Uštipnutie kliešťom: Ako riešiť zdravotné obavy
Pred dvoma mesiacmi som mal kliešťa ktorý hneď ako som si všimol, som ho dal preč, bol ešte úplne malý. No ale mal som tam iba malú červenú bodku úplne ako od komara. Svrbelo to, sle ale teraz po dvoch mesiacoch je z toho úplne minimálna bodka, sme tam svrbí hlavne v klude, už úplne menej ako na začiatku. Môže to byt bolerioza? Boleriozu som mal pred dvoma rokmi a tam som mal fľak po týždni 8cm* cely červenofialovo.
Otázka znie môže to byt bolerioza? Nemám žiadne vedľajšie príznaky slebo bolesti a tak… za všetky odpovede ďakujem. Len my je zvláštne že to tak dlho trvá aj keď to úplne menej svrbí a je to malička bodka bez žiadneho príznaku a žiadneho kruhu alebo veľkého fľaku
Ak by to bola borelioza, tak by sa objavil kruh podla mna. Neviem teda, ci je to pravidlo, ale zatial som sa nestretla s tym, aby ju mal niekto aj bez kruhu.🙊
By som povedala, ze miesto sa zapalilo podla cerveneho…neostalo tam nieco z kliesta? Chod k dr on to jedine vyriesi, keby bolo vsetko ok nemalo by ti tam ostat nic
By som povedala, ze miesto sa zapalilo podla cerveneho…neostalo tam nieco z kliesta? Chod k dr on to jedine vyriesi, keby bolo vsetko ok nemalo by ti tam ostat nic
@jeennyv Ďakujem za odpoved, sle práveže keď sme ho vytiahli bol úplne cely, hlava, bruško, nohy…, a uštipnutí bod sme kontrolovaly a nič tam nezostalo, potrel som aj domácou. Teraz mi občasnom svrbeni si dám iba Bros gél po ustipnuty proti svrbeniu
Alebo možno je to bezpečne, keď je to už úplne malé a svrbenie tiež výrazne ustúpilo..?

Tu je fotka ak náhodou