Vakcína Pfizer a vysoký krvný tlak
Ahojte, manzel dostal moznost zaockovat sa Pfizerom uz najblizsi pondelok. Lieci sa na vysoky krvny tlak a s lekarkou sa cez vikend spojit nevie. Pise sa, ze jednym zo zavaznych vedlajsich ucinkov moze byt aj nebezpecne zvysenie krvneho tlaku. Mate s tym niekto skusenosti, ze ste vy alebo vasi pribuzni brali lieky na tlak a nemali ste s vakcinou problemy alebo naopak? Dalsia vec je, ze kazdou chvilou mozem ist rodit a nevieme, aky vysledok potom ukaze manzelovi antigen v nemocnici. Moze byt potom vysledok antigenu skresleny? Staci ukazat potvrdenie o ockovani a pustia ho so mnou?
@duratlicka manzel uz ma prvu davku Pfizeru a zatial vsetko ok aj s tlakom. Uz mame aj babo doma a po sestonedeli sa popytam na ockovanie svojej lekarky aj ja. S tym dojcenim je to ale zle, v nemocnici mi nanutili klobuciky a stracam mlieko, malicky sa neprisava, tak s laktacnou skusame alternativy. Ale som velminv strese prave preto, ze mu neviem dat tu najlepsiu moznu ochranu z mliecka :(
Nebudte v strese .. skuste sa ukludnit a na malinke sa sustredit .. ak ste prvorodicka uplne chapem, ze vsetko je nove a vela toho je ❤️.. zvladnete to spolu.. 🙂 ak nevie sa prisat skuste odsavat a davat aspon takto a rozbehnut mliecko... a prikladajte ale v klude a najst si sposob pre oboch vhodny .. ak sa nepodari .. malinke bude aj tak v poriadku aj s umelym. Mam vela kamaratiek, ktore sa snazili, chceli ale nemali mliecko ... urobte co viete ale tak aby Vam obom to bolo komfortne.. je to krasne obdobie 😊 uzivajte 😊.. mne uz odrastli maju 4 a 7 🙂 s odstupom a pri druhom su veci jednoduchsie 🙂 ale pamatam si prichod s prvym domov a ten stres ked som ostala sama .. aj po cisarskom bolo mliecko horsie a musela som prve dni dokrmovat lebo nestacilo.. dali sme vela hroznoveho dzusu, pripravok na rozbehnutie a mala som ho stale na prsiach. Ockovanie uvidite.. teraz je sestonedelie asi ani vhodne nie je a ste doma.. potom poriesite aj na kontrole sa viete popytat na vhodnost a kedy. Drzim palce❤️
Tak s tým tlakom to je je len tak. Známa okolo 60r. tlak normálny a po očkovaní pfizerom vyletel ešte ten deň 190/140. Na urgent jej to nevedeli zraziť. Už je 2 t po očkovaní a tlak stále 160. Bojí sa 2.davky a žiadny Dr.jej nechce dať jednoznačnú odpoveď.
Môj muž berie mesiac tabletky na tlak a klesne mu po nich max na 130/90 a po prvej dávke pfizerom mal 160/110 a ani po tabletke to moc nekleslo. Až po týždni sa dostal na svoje bežné hodnoty.
Už druhý rok sa liečim na vysoký krvný tlak, obaja moji rodičia ho mali, obaja mali aj jeho nasledkom mozgové porážky v mladom veku (otec to prežil v 45tke, dodnes je ťažký invalid, mama zomrela v 50tke) a moja všeobecná sa vyjadrila, že nech sa určite dám zaočkovať.. 8.5. som ako rizikova už bola zaočkovana prvou dávkou pfizeru, teraz čakám na druhý termín.. bola som len unavená a bolela ma ruka.. tlak mám vporiadku stále vďaka liekom ktoré poctivo beriem 2x denne.. mám 37rokov..
Svokra ako veľmi rizikový pacient (tlak, štítna žľaza, chorá pečeň) bola už ockovana dávnejšie a dokonca astrou, tiež všetci jej doktori očkovanie odporúčali..
Moja sestra a brat, tak isto s vysokým krvným tlakom ockovani ešte predomnou pfizerom.
Kovid je pre rizikových omnoho horší ako rizika z očkovania.. (zase aby ma tu niekto neobvinoval - nikoho do ničoho nenutim PISEM svoj názor a skúsenosti, s ktorými nikto súhlasiť nemusi)
@matkahelka ahoj. Prisim ta ako je na tom svokor. Mama ma po 3 davke fajzeru tiez zviseny tlak a ztoho asi bolest hlavy. Chcel by som len vediet ci je to uz v poriadku.... Ako to liecili... Dik

@medeaa V prvom rade by som chránila to bábätko. V Indii najnovšie zomierajú aj bábätká a deti. Viem, že to sa nedá porovnávať, ale netreba na to zabudnúť. To malé nemáš ako ochrániť len izoláciou a dojčením.