icon

Vnútorný absces: Je potrebná operácia alebo liečba antibiotikami?

kikush182329
8. feb 2025

Musi sa vnutorny absces urgentne operovat? Alebo sa da liecit aj antibiotikami?

janinah
8. feb 2025

Vnutorny absces kde presne?

slavomira236
8. feb 2025

@kikush182329 mne na chirirgii nadrezalu vypuslili..podla toho kde je sko hlboko. Mne to zaziva pod prsnik tobili som myslela ze odpadnem taka bolest

mamina7070
8. feb 2025

mal som v bruchu najprv skusali silne atb (tie som nakoniec musela brat mesiac) potom mi to zaziva narezali, vypustili vymyvali peroxidom a neviem cim a vyskrabavali mala som hlbku 6cm a priemer dost velky
a dali mi dren a tak a taleto cistenie mi robili obden vyse tyzdna (peroxid vyskrabanie peroxid atd) a celkovo sa mi to hojilo aj tri mesiace (do uplneho zahojenia)

ale toto ries s lekarom ale absces nezvyknu operovat v narkoze

kikush182329
autor
8. feb 2025

@mamina7070
@slavomira236
@janinah uz je narezany a vycisteny. Operacia bola v celkovej anesteze. Absces bol u manzela za nadsemenikom. Najprv mu ho dvakrat mylne zdiagnostikovali ako hematom. Bral 2 tyzdne antibiotika v bolestiach a potom ho urgentne operovali. Rozmyslame nad podanim staznosti. Preto sa pytam, ci je bezne liecit vnutorny absces antibioticky.

mamina7070
8. feb 2025

@kikush182329 ja som mala v bruchu (som diabetik na inzuline s x dalsimi diagnozami) a o najprv to riesili ATB a sledovanim CRP plus atb mast zvonku (CRP som mala vysoke) a az ked som dostala horucky vysoke a zimnice tak rezali

ale chapem ze take miesto tak to robili v anesteze mne zasa robil problemy obvodny podcenil situaciu ale mne povadali potom na traumatologii kde mi to nakoniec robili ze nabuduce hned ako sa nieco zacne tak hned na chirurgiu (uz sa mi to dva krat zopakovalo a to miseli operovat (raz v zvukovode a raz na tvari pri uchu tiez
ako dnes sa dostat k liecbe je narocne vsade sa caka plno ludi chodi s blbostami a vazny stav sa nevie dostat vcas

alickapusinka
8. feb 2025

Podať sťažnosť však pôjde kontrola z udzs do nemocnce.Z udzs tam su tiež lekári čo myslíš aký bude záver. Lekár lekára nepotopi nikdy to je zákon ako u mafie. Lekár poškodil mňe zdravie mojej dcérke tiež boal tažko postihnuta neskoro ma posla na pôrod a hádaj čo 8 rokov sme chodili po súdoch pokiaľ dostala odškodne. Zničila som si zdravie pravníkov o tých ani nepíšem koľko sme platili ale tie nervy.Posudky kopec penazi na Slovensku žiaden lekár nechcel proti nemu napísať znalecký posudok. Posudky v zahraniči dalšie veľke peniaze. Takže smelo do toho aby ešte s teba zdravej neurobil choru od nervov a behania nedajbože po súdoch.Podať môžeš na udzs a uvidiš aký bude zaver.Udajne sa nič nestalo lekári sú mafia v bielých plašťoch.Skús uvidiš.

janinah
8. feb 2025

@kikush182329 dala si malo info na to,aby sme vedeli posudit co sa tam v organizme asi dialo..a to som zdravotnik a nieco podobne som zazila na vlastnej koži..na zaciatku to kludne ten hematom mohol byt a z neho sa vyvinul absces....

kikush182329
autor
9. feb 2025

@janinah opuch, zapal, zdurenie, horuce a napnutnute tkanivo, vysoke CRP.