icon

Užívanie Aspirínu a podráždenie žalúdka

anonymne_
6. dec 2025

Ahojte. Posledných pár dní sa necítim dobre, lezie na mňa nejaká choroba. Dával som si aspirín, no zistil som, že to asi nie je úplne najlepšie rozhodnutie 😂. Nedával som si ho často. Iba teraz, posledné asi 3 dni, jedenkrát do dňa. Nespôsobí to nič? Cítim, že mám trochu podráždený žalúdok, ale žiadna vážna, veľká bolesť to nie je...

minenkaa
6. dec 2025

@anonymne_ co bolo na tom rozhodnutí zle

anonymne_
autor
6. dec 2025

Mám pocit, že by sa aspirín nemal len tak užívať D: Až potom som to zistil. Ten rozdráždený žalúdok môžem mať pravdepodobne z toho, tak preto sa pýtam na to. 😅

simsalabim
6. dec 2025
@anonymne_

Mám pocit, že by sa aspirín nemal len tak užívať D: Až potom som to zistil. Ten rozdráždený žalúdok môžem mať pravdepodobne z toho, tak preto sa pýtam na to. 😅

@anonymne_ no ja som cele detstvo uzivala pri horucke acylpyrin a som tu… nepanikar. Prezijes to.

billy_jean
6. dec 2025
@anonymne_

@anonymne_ aspírín sa bežne užíva pri bolestiach, pri teplote apd. je to bežné analgetikum a antipyretikum.

uhnakova
6. dec 2025

Aspirín sa nesmie užívať nalačno. Inak hrozí krvácanie do žalúdka.

viestta
7. dec 2025
@anonymne_

@anonymne_ ked nemas teploty nad 38,0 na co beries antipyetikum? Ked na teba nieco lezie, treba si pridat vitaminy, kludovy rezim a vela tekutin. A ano, aspirin drazdi zaludok, nema sa brat na lacno. V kazdom pripade, nasad si lahku dietu ono to prejde. Niektori ludia beru 100 mg davky dlhodobo, ale tam je na to iny dovod ako to, ze na teba nieco lezie