Uštipla ma osa a mám to opuchnuté
Dobrý deň, pred včerom ma uštipla osa :/ ..a cez noc mi to opuchlo je to bolestivé neviem čo robiť.. nemám doma nikoho.
normalne si vatovy tampon namoc do octu, alebo zriedenho octu a prikladaj. Pripadne ak mate doma fenistil gel. Postupne to zmizne.
@kvetinka134 Ide o to, že ak si nemala alergickú reakciu v zmysle, že by si sa začala dusiť, tak prvá pomoc je skutočne len octový obklad, fenistil, alebo obklad z octanu hlinitého, ktorý je veľmi dobrý na opuchy (aj po úrazoch).
@kvetinka134 Je to prvy krat co ta ustipla osa alebo prvy krat co ti to opuchlo?
Kde ta ustipla? Zlepsilo sa to po tom octovom obklade?
@andreatytler je to prvý krát čo má uštipla aj čo mi opuchlo..
na prste na nohe, áno a je to lepšie 🙂 len ma to cez noc začalo svrbieť
@kvetinka134 Daj sem fotku toho opuchu.
Urcity opuch je normalny a tiez ta bolest a kedze to nemas na tvari alebo krku tak to bude urcite v pohode.
To svrbenie moze byt alergia alebo tiez reakcia na ten ocot/cibulu. Moj brat bol alergicky na osi alebo vcely (uz sa nepamatam) ale jemu sa vyhadzali vyrazky na bruchu aj ked bol postipany na nohe.
@andreatytler teraz som v škole, keď sa vrátim domov 🙂 tak pošlem alergická nie som nemám žiadne príznaky, žiadne vyrážky
@kvetinka134 To je v pohode... ani som si nie ista ze kde ta to ustipla... vidim trochu opucnuty prstenik... ak to je to miesto, tak to je nic. Budes OK.
U nas su strasne premnozene osi tento rok... a cele leto sa snazili ist dnuka... skoro kazdy den som jednu vyhanala...
@andreatytler dobrý večer chcem sa spýtať nedeľu má ustipla osa na líce ,hneď mi to opuchlo a začalo boliet no dnes je pondelok večer a stále ma to bolí celá licna kosť aj keď jem,smejem nedá sa mi lebo ma to bolí ,na dotyk má to celé boli ako modrinove keby a este aj opuchnuté cítim to ,,dosť to boli ,dávam si obklady stále a Octan no už čakám kedy bude dobre ,,ak zajtra utorok to ešte bude bolieť pojdem na pohotovost a ráno budem volať dr.len som chcela niake rady či už ste sa stretli s tým niekto a či len čakať keď to prejde ,,tie 2,3dni alebo čo .. ďakujem
@karinkarisko Co si pamatam z detstva tak opuch trval kludne aj 2 dni a ked som dala do googlu tak vravia ze aj tyzden, takze tvojich 24 hodin je este malo. Tvar je extra citliva, a ak nemas problemy s dychanim a normalne fungujes, nemyslim ze by to bol dovod na pohotovost
@karinkarisko je to úplne normálne, opuch a bolesť môže trvať 2-3 dni.
Prosím ťa a nechoď na pohotovosť, tá slúži na akútne prípady a nie keď ťa pred 3 dňami poštípe osa.

@kvetinka134 koľko máš rokov?