icon

Úpal alebo otrava z jedla? Ako rozpoznať príčiny nevoľnosti

21. jún 2026

Včera sme boli celý deň na kúpalisku. Bolo dosť horúco, priznám sa, že som asi málo pila a cez deň sme sa najedli v bufete. Dnes ráno som sa zobudila s bolesťou hlavy, je mi nevoľno a cítim sa úplne bez energie.
Myslíte, že to môže byť úpal, alebo skôr niečo z jedla?

anonym_f571b9
21. jún 2026

cely den na kupalisku, v tomto hice, je velmi nerozumne jasne, ze to mozes mat zo slnka...dnes bude asi cely den riadne unavena, to je ono..nabuduce asi menej byt vonku je lepsie riesenie...z jedla by si grcala a hnackovala

anonym_64e1e3
21. jún 2026
anonym_da7963
21. jún 2026

premeraj si tlak, mna tak hlava bolela 2 dni a tlak extremne vysoky skoncila som na internom

anonym_1e014a
21. jún 2026

Odmieraj si teplotu a tlak.V prípade, že sú v norme,dopln postupne tekutiny s obsahom minerálov a nebude na škodu ani nejaky multivitamín a živočíšne uhlie/to pre prípad, že ti nesadla včerajšia strava/.Pri pocite hladu skús kúsok banánu a niekoľko detských piškót.Neskor by bol prospešný aj vývar/ideálne len s trochou zeleniny/. Samozrejme,dnes funguj v kludovom rezime

anonym_c1cdce
21. jún 2026

Už len celý deň na kúpalisku v týchto horúčavách je šialenstvo, k tomu si málo pila. Jasné, že ti z toho je zle. Dnes len kľudový režim v chladnej miestnosti, veľa tekutín.

anonym_9571af
21. jún 2026

@anonym_autor ano, možeš nať úpal, a aj z úpalu možeš vracať, aj hnačkovať, možeš mať aj teplotu

januska12323
21. jún 2026

Je ti zle lebo si hlúpo strávila celý deň na slnku pri vysokých teplotách a ešte si aj málo pila. Môžeš byť rada, že si tam neskolabovala. Doplň tekutiny a dnes nikam nechoď.

muchotrafka298
21. jún 2026

Na tieto veci treba davat pozor nielen u deti, ale aj u dospelych. Ze v tychto horkach nebyt cely den na slnku, bez pokryvky hlavy, bez vody. Lebo potom tam hrozi prehriatie, zavrate, zvracanie. A za tie zdravotne komplikacie to nestoji. Vela ludi toto podcenuje.

anonym_2b4202
21. jún 2026
@muchotrafka298

Na tieto veci treba davat pozor nielen u deti, ale aj u dospelych. Ze v tychto horkach nebyt cely den na slnku, bez pokryvky hlavy, bez vody. Lebo potom tam hrozi prehriatie, zavrate, zvracanie. A za tie zdravotne komplikacie to nestoji. Vela ludi toto podcenuje.

@muchotrafka298 Presne tak. Ale treba aj piť vodu. Ja mam 175 cm a športujem vyšlo mi že mam vypit 4 litre vody. A samozrejme treba nosiť okuliare šiltačku natierať sa. Mne napriklad nič neni keď som aj cely deň na slnku a vo vode. Ale mam šiltačku okuliare som natreta a pijem 4 litre. Kofola mineralka, a aj kavu ja mam nizky tlak. A treba aj jesť. Ľudia nezabudajte na to! A to chodim ešte 3x denne von so psom. Berte si so sebou vodu lebo môžte odpadnuť. Ja chodim dosť na kupalisko a veľa krat tam zachraňovali ludi vo vode lebo nepiju nejedia a idu do hlbokeho bazenu plavat🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️Bez šiltačky ked je 40 stupnov na slnku..nepochopim fakt

anonym_2b4202
21. jún 2026
@muchotrafka298

@muchotrafka298 Veľa ludi to podceňuje. A potom na kupaliskach ľudia kolabuju a vyťahuju ich z bazenov. Nepiju nejedia nemaju šiltačku a idu plavat v hlbokom bazene🤦🏼‍♀️Jeden dokonca dostal infarkt

anonym_2b4202
21. jún 2026
@januska12323

Je ti zle lebo si hlúpo strávila celý deň na slnku pri vysokých teplotách a ešte si aj málo pila. Môžeš byť rada, že si tam neskolabovala. Doplň tekutiny a dnes nikam nechoď.

@januska12323 Mňa boli hlava ked napriklad nenosim šiltačku. Treba naozaj veľa piť 4litre vody denne a keď to niekto podcení tak aspoň sa poučí do buducna