Užívanie Aspirínu a podráždenie žalúdka
Ahojte. Posledných pár dní sa necítim dobre, lezie na mňa nejaká choroba. Dával som si aspirín, no zistil som, že to asi nie je úplne najlepšie rozhodnutie 😂. Nedával som si ho často. Iba teraz, posledné asi 3 dni, jedenkrát do dňa. Nespôsobí to nič? Cítim, že mám trochu podráždený žalúdok, ale žiadna vážna, veľká bolesť to nie je...
Mám pocit, že by sa aspirín nemal len tak užívať D: Až potom som to zistil. Ten rozdráždený žalúdok môžem mať pravdepodobne z toho, tak preto sa pýtam na to. 😅
Mám pocit, že by sa aspirín nemal len tak užívať D: Až potom som to zistil. Ten rozdráždený žalúdok môžem mať pravdepodobne z toho, tak preto sa pýtam na to. 😅
@anonymne_ no ja som cele detstvo uzivala pri horucke acylpyrin a som tu… nepanikar. Prezijes to.
@anonymne_ aspírín sa bežne užíva pri bolestiach, pri teplote apd. je to bežné analgetikum a antipyretikum.
Aspirín sa nesmie užívať nalačno. Inak hrozí krvácanie do žalúdka.
@anonymne_ ked nemas teploty nad 38,0 na co beries antipyetikum? Ked na teba nieco lezie, treba si pridat vitaminy, kludovy rezim a vela tekutin. A ano, aspirin drazdi zaludok, nema sa brat na lacno. V kazdom pripade, nasad si lahku dietu ono to prejde. Niektori ludia beru 100 mg davky dlhodobo, ale tam je na to iny dovod ako to, ze na teba nieco lezie

@anonymne_ co bolo na tom rozhodnutí zle