Účinné postupy na liečbu pätovej ostrohy
Ženy, kto mal, aký postup zabral, reálne.
Koľko býva rehabilitácia, čo tam vlastne robia.
Rázové vlny, nejaký posun?
Čo ďalej?
Ďakujem
Ja som bola na ožiarení. Pomohlo. Samozrejme nie okamžite, ale postupne to odoznelo. Rázove vlny som ani neskúsala
@ivicatolic Mne lekárka odporučila babský recept - 2x denne dať soľ na handričku, zohriať ju v rúre na 50° a potom vytiahnuť a na soľ priložiť pätu, dokiaľ je teplá. Robila som to asi 5-6 týždňov a teraz mi na rehabilitácii dávajú magnetoterapiu a bude nasledovať cvičenie. Ešte mám predpísané ortopedické vložky s odlahčením na päte.
Mne pomohla radioterapia - 3x oziar , do mesiaca od posledneho oziaru mam chvalabohu uz treti rok pokoj
@ivicatolic Mne lekárka odporučila babský recept - 2x denne dať soľ na handričku, zohriať ju v rúre na 50° a potom vytiahnuť a na soľ priložiť pätu, dokiaľ je teplá. Robila som to asi 5-6 týždňov a teraz mi na rehabilitácii dávajú magnetoterapiu a bude nasledovať cvičenie. Ešte mám predpísané ortopedické vložky s odlahčením na päte.
@majka2959 ďakujem , skúsime
otazka ina, co ked to nebude riesit. zijem s bolesťou uz par rokov.
Moja žena s tým trápi, bola zatiaľ len na injekciách ale nepomohli. Takže má ísť znova a keď nepomôže tak asi rázová vlna. Cvičí každý deň doma a robí si zábaly - ale ani to nepomáha vôbec.
@majka2959 ďakujem , skúsime
@ivicatolic Mne to trochu pomohlo. Známa mi povedala, že jej pomohli správne topánky či ortopedické vložky, tak dúfam, že pomôžu aj mne, až budú hotové.
rehabilitacie ani oziare nepomohli...mne pomohla az razova vlna...nie je to na 10 percent, ale viem chodit
@ivicatolic ja sa s tym trapim od leta...rehabilitacie súkromné som absolvovala, tam som cvicila, chodila na laser. Nepomohlo, ulavilo tak max na tyzden a bolesť znovu nastúpila. Teraz som bola na injekcii 8.1. odvtedy je to lepšie, boli to len niekedy tak jemne....tak uvidíme dokedy to vydrží. Potom mi uz doktor navrhol len ožarovanie, ze ak injekcie nepomôžu. Ale vraj je to velmi individuálne, niekomu pomozu rehabky, niekomu laser, niekomu injekcia, niekomu ožarovanie a niekomu len operacia. Takze uvidime🫣
Ahoj. Mne pomohli rázové vlny, mala som veľké bolesti a ako som absolvovala rázové vlny postupne sa bolest zmiernovala az prestala úplne.Bola som pred rokom a dodnes mám pokoj😊
rehabilitacie ani oziare nepomohli...mne pomohla az razova vlna...nie je to na 10 percent, ale viem chodit
@nika1971 a chodila si pritom do práce, či PN ? ďakujem
Mám ostrohy na oboch pätách, občas ma chytia také bolesti, že vôbec nemôžem stúpiť na nohu, ale vždy nakoniec po nejakom čase prejdú sami od seba.
@nika1971 a chodila si pritom do práce, či PN ? ďakujem
@ivicatolic chodila som do prace ...bolesti som mala viac ako rok a pol...
Mne pomohol ostrohovník , a to som mala také bolesti, že som na pätu nemohla ani stupiť.. Dáva sa to na noc do ponožky. Len to nebolo hneď, trvalo to asi pol roka, kým to zafungovalo. https://www.ostrohanapate.sk/
@ivicatolic bola som na ožarovani, nieco pomohlo ale malo. Potom som isla na razovu vlnu a mne pomohla ta. Chodila som normalne neurologovi asi 5 x som bola.
Mne pomohol ostrohovník , a to som mala také bolesti, že som na pätu nemohla ani stupiť.. Dáva sa to na noc do ponožky. Len to nebolo hneď, trvalo to asi pol roka, kým to zafungovalo. https://www.ostrohanapate.sk/
@rusalkablack to som nikdy nepočula, ďakujem

Ožarovanie a laserová terapia. Mne rázové vlny nepomohli.