Tŕpnutie prstov na rukách po zobudení
Dobré ráno. Posledné týždne sa mi čoraz častejšie stáva, že sa ráno zobudím a mám stŕpnuté prsty na jednej ruke. Po chvíli sa to "rozchodí" a počas dňa o tom ani neviem. Nikdy predtým som s tým problém nemala, preto ma to začína trochu znepokojovať.
Stretli ste sa s niečím podobným? Zistili ste, čím to bolo a pomohlo vám niečo? 🤔
Krcna chrbtica/ zacinajuci karpalny tunel/ nedostatok vitaminu B12/…
Koľko máš rokov, nie si v menopauze?
Môže byť, že ti zamrza rameno.
Čo píše AI?
@anonym_9f0745 35. Že by od ramena? Nepýtala som sa AI.
@anonym_autor ja mám kŕče i v nohách, a veľmi často, nemôžem magnézium a chodím na injekcie, milgama , vitamíny,B, to míňa istý čas pomôže
Mne sa takto začal ozývať karpálny tunel. Máš to na tvojej dominantnej ruke? Ale možno si si na nej len spala.
Ja som to mala na oboch rukach aj nohach, bola to tetania. Clen rodiny na jednej ruke - karpal.
@anonym_autor tuhnú ti svaly. Užívaj magnézium a kolagén, teraz v lete pridaj elektrolyty pomôžu uvolniť napäté svalstvo a pridaj do stravy viac alkalických potravín zeleninu, ovocie s vitamínom C a menej cukru, múky, priemyselne spracovaných potravín... pomôže kúpeľ s epsomskou soľou.
@anonym_autor môže to byť sval, nerv, obehová sústava - zistíš to len tak, že ak sa to bude opakovať pôjdeš k lekárovi. Či je to neurologické, zápalové alebo iné Ti na MK nikto nepovie
Mavala som rovnaky problem, ale nie len rano, hocikedy pocas dna. Pridala som pohyb, fitko a beriem kazdy den pravidelne lipo C, horcik a hlavne b-complex s aktivnymi formami z https://www.biocen.sk/vyzivove-doplnky/ a velmi mi to pomohlo. Vyskusaj, za pokus nic nedas, k doktorovi som sa nastastie nedostala, kedze mi to pomohlo.

Koľko máš rokov, nie si v menopauze?
Môže byť, že ti zamrza rameno.
Čo píše AI?