icon

Viditeľné žily a priesvitná koža: Čo môže pomôcť?

Včera o 20:11

Máte to aj vy niekto tak že máte veľmi viditeľné žily ? Mne to celkom vadí z estetického dôvodu že mi presvitajú veľmi žili na rukách aj na nohách. Čím to je vôbec spôsobené? A dá sa to nejako napraviť?

thirstymonk
Včera o 20:36

@anonym_autor Opališ sa a bude dobre.

lindusss2016
Včera o 20:49

@anonym_autor moja dcera ma viditelny cely zilovy system, na nose ma jednu zilu priesvitnu ako vecna modrina. Zatial jej to nevadi 😁

anonym_d15f19
Včera o 21:05

@anonym_autor ja mám nielen priesvitné, ale aj hrboľaté, no a, od ležania to nemám 🤷

moonlight1210
Dnes o 06:09
@thirstymonk

@anonym_autor Opališ sa a bude dobre.

@anonym_autor mne vystupili takto priesvitne pod kozu pri prvom tehotenestve a uz to tak ostalo. Iba na hrudi sa to dost zredukovalo samo od seba.

@thirstymonk to pomoze len trosku. Mozno keby si niekto daval robit nastrek, ze mu tu kozu vlastne zafarbia, ze je skoze opalena. Ale prirodzeny melanin pri opaleni to nezakryje.

moonlight1210
Dnes o 06:27

@anonym_autor a je to dane geenticky, ze mas zilovy system rozlozeny plytsie, hned pod pokozkou. Takze sa s tym vela robit neda.

Dokonca mi sestricky vzdy povedia, ze aj ked to tak vyzera, nie je si z coho vyberat pri odberoch, lebo tie zily su pruzne a uhybaju. Nedaju sa tak lahko napichnut injekciou.

anonym_63672d
Dnes o 07:20

Vidno mi komplet všetky žily. Teraz keď vyšla rozprávka Kpop, tak sa neter smiala, že ma ovládli démoni 😂. Nejak mi to neprekáža, Dr tvrdí, že je to absenciou tuku, tak snáď nebudem kvôli žilám priberať.

biba_18
Dnes o 07:47

mám to rovnako a vôbec mi to nevadí 😒

moonlight1210
Dnes o 09:57

Ale velmi teoreticky sa daju tie najhorsie zily sklerotizovat.

Byvala kolegyna si pekne vysportovala postavu a bola nastvana, ze v plavkach a kratasoch jej nohy vyzeraju hrozne (ona to mala vzdy hlavne na nohach).

Tak si tie najviditelnejsie zily dala sklerotizovat. Ale musela na sukromnej klinike. V nemocnici jej povedali, ze pokial nie je zdravotny dovod, tak to robit nebudu. Co si myslim, ze je aj spravne, lebo predsa len tie zily su tam hlavne pre vyzivu.

Takze to je asi jedina moznost.