Únava, ktorá ma ničí: Ako s týmto nastavením zvládnuť prácu?
Som nešťastná zo seba. Že nevládzem toľko koľko by som chcela. Dieťa začína chodiť do škôlky, konečne čas na domácnosť záhradu, no ja trochu porobim a už nevládzem. Ešte nie je ani 11. 00 a už by som driemala. Nemám pms, som vo fáze ovulácie a moja energia je fuč. Mám hashimoto ale štítna zatiaľ pracuje. Tak neviem. S takýmto nastavením ísť do práce bude zážitok. Ten pocit že človek aj chce, ale telo nepustí. 😢 Alebo stačí ísť doobeda do mesta, menší nákup vybavovanie a ja som úplne vyčerpaná. Mám 34.... 😞
@anonym_autor treba načerpať životnú energiu a začať mat rad sám seba, splniť si sny a robiť, čo nás baví. Nemusíš byť nonstop k dispozícii keď niekto niečo chce. Nech dieta niekto postrazi, aby si si mohla oddýchnuť, ísť na kávu s kamoškou, ísť cvičiť a pod. Samozrejme ber vitamíny, magnezium aj každý deň a D vitamin pokým nezačne leto.
Krvný obraz? Železo? Spíš dosť? Ja bývam unavená, keď jem sladkosti, keď si dávam pozor na stravu a jem menej sacharidov, mám oveľa viac energie.
@anonym_autor návratom do práce sa ti telo podľa mňa zmobilizuje. Teraz si unavená, lebo môžeš, si doma, motkáš sa v záhradke, odnesieš dieťa do škôlky a zo škôlky, telo si dáva reset. Ja to tiež tak mám, keď nemusím nič, nič sa mi nechce a už o 11-tej sa mi chce spať. Akonáhle musím fungovať a chodiť do práce, fungujem a neriešim či sa mi chce alebo nie.
3 roky únavy, všetky vyšetrenia ok, pochodila som všetko, a nakoniec mi úplne náhodou zistili reumu. Príčinu teda únava ma, len prísť na to, čo ju spôsobuje.
@anonym_autor tiež som toho názoru, že si skoč k doktorovi na krvný obraz, asi tam nejaká príčina bude, málo železa, D vitamínu atď. Ja som bola tak unavená pri staršej dcére na MD, mala som 22 rokov a zvýšenú kyselinu močovú v krvi, našťastie to spravila diéta s vylúčením údenín
bude niekde problem
si mlada, mala by si mat kopu energie, cize niekde bude chyba - patraj
ja som taká o ničom, na obed ospalá keď mám málo železa. Keď ma to chytí, tak si rovno dám tabletky 2-3 dni a idem ako raketa pár týždňov. Spočiatku som užívala denne, teraz je to ok, tak mám len 3 tbl. do mesiaca. Daj si urobiť krvný obraz a ak ti treba železo dr. ti predpíše. Voľnopredajné stojí za prd nedá sa to porovnať. Samozrejme môže to byť aj niečo iné, určite navštív dr. nie je to normálne.

Asi treba vyriešiť prečo telo nepustí... Kedy chodíš spávať, ako vyzerá tvoj bežný deň? Možno to chce len lepší timemanažment.