icon

Vyhodili by ste Paralen po dátume spotreby?

24. jún 2026

Pri upratovaní lekárničky som našla balenie Paralenu, ktorému skončila spotreba asi pred pol rokom.
Je mi ľúto ho vyhodiť, ale zároveň neviem, či by som ho ešte užila.

Vyhadzujete lieky hneď po exspirácii, alebo ich ešte nejaký čas používate? Nie je tu nejaká magistra, čo by poradila? Ďakujem.

anonym_e60ca3
24. jún 2026

Nevyhadzujem, pouzivam.
Farmaceutici mi na to vzdy povedali (ked som sa pytala) "neuskodi Ti to, maximalne slabo zaberie". 🙂

anonym_3ef6df
24. jún 2026

@anonym_autor kazdy lekar mi vzdy povedal ze lieky po zaruke sa nesmu uzivat. Vyhadzujem, stoji to par korun

anonym_d96a97
24. jún 2026

Normálne použijem, pri takýchto liekoch nesledujem dátum. Aj farmaceutka povedala, že ak boli normálne skladované, sú dobré aj rok po dátume na obale.

domkakvet
24. jún 2026

@anonym_autor rok po zaruke este vydrzi.

mandzula
24. jún 2026

Mame lekaren a pokojne si s pozehnanim farmaceuta taketo lieky zoberiem domov.

anonym_3d1800
24. jún 2026

Vyhadzujem, neviem ako zle by som na tom musela financne byt aby som jedla lieky po zaruke

koniarova
24. jún 2026

Použijem bez problémov. Čo by mu asi tak mohlo byť. Maximálne slabšie zaberie. A ak to by musel byt po expiracii určite dlhšie ako pol roka.

mandzula
24. jún 2026
@anonym_3d1800

Vyhadzujem, neviem ako zle by som na tom musela financne byt aby som jedla lieky po zaruke

@anonym_3d1800 Mne napriklad nejde o financie, ale o nevytvaranie odpadu tam, kde to nie je nevyhnutne.

obrazkova
24. jún 2026

@anonym_autor ja som raz taký starý Paralen použila na vyčistenie starej prípalenej žehličky. To jediné pomohlo🤪. Žehličku som si potom nechala ako náhradnú.

wolf_
24. jún 2026

Zaniesla by som to do lekárne. Tiež som bola v tom, že veď v pohode, keď tak jedine nezaberie. Tak som si tak dala liek od bolesti asi 3 mes. po záruke. Zabral ... Nakoľko som úplne zabudla na to čo ma bolelo kedže po zjedení toho lieku po záruke som začala pekne krásne zvracať... Odvtedy neexistuje aby som si dala liek po záruke. Proste nie.

anonym_603bbe
24. jún 2026

@anonym_autor mam od lekarky, ze lieky sa mozu uzivat este max pol roka po expiracii. Rata sa s tym, ze ludia ich uzivaju aj po expiracii, takze preto ich farmaceuticke firmy vyrabaju tak, aby sa este dali aj potom uzivat.

andrejkap123
24. jún 2026

Ja som mala poporodne vitaminy Verra, boli mesiac po zaruke vravim si ze co sa tomu moze stat… otvorila som a cierne bodky vsade v tom, cnutri v tych kapsuliach. Cize tak!! Plesen… nikdy nedam do ust lieky po zaruke a vyhadzujem uz mesiac pred zarukou ak zrovna upratujem ;)

anonym_8f835a
24. jún 2026
@obrazkova

@anonym_autor ja som raz taký starý Paralen použila na vyčistenie starej prípalenej žehličky. To jediné pomohlo🤪. Žehličku som si potom nechala ako náhradnú.

@obrazkova starým paralenom čistím žehličku aj ja…

anonym_d96a97
24. jún 2026
@wolf_

Zaniesla by som to do lekárne. Tiež som bola v tom, že veď v pohode, keď tak jedine nezaberie. Tak som si tak dala liek od bolesti asi 3 mes. po záruke. Zabral ... Nakoľko som úplne zabudla na to čo ma bolelo kedže po zjedení toho lieku po záruke som začala pekne krásne zvracať... Odvtedy neexistuje aby som si dala liek po záruke. Proste nie.

@wolf_ tým liekom to nebolo

blondiee83
24. jún 2026
@wolf_

@wolf_ zhoda nahod. Urcite si nezvracala kvoli lieku, ktory ma 3 mesiace po zaruke...

anonym_c4a159
24. jún 2026

lieky sa nevyhadzujú,ale vracajú do lekárne

wolf_
24. jún 2026
@blondiee83

@wolf_ zhoda nahod. Urcite si nezvracala kvoli lieku, ktory ma 3 mesiace po zaruke...

@anonym_d96a97
@blondiee83 ktovie 🙂 mala som menštruáciu, začínajúcu, len ma pobolievalo podbruško, vôbec nič strašné, ale kedže viem, že ak si nedám tabletku tak bolesť pridá na intenzite, tak som si ju šupla. Na to prišli kŕče v žalúdku (určite nie menštruačné) a hneď aj zvracanie. Trvalo asi hodku, to si už nepamätám presne... Z jedla to na 100% nebolo. Z menštruácie pochybujem. Resp. celkovo nezvraciam vôbec jak je rok dlhý, jedine že ma chytí "brušná chrípka", ale to mávam ooooveľa horší a aj iný priebeh. Tak ja si stojím za tým, že z tabletky po záruke 🤔

veselo_neveselo
24. jún 2026

@anonym_autor
Tekute lieky by som vyhodila, inzulin apod, tiez antibiotika asi radsej tiez. Ale paralen a taketo tablety by som pouzila dalej 🤷‍♀️