icon

Užívanie psychiatrických liekov - antidepresív

12. sep 2022

Zdravim Vas.Velakrat som tu citala rozne diskusie na temu antidepresiva.Existuje mnozstvo clankov a tak.No...ja som ich zacala brat a zamestnava ma otazka-co nasleduje,ked sa vysadia.Moze byt niekomu uz trvale lepsie?Funguju aj takto?

sonoio
12. sep 2022

Moze,a nemusi.

autor
12. sep 2022

@sonoio napriklad sa clovek lieci z nejakych uzkosti a lieky mu pomozu tak,ze uz je to v poho?pripadne depresia?Tiez moze trvale zmiznut nejak?Dajme tomu,ze si clovek pomaha aj terapiami,no tie lieky ma zaujimaju v tomto smete.Cize nie su len barlickou ako to niektp nazyva..

domca1408
12. sep 2022

ide hlavne o to, či užívaš lieky preto lebo ti aktuálne nastalo v živote nejaké horšie obdobie (to sa stalo mne ked som nezvládala rozchod) ale jedného krásneho dňa asi po roku som si povedala a dosť začala obmedzovať až som uplne prestala. hlavne ked prebolel rozchod...alebo či berieš lieky pretože to máš nejaké vnútorné stavy bez nejakej konkrétnej príčiny...to zas poznám kamoškinu sestru a tá proste trpí od strednej depresiami, pár krát bola aj na psychiatrii ked sa pokúsila zobrať si život a skrátka tá už musí brať isto lieky do konca života bez možnosti vysadenie.

autor
12. sep 2022

@domca1408 Chapem.

autor
12. sep 2022

@domca1408 Dakujem.🙂

autor
12. sep 2022

@sonoio Vdaka.🙂

sonoio
15. sep 2022

Nie,Nie su len barlickou.ak mas spravne nastavenu liecbu,budes opat fit.lieky vyrovnavsju nerovnovahu nervovych hormonov.ale jedna sa o lieky,ziadne benzodiazepaminy,ktore ti zo zaciatku pomozu tiez,len treba strazit,nesmu sa brat dlho.