icon

Vplyv štítnej žľazy na priberanie

25. jan 2026

Ahojte dievčatá, prosím vás nikdy som nemala problémy s váhou aj ked som pribrala 4-5 kíl podarilo sa mi zhodiť bez diéty ci cvičení ale až nastal zlom kedy ručička na váhe išla hore a nie a nie schudnúť. A potom na preventívke mi zistili zvýšenú hodnotu štítnej žľazy. Aj moja babka z otcovej strany a bola silná dosť. Vraj koli tomu. Veľmi som z toho nešťastná lebo som mala váhu 67 a teraz 79 možno j 80 uz sa nechcem ani vážiť. Veľmi ma to trápi lebo všetci z rodiny su chudý aj ja som bola a t som uz 3 deťoch a nepribrala som ani kilo po deťoch až teraz posledné 2 roky od kedy mi to zistili 😞Veľmi ma to trápi a chcem schudnúť ale ako? Diéty ani pohyb nepomáha a ja uz neviem co robiť lieky neberiem žiadne keďže ma nechcú vziať lebo bud neberú nových pacientov alebo len akútne stavy a to vraj niesom. Prosím vás máte niektorá skúsenosť? Podarí sa mi zhodiť tie kila s5? Ďakujem za rady

anonym_e705d1
•
25. jan 2026

@anonym_autor Mám tiež zvýšenú a rady nato nemám. Jedine čo mi odporučila endokrinologicka bolo zmeniť životný štýl .Čiže nejesť ako predtým. Jesť pravidelne, ale vylúčiť cukor,múku a viac zeleniny ovocia .A pohyb kto má málo. Keďže ja mám manuálnu prácu, pohybu12 h.dost povedala, že len dodržiavať jedálniček a naozaj zmenšiť porcie.Samozrejme ja to dodržiavať neviem a preto som neschudla. A trápim sa tým roky. Ale v mojom prípade je to už aj vek,perimenopaza...držím palce.

anonym_e705d1
•
25. jan 2026

@anonym_autor Ešte podotýkam, že tiež som nemávala problémy s váhou predtým a za tie roky som sa natrápila veľa. Keď som jedla veľmi málo a dodziavala večer si dať len niečo malé schudla som.Ale bez mučenia priznávam, že som nevydržala a nestotožnila som sa s tým. Ka,sa rada najem a čo mi chutí aj veľa a to nejde do kopy. A milujem sladké.

esther100
•
26. jan 2026

S týmto bojujem dlho.schudnut sa samozrejme dá,ale nieje to také jednoduché,ako u zdravého človeka.Hlavne treba nastaviť správnu liečbu.to ťa žiaden lekár nechce zobrať?kontaktuj svoju ZP.

anonym_c8932a
•
26. jan 2026

Máš asi zvýšenú hladinu TSH - hormónu, ktorý podporuje činnosť štítnej žľazy.
Takze naopak - máš zníženú funkciu, neprodukuje ti potrebné hormóny. Pozri si príznaky hypotyreozy.

Obvolavaj endokrinológov, pripadne cez poisťovňu.

ivinkapink
•
26. jan 2026

No rozhodne riesit tu stitnu zlazu, niektory lekar ta musi vziat, z obvodu, ak nie kontaktuj zdravotnu poistovnu,nech poradia..
Ja sa liecim cca 20rokov na stitnu, znizena cinnost, prve roky ma iba sledovali, v prvom tehotenstve som dostala prve lieky...dlhodobo sa snazim drzat si vahu, lebo ak priberiem nie je lahke schudnut...pred rokom som tiez nabrala, vacsia unava a na kontrole zistili,ze treba zvysit davku liekov a opat sa mi dari drzat vahu...takze moze to byt tou stitnou zlazou..
Drzim palce, aby si zohnala doktora a adekvatnu liecbu🍀

autor
•
26. jan 2026
@anonym_e705d1

@anonym_autor Mám tiež zvýšenú a rady nato nemám. Jedine čo mi odporučila endokrinologicka bolo zmeniť životný štýl .Čiže nejesť ako predtým. Jesť pravidelne, ale vylúčiť cukor,múku a viac zeleniny ovocia .A pohyb kto má málo. Keďže ja mám manuálnu prácu, pohybu12 h.dost povedala, že len dodržiavať jedálniček a naozaj zmenšiť porcie.Samozrejme ja to dodržiavať neviem a preto som neschudla. A trápim sa tým roky. Ale v mojom prípade je to už aj vek,perimenopaza...držím palce.

