icon

Vedľajšie účinky lieku Rinvoq

21
9. mar 2025

Ahojte, je tu niekto, kto užíva Rinvoq kvôli ekzému? Máte nejaké vedľajšie účinky? Ja po mesiaci neskutočná únava, neustále hučanie v hlave, výtok-dosť dlho (som v čase prechodu, ale pred Rinvoqom som výtok nemala). Myslíte, že to môže byť kvôli oslabenej imunite? Ďakujem za každý komentár.

mirka1083
•
10. mar 2025

@21 ahoj mňa by zaujímalo či ti pomáha ten rinvoq na ekzém, či už badáš nejaké zmeny. Mňa do toho doktorka veľmi tlačí ale bojím sa vedľajších účinkov.Dakujem

21
autor
•
11. mar 2025

@mirka1083 ahoj, ano, zabral na ekzem 100%

106miska
•
22. mar 2025

@21 Ahoj, začala som brať rinvoq len pred niekoľkými dňami. Chcem sa ťa opýtať, za akú dlhú dobu užívania si videla prvé zlepšenie? Dnes som ho užila šiestykrát a napriek tomu, že vidím, že sa škriabem menej, predsa to ešte nie je ono a stále nám doškriabané ruky. Ďakujem.

21
autor
•
23. mar 2025

@106miska ahoj, nepamatam si presne, ale najprv sa mi vyhadzovali vyrazky a potom zlepsenie. Cca 2 tyzdne?

106miska
•
23. mar 2025

@21 vďaka

21
autor
•
24. mar 2025

@106miska nemas za co. Ja som mala skor zapalene cele telo, cervena ako rak, nie typicky ekzem. Asi mam aj artritidu. Rinvoq by mohol pomoct aj na to.

montek
•
16. apr 2025

Ahojte, beriem Rinvoq 15mg mesiac. Od narodenia mám ekzém. Posledné roky veľa, celé telo , tvár. Po týždni výrazné zlepšenie, ekzém zmizol. No nežiadúci účinok akné, ktoré sa zhoršuje. Denne nové zapálené vyrážky na tvári. Nemáte niekto skúsenosť či to časom odoženie? Nikde inde nemám , len tvár. No zbavila som sa ekzému, ale akné tiež není príjemné.
Keď ale zoberiem, že kôli ekzému som v lete teple nemohla športovať, v noci som sa nevyspala pre bolesti kože, obmedzenie bolo šialené. Takže akné proti tomu je nič, no aj tak ma to štve.

21
autor
•
16. apr 2025

@montek ja mam akoby podkozne zapaly na hlave a taku krupicu po tvari. Oci stale opuchnute, koze okolo nich vraskava a aj ta krupica na vieckach

106miska
•
16. apr 2025

@montek Už mám za sebou tiež mesiac liečby a zatiaľ musím poklopať. Ekzém sa krásne zahojilo, už nie som červená ako rak, doškriabané rány sa zhojili, nic má nesvrbí. Super. S akné problém nemám. Avšak všimla som si, že odkedy som na liečbe, bývam unavenejsia, bolia ma kĺby. Neviem ale, či to mám pripisovať rinvoqu alebo len únave z materskej.

21
autor
•
17. apr 2025

@106miska pravdepodobne rinvoqu, mam aj to. Neskutocna unava. Klby ma boleli vzdy, na zac bratia ma najviac

emielala
•
17. apr 2025

Ja užívam Rinvoq na ekzém už rok. Prvý mesiac som mala po tvári pupaky ako puberťačka, ale potom to zmizlo. Celkové mi Rinvoq pomohol na 90 %. Problémová je práve tvár. Ale s tou som mala problémy aj predtým pri zmene počasia. Ale telo, ruky nohy sa pekne čisté. Žije sa mi oveľa lepšie. Už žiadne bezsenné noci a do krvi rozškrabané telo

106miska
•
17. apr 2025

@21 aj sa to po nejakej dobe zlepšilo? Rada chodím s malým na dlhé prechádzky, ale v posledných dňoch som po nich úplne odpálená. Hlavne kolená, no a únava taká, že by som najradšej už nič nerobila.... Alebo možno iba jednoducho starnem 🥴

106miska
•
17. apr 2025

Ešte mi vlastne napadlo, že odkedy beriem rinvoq, tak som začala celkom rýchlo priberať. A ako teraz čítam príbalový leták, tak akné patrí medzi veľmi časté nežiaduce účinky a únava, pocit slabosti a zvýšenie telesnej hmotnosti medzi časté.

montek
•
18. apr 2025

@emielala Ahoj, tak dúfam že aj mne pupaky zmizú. Beriem ho mesiac a zmena na tele úžasná, telo čisté, neškriabem sa, spím.

21
autor
•
18. apr 2025

@106miska tak ja ho beriem cca 2,5 mesiaca a unava nepresla…🤦🏻‍♀️

21
autor
•
26. nov 2025

Ahojte, zhorsili sa mi migreny, casto vraciam a o zadnej nadche ani nehovorim. Zahlienenie. Mavam stavy, ked mi je neskutocne zle, az ostavam PN🥺

106miska
•
1. dec 2025
@21

Ahojte, zhorsili sa mi migreny, casto vraciam a o zadnej nadche ani nehovorim. Zahlienenie. Mavam stavy, ked mi je neskutocne zle, az ostavam PN🥺

@21 mne je už teraz fajnovo, považujem ten liek za malý zázrak. Telo si na to asi zvyklo a koža je úplne krásna. Okrem toho, ze som v priebehu pár týždňov brutálne pribrala (išlo to fakt skokom), už nepociťujem ani únavu, nemám nijaké iné vedľajšie účinky.

21
autor
•
2. dec 2025
@106miska

@21 mne je už teraz fajnovo, považujem ten liek za malý zázrak. Telo si na to asi zvyklo a koža je úplne krásna. Okrem toho, ze som v priebehu pár týždňov brutálne pribrala (išlo to fakt skokom), už nepociťujem ani únavu, nemám nijaké iné vedľajšie účinky.

@106miska tak to sa tesim❤️