Únava po cvičení na chrbticu: Dá sa prekonať?
Uz roky mam problemy s chrbticou. Ked som bola mladsia cvicila som zostavu cvikov presne na moj problem. Potom ma problemy presli a ja som cvicit prestala. Po dvoch tehu a dlhorocnom noseni deti na rikach sa moje problemy vratili aj s urokmi. Tak som zacala obcas cvicit no problemy sa stale zhorsovali. Bola som znova u fyzio a upravila mi cviky. Povedala ze cvicit kazdy den. Minuly tyzden som s tym zacala ale dievcence ja idem umriet, som hrozne unavena boli cele telo nic nevladzem. Mam 36. Prejde to casom?
@anonym_autor máš chronicky stuhnuté svalstvo, pomôže pravidelný kúpeľ s epsomskou soľou a levanduľovým olejom. Uprav si stravu a pridaj potraviny s vyšším obsahom vitamínu C, užívaj spomínané magnézium, elektrolyty...
Este dodam ano, je to normalne, a prejde to. Za par tyzdnov si telo zvykne a pojde ti to lahsie.
Nie si anemicka, alebo nizke zelezo? To tiez zvykne byt silnejsia unava po namahe, ked telo proste nevladze, lebo nema z coho brat
Skus aj to podporit, ale dobra strava, dostatok oddychu, spanok, to je zaklad, a to vsetko ti pomoze citit sa lepsie.
@anonym_autor magnezium uzivas?nebolo by lepsie cvicit pod dohladom?je mozne,ze cviky robis nespravne?
@simona92101 cviky som od zaciatku cvicila pod dohladom fyzioterapeutky od ktorej cviky aj mam, uistila sa ze ich cvicim spravne. Tym to nebude. Ano, uzivam aj magnezium
Este dodam ano, je to normalne, a prejde to. Za par tyzdnov si telo zvykne a pojde ti to lahsie.
Nie si anemicka, alebo nizke zelezo? To tiez zvykne byt silnejsia unava po namahe, ked telo proste nevladze, lebo nema z coho brat
Skus aj to podporit, ale dobra strava, dostatok oddychu, spanok, to je zaklad, a to vsetko ti pomoze citit sa lepsie.
@veselo_neveselo nie som anemicka, jedina s cim mam problem je spanok. Ten mam chronicky zly
Možno si unavená aj z tej bolesti. Skúsila si si dať brufen? Takto na začiatku, keď si svaly musia opäť zvyknúť by to mohlo pomôcť prekonať krátkodobo to obdobie, kým znova získať kondičku. 😉
A pri chronicky zlom spánku nie je únava žiadnym prekvapením. Možno by Ti pomohlo aj doplniť nejaký "denný spánok." Nejaká pol hodina popoludní alebo podvečer mne vždy pomôže, aby som sa posunula v živote ďalej.
@anonym_autor robiš cviky zle, mala by si to robiť pod dohladom fyzioterapeuta
@anonym_autor robiš cviky zle, mala by si to robiť pod dohladom fyzioterapeuta
@anonym_c5ee3c zopakujem. Nerobim ich zle, fyzioterapeutka mi ich dovolila cvicit doma az ked som ich vedela dat presne tak ako maju byt
@anonym_c5ee3c zopakujem. Nerobim ich zle, fyzioterapeutka mi ich dovolila cvicit doma az ked som ich vedela dat presne tak ako maju byt
@anonym_autor nemyslim si, že cviky by ťa mohli unavovať, skôr psychika, chrbtica vie narobit problémy
Si nevyspata, bez energie. Je uplne normalne, ze nevladzes. Plus vekom sa zhorsuje kondicis, svalstvo slabne. Cvic, kolko vladzes, postupne pridavaj.
fakt to môže byť aj tým, že tie cviky necvičíš úplne správne. možno by som pouvažovala nad nejakým odborníkom, ktorý by sa ti povenoval a cvičila by si pod jeho dohľadom. 👍
fakt to môže byť aj tým, že tie cviky necvičíš úplne správne. možno by som pouvažovala nad nejakým odborníkom, ktorý by sa ti povenoval a cvičila by si pod jeho dohľadom. 👍
@vikafial zopakujem 3x, mesiac som tie cviky cvicila 3x tyzdenne pod dohladom fyzioterepeutky, ktora je naozaj spicka. Kym som ich neovladala bezchybne mi doma ani nedovolila cvicit

@anonym_autor magnezium uzivas?nebolo by lepsie cvicit pod dohladom?je mozne,ze cviky robis nespravne?