@anonym_e705d1 tak to mi je ľúto.... Nie je to ,,ľahké,,ako všetci hovoria fakt mi je niekdy z toho dosť placu

autor
•
26. jan 2026
@esther100

S týmto bojujem dlho.schudnut sa samozrejme dá,ale nieje to také jednoduché,ako u zdravého človeka.Hlavne treba nastaviť správnu liečbu.to ťa žiaden lekár nechce zobrať?kontaktuj svoju ZP.

@esther100 skúsim ďakujem lebo všetci endo ma z nášho okolia odmietli

autor
•
26. jan 2026
@anonym_c8932a

Máš asi zvýšenú hladinu TSH - hormónu, ktorý podporuje činnosť štítnej žľazy.
Takze naopak - máš zníženú funkciu, neprodukuje ti potrebné hormóny. Pozri si príznaky hypotyreozy.

Obvolavaj endokrinológov, pripadne cez poisťovňu.

@anonym_c8932a to mi nikto nevysvetlil chystám sa na druhý týždeň zase na krv k obvodnej ci sa niečo zmenilo ináč to uz budem mať navždy? Alebo sa to dá aj do normálu ako predtým??

anonym_e705d1
•
26. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_e705d1 tak to mi je ľúto.... Nie je to ,,ľahké,,ako všetci hovoria fakt mi je niekdy z toho dosť placu

@anonym_autor Nevadí ..sú na svete aj dôležitejšie veci. Držím palce nech sa s tým popasujete statočne 🙏🧡

autor
•
27. jan 2026
@anonym_e705d1

@anonym_autor Nevadí ..sú na svete aj dôležitejšie veci. Držím palce nech sa s tým popasujete statočne 🙏🧡

@anonym_e705d1 a ani liečba nepomôže? Myslím ak by sa nastaví liečba da sa to napraviť? Nič o tom neviem keďže mi moja obvodná o tom nic nepovedala

xenia65
•
27. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_e705d1 a ani liečba nepomôže? Myslím ak by sa nastaví liečba da sa to napraviť? Nič o tom neviem keďže mi moja obvodná o tom nic nepovedala

@anonym_autor Ahoj, tiež tak začala priberať a nešlo schudnúť, ale tušila som problém so až, keďže sme to mali všetky ženy z maminej strany. Po vyšetrení mi bola doporučená operácia. Po operácii a nastavení liečby euthyroxom odišlo 10 kg . Ak ťa nechce zobrať žiadny lekár, objednaj sa do Lubochne sama. Zoberú ťa na odporučenie obv.lekara. S výsledkami si potom hľadaj endokrinologa aj s pomocou ZP. Veľa šťastia ti prajem. Určite to nezanedbaj, lebo neliečená štitna je sviňa...

anonym_e705d1
•
27. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Mám lieky, ale zato pri mojom prijme neschudnem.Jedine keď by som sa stravovala ako píšem vyššie. Proste zdravší životný štýl.Proste už nejde v mojom veku sa stravovať ako keď som bola mladšia.

sova7
•
27. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor určite si zozen endikrinologa. Tu nejde iba o priberanie ak štítna žľaza nefunguje správne treba to riešiť. Nájdi si doktora čo ťa zoberie a vyšetrí možno bude treba nastavit liecbu. Keď to máte v rodine môže to byť aj dedicna vec a ak problémy s váhou spôsobuje štítna žľaza treba ju liecit tiež hormóny ovplyvňujú celý organizmus.

autor
•
27. jan 2026
@xenia65

@anonym_autor Ahoj, tiež tak začala priberať a nešlo schudnúť, ale tušila som problém so až, keďže sme to mali všetky ženy z maminej strany. Po vyšetrení mi bola doporučená operácia. Po operácii a nastavení liečby euthyroxom odišlo 10 kg . Ak ťa nechce zobrať žiadny lekár, objednaj sa do Lubochne sama. Zoberú ťa na odporučenie obv.lekara. S výsledkami si potom hľadaj endokrinologa aj s pomocou ZP. Veľa šťastia ti prajem. Určite to nezanedbaj, lebo neliečená štitna je sviňa...

