icon

Vracanie u 71-ročnej pani

17. feb 2023

Dobre rano. Starsia pani 71r vracia od vecera, tlak 177/98 po tabletke na tlak sa znizil na 144/88 .. teraz ma 142/85 nadrapuje ju na vracanie, az zvracia minimum, ma mdloby navaly horucavy co to moze byt ? Na zachranke nas odbili ze nejde o zivot. Poradite ?

elmivelmi
17. feb 2023

tkak ma vyssi,moze to byt cokolvek,viroza,tlak vyssi ved ju skeduj a uvidis ak zasa jej bude tlak lietat tak k dr,ale to mozte iat aj dnes,nech ju vysetria.

sisa_s
17. feb 2023

Volat teraz rano obvodnej lekarke, najlepsie pozna zdr.stav pacientky a vie predpisat aj lieky

martul
17. feb 2023

Zobrala by som ju na pohotovosť.

janinah
17. feb 2023

Môže to byť hocičo...horúčka? Bolesti brucha?hnačka?podávať vodu .čaj po lyžičkách.ak v sebe ani vodu neudrží tak bude potrebovať infúziu...ak udrží vodu tak skúsiť suchár rozmoceny v čaji...stav sa bude vyvíjať k lepšiemu alebo k horšiemu...treba sa poradiť s jej obv.dr...po pracovnej dobe potom s pohotovosť.lekarom

deti95060810
17. feb 2023

nemá problémy s pankreasom?

levandulova111
17. feb 2023

U mojej nebohej babky sa takto prejavovalo nedokrvenie mozgu. Nedala by som sa odbiť, poprípade ju vzala trebárs aj taxíkom na pohotovosť. Držím palce 🙏

patka06
17. feb 2023

Normálne choďte na urgent alebo obvodnej lekárke, vyšetria ju a zistia príčinu.

babulkomale
17. feb 2023

Pozri slabiny ci nema akutnu herniu - pruh. Urgent, zachranka, nesmu vas odbit, potrebuje minimalne infuzie.

katie253
17. feb 2023

Už len kvôli takému vysokému tlaku vás musí zobrať záchranka. A ešte keď klesol pi tabletke len na 144, tak dupľom. Nedajte sa odbiť. Volajte....