icon

Vakcína Pfizer a vysoký krvný tlak

medeaa
1. máj 2021

Ahojte, manzel dostal moznost zaockovat sa Pfizerom uz najblizsi pondelok. Lieci sa na vysoky krvny tlak a s lekarkou sa cez vikend spojit nevie. Pise sa, ze jednym zo zavaznych vedlajsich ucinkov moze byt aj nebezpecne zvysenie krvneho tlaku. Mate s tym niekto skusenosti, ze ste vy alebo vasi pribuzni brali lieky na tlak a nemali ste s vakcinou problemy alebo naopak? Dalsia vec je, ze kazdou chvilou mozem ist rodit a nevieme, aky vysledok potom ukaze manzelovi antigen v nemocnici. Moze byt potom vysledok antigenu skresleny? Staci ukazat potvrdenie o ockovani a pustia ho so mnou?

Strana
z2
duratlicka
25. máj 2021

@medeaa V prvom rade by som chránila to bábätko. V Indii najnovšie zomierajú aj bábätká a deti. Viem, že to sa nedá porovnávať, ale netreba na to zabudnúť. To malé nemáš ako ochrániť len izoláciou a dojčením.

medeaa
autor
26. máj 2021

@duratlicka manzel uz ma prvu davku Pfizeru a zatial vsetko ok aj s tlakom. Uz mame aj babo doma a po sestonedeli sa popytam na ockovanie svojej lekarky aj ja. S tym dojcenim je to ale zle, v nemocnici mi nanutili klobuciky a stracam mlieko, malicky sa neprisava, tak s laktacnou skusame alternativy. Ale som velminv strese prave preto, ze mu neviem dat tu najlepsiu moznu ochranu z mliecka :(

nina211
26. máj 2021

Nebudte v strese .. skuste sa ukludnit a na malinke sa sustredit .. ak ste prvorodicka uplne chapem, ze vsetko je nove a vela toho je ❤️.. zvladnete to spolu.. 🙂 ak nevie sa prisat skuste odsavat a davat aspon takto a rozbehnut mliecko... a prikladajte ale v klude a najst si sposob pre oboch vhodny .. ak sa nepodari .. malinke bude aj tak v poriadku aj s umelym. Mam vela kamaratiek, ktore sa snazili, chceli ale nemali mliecko ... urobte co viete ale tak aby Vam obom to bolo komfortne.. je to krasne obdobie 😊 uzivajte 😊.. mne uz odrastli maju 4 a 7 🙂 s odstupom a pri druhom su veci jednoduchsie 🙂 ale pamatam si prichod s prvym domov a ten stres ked som ostala sama .. aj po cisarskom bolo mliecko horsie a musela som prve dni dokrmovat lebo nestacilo.. dali sme vela hroznoveho dzusu, pripravok na rozbehnutie a mala som ho stale na prsiach. Ockovanie uvidite.. teraz je sestonedelie asi ani vhodne nie je a ste doma.. potom poriesite aj na kontrole sa viete popytat na vhodnost a kedy. Drzim palce❤️

katka708
26. máj 2021

Tak s tým tlakom to je je len tak. Známa okolo 60r. tlak normálny a po očkovaní pfizerom vyletel ešte ten deň 190/140. Na urgent jej to nevedeli zraziť. Už je 2 t po očkovaní a tlak stále 160. Bojí sa 2.davky a žiadny Dr.jej nechce dať jednoznačnú odpoveď.

Môj muž berie mesiac tabletky na tlak a klesne mu po nich max na 130/90 a po prvej dávke pfizerom mal 160/110 a ani po tabletke to moc nekleslo. Až po týždni sa dostal na svoje bežné hodnoty.

jana_eyre_2
26. máj 2021

Už druhý rok sa liečim na vysoký krvný tlak, obaja moji rodičia ho mali, obaja mali aj jeho nasledkom mozgové porážky v mladom veku (otec to prežil v 45tke, dodnes je ťažký invalid, mama zomrela v 50tke) a moja všeobecná sa vyjadrila, že nech sa určite dám zaočkovať.. 8.5. som ako rizikova už bola zaočkovana prvou dávkou pfizeru, teraz čakám na druhý termín.. bola som len unavená a bolela ma ruka.. tlak mám vporiadku stále vďaka liekom ktoré poctivo beriem 2x denne.. mám 37rokov..

Svokra ako veľmi rizikový pacient (tlak, štítna žľaza, chorá pečeň) bola už ockovana dávnejšie a dokonca astrou, tiež všetci jej doktori očkovanie odporúčali..

Moja sestra a brat, tak isto s vysokým krvným tlakom ockovani ešte predomnou pfizerom.

Kovid je pre rizikových omnoho horší ako rizika z očkovania.. (zase aby ma tu niekto neobvinoval - nikoho do ničoho nenutim PISEM svoj názor a skúsenosti, s ktorými nikto súhlasiť nemusi)

medeaa
autor
26. máj 2021

@nina211 dakujem velmi pekne za podporu, velmi dobre mi to padlo v tejto situacii 🙏🏻. Veru, budem si to viac uzivat lebo mi utecie jedno krasne obdobie...

reno111126
13. dec 2021

@matkahelka ahoj. Prisim ta ako je na tom svokor. Mama ma po 3 davke fajzeru tiez zviseny tlak a ztoho asi bolest hlavy. Chcel by som len vediet ci je to uz v poriadku.... Ako to liecili... Dik

Strana
z2