icon

Trpnutie ruky v noci: Je to karpálny tunel?

16. jún 2026

Ahojte,

uz niekolko mesiacov sa mi stava, ze sa v noci zobudim na trpnutie prstov a celej ruky. Niekedy mi trva aj par minut, kym ju "rozhybem". Cez den je to vacsinou znesitelne, ale mam pocit, ze sa to pomaly zhorsuje.

Doktor spomenul karpalny tunel a zatial mi odporucil ortezu a cviky. Uprimne sa vsak bojim, ze ma nakoniec aj tak neminie operacia.

Pomohli vám cviky, rehabilitacie alebo orteza, alebo ste nakoniec skoncili na zakroku?

vikusjk
16. jún 2026

@anonym_autor tiez to mavam a tiez mi dr. povedala, ze to bude najskor karpal. Odporucila mi tie speci podlozky ku klavesnici a mysi, alebo tu ergo mys pre tieto ucely. Zatial som si nic z toho nezohnala, uvidime. Mam to asi pol - tristvrte roka zatila, nie pravidelne, len obcas a nebadam ziadny progres, tak uvidime.

anonym_e90dde
16. jún 2026

9 rokov to už mám a na operáciu odmietam isť. Naučila som sa s tým žiť 🤷‍♀️

anonym_04842e
16. jún 2026

@anonym_autor skús užívať magnézium citrát pred spánkom pomôže uvolniť svalové napätie v ruke...

caray
16. jún 2026

zdravím, vyskúšajte užívať Revitanerv, mne zabral na tŕpnutie rúk 🙂 odporúčam.

euka210
16. jún 2026

@anonym_autor mavala som to z prace v noci mi trpla ruka a rano hrozne prsty. Cez den celkom ok. Pomohla orteza na noc, 2r som tak fungovala. Zmenila som pracu a trpne uz len ked ju velmi pretazim. A revitanerv som tiez brala.

zuzzuzi909
17. jún 2026

@euka210
@caray Ano, je velmi ucinny pri takychto veciach. ♥