Vplyv štítnej žľazy na priberanie
Ahojte dievčatá, prosím vás nikdy som nemala problémy s váhou aj ked som pribrala 4-5 kíl podarilo sa mi zhodiť bez diéty ci cvičení ale až nastal zlom kedy ručička na váhe išla hore a nie a nie schudnúť. A potom na preventívke mi zistili zvýšenú hodnotu štítnej žľazy. Aj moja babka z otcovej strany a bola silná dosť. Vraj koli tomu. Veľmi som z toho nešťastná lebo som mala váhu 67 a teraz 79 možno j 80 uz sa nechcem ani vážiť. Veľmi ma to trápi lebo všetci z rodiny su chudý aj ja som bola a t som uz 3 deťoch a nepribrala som ani kilo po deťoch až teraz posledné 2 roky od kedy mi to zistili 😞Veľmi ma to trápi a chcem schudnúť ale ako? Diéty ani pohyb nepomáha a ja uz neviem co robiť lieky neberiem žiadne keďže ma nechcú vziať lebo bud neberú nových pacientov alebo len akútne stavy a to vraj niesom. Prosím vás máte niektorá skúsenosť? Podarí sa mi zhodiť tie kila s5? Ďakujem za rady
@anonym_autor Ešte podotýkam, že tiež som nemávala problémy s váhou predtým a za tie roky som sa natrápila veľa. Keď som jedla veľmi málo a dodziavala večer si dať len niečo malé schudla som.Ale bez mučenia priznávam, že som nevydržala a nestotožnila som sa s tým. Ka,sa rada najem a čo mi chutí aj veľa a to nejde do kopy. A milujem sladké.
S týmto bojujem dlho.schudnut sa samozrejme dá,ale nieje to také jednoduché,ako u zdravého človeka.Hlavne treba nastaviť správnu liečbu.to ťa žiaden lekár nechce zobrať?kontaktuj svoju ZP.
Máš asi zvýšenú hladinu TSH - hormónu, ktorý podporuje činnosť štítnej žľazy.
Takze naopak - máš zníženú funkciu, neprodukuje ti potrebné hormóny. Pozri si príznaky hypotyreozy.
Obvolavaj endokrinológov, pripadne cez poisťovňu.
No rozhodne riesit tu stitnu zlazu, niektory lekar ta musi vziat, z obvodu, ak nie kontaktuj zdravotnu poistovnu,nech poradia..
Ja sa liecim cca 20rokov na stitnu, znizena cinnost, prve roky ma iba sledovali, v prvom tehotenstve som dostala prve lieky...dlhodobo sa snazim drzat si vahu, lebo ak priberiem nie je lahke schudnut...pred rokom som tiez nabrala, vacsia unava a na kontrole zistili,ze treba zvysit davku liekov a opat sa mi dari drzat vahu...takze moze to byt tou stitnou zlazou..
Drzim palce, aby si zohnala doktora a adekvatnu liecbu🍀

@anonym_autor Mám tiež zvýšenú a rady nato nemám. Jedine čo mi odporučila endokrinologicka bolo zmeniť životný štýl .Čiže nejesť ako predtým. Jesť pravidelne, ale vylúčiť cukor,múku a viac zeleniny ovocia .A pohyb kto má málo. Keďže ja mám manuálnu prácu, pohybu12 h.dost povedala, že len dodržiavať jedálniček a naozaj zmenšiť porcie.Samozrejme ja to dodržiavať neviem a preto som neschudla. A trápim sa tým roky. Ale v mojom prípade je to už aj vek,perimenopaza...držím palce.