy si aj ja dávam ale v kapsuliach . A prosím ťa užívaš každý deň nepretržite alebo si dáš aj pauzu?

stellarstar
5. feb 2026
@michaela404

@vler dal mi len cipky volaco vyslo somna ale stale mam tlaky v bruchu

@michaela404 a takto sedieť na wc

vler
5. feb 2026

takze si mala klystir aj prehanadlo a ucinok skoro ziadny?

marca12
5. feb 2026
@michaela404

@michaela404 Skus aj pocvicit,aby sa creva rozhybali.

stellarstar
5. feb 2026
@marca12

@michaela404 Skus aj pocvicit,aby sa creva rozhybali.

@marca12 ak stolica dole je tvrdá ako kameň tak žiadna masáž či cvičenie nepomôže..

grof_monte_christo
5. feb 2026
@stellarstar

@grof_monte_christo áno súhlasím, odvtedy si aj ja dávam ale v kapsuliach . A prosím ťa užívaš každý deň nepretržite alebo si dáš aj pauzu?

@stellarstar Snažím sa každý deň, ak niekedy nezabudnem. Je to sto a jedna, hlavne ako stolica krásne hladko ide von.

stellarstar
5. feb 2026
@grof_monte_christo

@stellarstar Snažím sa každý deň, ak niekedy nezabudnem. Je to sto a jedna, hlavne ako stolica krásne hladko ide von.

@grof_monte_christo hej áno je to rozdiel. Takú ťažkú zápchu už nikdy nechcem zažiť. Tak radsej budem poctivo každý deň užívať, ďakujem

vler
5. feb 2026

autorka ja si myslim ze je na mieste zvazit ist znova na pohotovost. Na tvojom mieste, v tvojej situacii nedavaj do seba piate cez deviate, aby si si neublizila. Ja som (zriedkavo) zazila v praxi aj pacientov, ktori mali taku zapchu ze stolica isla nakoniec opacnym smerom-hore krkom

grof_monte_christo
5. feb 2026
@stellarstar

@grof_monte_christo hej áno je to rozdiel. Takú ťažkú zápchu už nikdy nechcem zažiť. Tak radsej budem poctivo každý deň užívať, ďakujem

@stellarstar A ešte si ráno aspon 2x do týždňa varím ovsené vločky, nastrúham si tam banán a ochutím medom 😋. Obmedzila som aj pečivo ráno.

stellarstar
5. feb 2026
@grof_monte_christo

@stellarstar A ešte si ráno aspon 2x do týždňa varím ovsené vločky, nastrúham si tam banán a ochutím medom 😋. Obmedzila som aj pečivo ráno.

@grof_monte_christo ovsené mám tiež doma, len som sa k nim ešte nedostala 😂🙈 ale už musím. Pečivo ráno si už vôbec nedávam, zaťala som to začiatkom roka

Strana
z2