Vyhodili by ste Paralen po dátume spotreby?
Pri upratovaní lekárničky som našla balenie Paralenu, ktorému skončila spotreba asi pred pol rokom.
Je mi ľúto ho vyhodiť, ale zároveň neviem, či by som ho ešte užila.
Vyhadzujete lieky hneď po exspirácii, alebo ich ešte nejaký čas používate? Nie je tu nejaká magistra, čo by poradila? Ďakujem.
@anonym_autor kazdy lekar mi vzdy povedal ze lieky po zaruke sa nesmu uzivat. Vyhadzujem, stoji to par korun
Normálne použijem, pri takýchto liekoch nesledujem dátum. Aj farmaceutka povedala, že ak boli normálne skladované, sú dobré aj rok po dátume na obale.
Vyhadzujem, neviem ako zle by som na tom musela financne byt aby som jedla lieky po zaruke
Použijem bez problémov. Čo by mu asi tak mohlo byť. Maximálne slabšie zaberie. A ak to by musel byt po expiracii určite dlhšie ako pol roka.
Vyhadzujem, neviem ako zle by som na tom musela financne byt aby som jedla lieky po zaruke
@anonym_3d1800 Mne napriklad nejde o financie, ale o nevytvaranie odpadu tam, kde to nie je nevyhnutne.
@anonym_autor ja som raz taký starý Paralen použila na vyčistenie starej prípalenej žehličky. To jediné pomohlo🤪. Žehličku som si potom nechala ako náhradnú.
Zaniesla by som to do lekárne. Tiež som bola v tom, že veď v pohode, keď tak jedine nezaberie. Tak som si tak dala liek od bolesti asi 3 mes. po záruke. Zabral ... Nakoľko som úplne zabudla na to čo ma bolelo kedže po zjedení toho lieku po záruke som začala pekne krásne zvracať... Odvtedy neexistuje aby som si dala liek po záruke. Proste nie.
@anonym_autor mam od lekarky, ze lieky sa mozu uzivat este max pol roka po expiracii. Rata sa s tym, ze ludia ich uzivaju aj po expiracii, takze preto ich farmaceuticke firmy vyrabaju tak, aby sa este dali aj potom uzivat.
Ja som mala poporodne vitaminy Verra, boli mesiac po zaruke vravim si ze co sa tomu moze stat… otvorila som a cierne bodky vsade v tom, cnutri v tych kapsuliach. Cize tak!! Plesen… nikdy nedam do ust lieky po zaruke a vyhadzujem uz mesiac pred zarukou ak zrovna upratujem ;)
@anonym_autor ja som raz taký starý Paralen použila na vyčistenie starej prípalenej žehličky. To jediné pomohlo🤪. Žehličku som si potom nechala ako náhradnú.
@obrazkova starým paralenom čistím žehličku aj ja…
Zaniesla by som to do lekárne. Tiež som bola v tom, že veď v pohode, keď tak jedine nezaberie. Tak som si tak dala liek od bolesti asi 3 mes. po záruke. Zabral ... Nakoľko som úplne zabudla na to čo ma bolelo kedže po zjedení toho lieku po záruke som začala pekne krásne zvracať... Odvtedy neexistuje aby som si dala liek po záruke. Proste nie.
@wolf_ tým liekom to nebolo
@wolf_ zhoda nahod. Urcite si nezvracala kvoli lieku, ktory ma 3 mesiace po zaruke...
lieky sa nevyhadzujú,ale vracajú do lekárne
@wolf_ zhoda nahod. Urcite si nezvracala kvoli lieku, ktory ma 3 mesiace po zaruke...
@anonym_d96a97
@blondiee83 ktovie 🙂 mala som menštruáciu, začínajúcu, len ma pobolievalo podbruško, vôbec nič strašné, ale kedže viem, že ak si nedám tabletku tak bolesť pridá na intenzite, tak som si ju šupla. Na to prišli kŕče v žalúdku (určite nie menštruačné) a hneď aj zvracanie. Trvalo asi hodku, to si už nepamätám presne... Z jedla to na 100% nebolo. Z menštruácie pochybujem. Resp. celkovo nezvraciam vôbec jak je rok dlhý, jedine že ma chytí "brušná chrípka", ale to mávam ooooveľa horší a aj iný priebeh. Tak ja si stojím za tým, že z tabletky po záruke 🤔
@anonym_autor
Tekute lieky by som vyhodila, inzulin apod, tiez antibiotika asi radsej tiez. Ale paralen a taketo tablety by som pouzila dalej 🤷♀️

Nevyhadzujem, pouzivam.
Farmaceutici mi na to vzdy povedali (ked som sa pytala) "neuskodi Ti to, maximalne slabo zaberie". 🙂