@xenia65 ach jaj ,ďakujem. Pamätám si ze mojej kamarátky mama tiež mala problém ale ta bola až moc chudá ona opacne schudla až na kosť a po liečbe zase pribrala

autor
•
27. jan 2026
@anonym_e705d1

@anonym_autor Mám lieky, ale zato pri mojom prijme neschudnem.Jedine keď by som sa stravovala ako píšem vyššie. Proste zdravší životný štýl.Proste už nejde v mojom veku sa stravovať ako keď som bola mladšia.

@anonym_e705d1 no ďakujem ja skúsim este ja zase mam obdobie ze niekedy mi chutí viac a niekedy menej.Neviem koľko mas ty ale ja som nedávno mala 37 tak snáď skúsim menej jest a viac vody piť ináč rozmýšľam aj nad chudnutie pod dohľadom lekára ze si budem pichať injekcie uz som volala do BA mi tam radili aby som do toho sla

autor
•
27. jan 2026
@sova7

@anonym_autor určite si zozen endikrinologa. Tu nejde iba o priberanie ak štítna žľaza nefunguje správne treba to riešiť. Nájdi si doktora čo ťa zoberie a vyšetrí možno bude treba nastavit liecbu. Keď to máte v rodine môže to byť aj dedicna vec a ak problémy s váhou spôsobuje štítna žľaza treba ju liecit tiež hormóny ovplyvňujú celý organizmus.

@sova7 vieš najviac ma hnevá to nikdy som s tým problém nemala tak prečo zrazu teraz? Hnevám sa na to za seba leno aj moji bratia ,otec su chudý nez ja😞

sova7
•
27. jan 2026
@anonym_autor

@sova7 vieš najviac ma hnevá to nikdy som s tým problém nemala tak prečo zrazu teraz? Hnevám sa na to za seba leno aj moji bratia ,otec su chudý nez ja😞

@anonym_autor tak možno viac stresu tehotenstva to ti skôr vysvetlí doktor. Problém nie je len priberanie hormóny riadia v tele všetko, trávenie nálady, činnost orgánov, ovplyvňujú psychiku štítna žľaza je veľmi dôležitá a ak nefunguje správne treba to riešiť s lekárom. Skús si naštudovať niečo o štítnej žľaze a funkcii hormónov v tele. Obvodný lekár ťa mal poslať na vyšetrenie

anonym_e705d1
•
27. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_e705d1 no ďakujem ja skúsim este ja zase mam obdobie ze niekedy mi chutí viac a niekedy menej.Neviem koľko mas ty ale ja som nedávno mala 37 tak snáď skúsim menej jest a viac vody piť ináč rozmýšľam aj nad chudnutie pod dohľadom lekára ze si budem pichať injekcie uz som volala do BA mi tam radili aby som do toho sla

@anonym_autor Držím palce nech to vyjde. Ja mám oveľa viac. 49r.

anonym_be09f3
•
27. jan 2026

Urcite mas zvysenu funkciu? Lebo pri tej sa prave chudne. Ja mam znizenu, nulovu funkciu, lieky beriem kazdy den. Prestala mi fungovat po porode. Za 5 rokov som neschudla ani deko aj keby som sa na hlavu postavila. Hybem sa, cvicim, dietovala som, nic. Ale ani nepriberam uz vobec, je v podstate jedno co jem, ci zeleninovy salat alebo slaninu s čipsami, mam 5 rokov tu istu vahu 100 kil. Uz som aj kupila novu osobnu vahu ci to nie je porucha stroja.