icon

Vyjadrili ste nespokojnosť s lekárom priamo v ambulancii?

9. feb 2025

S tým, že ste chceli aj zmenu lekára a povedali prečo. Napr. ze vznikla nedôvera.
Toto je taka zvláštna situácia a teda veľmi sa nenosí. Poznáte niekoho osobne, ktorý na takýto rozhovor mal odvahu ?

deti95060810
9. feb 2025

áno . pred mesiacom zubárovi.
ostal zhrozený a myslím že aj nepríjemne prekvapený. bola som jeho pacientkou asi 20 r.

zuzikak
9. feb 2025

ano mojej praktickej lekarke som na rovinu povedala, ze sa mi nepaci sposob akym ma lieci ( za rok 6x antibiotika a predosly rok 5x) a ze si prosim zdravotnu kartu lebo idem k inemu lekarovi. Bola sokovana ale dala mi ju.

tetapetra
9. feb 2025

Áno,keď som sa musela trepať kvôli upchatemu uchu k všeobecnej, aby by potvrdila, že ucho je naozaj upchaté a o potrebujem ísť na ORL. Pôvodne som žiadala o výmenný lístok. Ale samozrejme,že si to museli vykázať najpv oni.

amy2807
9. feb 2025

gynekologovi, nikdy mi na nic neodpovedal ked som sa pytala na vysledky nejakych testov zakazdym ma neprijemne odbil, ze na co mi to je vediet take informacie a podobne a ked som k nemu prisla akutne bez objednania lebo som sa zlakla nahleho krvacania tak na mna bol neprijemny a ešte po mne zhucal..tak som sa postavila povedala som ze sa vidime dnes naposledy a ze mu prajem coraz menej a menej pacientok, vypytala kartu od sestricky a odisla som

lensii
9. feb 2025

Ja 🤣 v ambulancii som mu povedala svoje , ostal zhrozený a rovno som aj šla na vyššie pracovisko podať sťažnosť

jana_eyre_2
9. feb 2025

Áno, ja sa vždy ozvem ak sa mi stane niečo čo považujem za nespravodlivosť.. nie je to príjemné, ale považujem to za dôležité a chcem to naučiť aj svoje deti, pretože môj muž to v povahe nemá a mňa mrzí koľko krát mnohé veci len tak prekusne..

Príklad ktorý si pamätám.. 12r synovi brali krv kvôli alergiam - bol to kontrolný odber po mnohých rokoch, chcela som vedieť či sa niečo zmenilo.. zobrali mu krv, povedali že mám volať pre výsledky o dva týždne IBA medzi 11-12.. volala som.. jeden deň, nikto nedvíhal.. druhý deň, nikto nič.. takto to šlo 5dni.. na 6pracovny deň má dvihla sestra a ja veľmi potešená som jej povedala meno a že o čo ide.. a ona, že počkajte idem pozrieť.. zložila.. a viete čo? Samozrejme nedvíhala už ani v ten deň, ani ďalšie.. pritom som volala hneď ako zložila a volavala som aj v iné časy v ordinačných hodinách, ale samozrejme nie celú hodinu neprestajne, mám aj iné veci na praci.. písala som aj maily, bez úspechu..

Mala som neskor termín u tohoto doktora s ostatnými deťmi.. tak som na ten termín zobrala aj najstaršieho.. keď sme prišli, bol v šoku prečo mám všetkých.. keď som mu povedala čo sa stalo a že aj preto som ho priviedla, tak sa namna oboril, že jeho sestry dvíhajú telefóny vždy, že to určite ja som volala v inom čase ako mi vravel.. mňa to tak neuveriteľne nasralo, že som nahodila svoj najautoritativnejsi hlas aky dokážem nahodiť a spýtala som sa len sucho: "čiže ma obviňujete, že ja klamem?! Ak ma niečo naozaj uráža, tak to je to ak má niekto obviňuje z klamstva!" Keďže zvyčajne som vždy milá a ústretová tak bolo vidno že pán doktor zbledol a ešte sa mi aj ospravedlnil, že to tak nemyslel.. výsledky si pozrel a nastavil mu novu liečbu, podľa vysledkov.

som človek ktorého nevytoci každá blbosť, zväčša tichá.. kolegovia o mne hovoria že somnou sa nedá pohádať (muž to netvrdí, lebo vie že dá 🤣).. lenže pokiaľ sa niekto snaží o nadradenosť a nespravedlnost, tak to tak nikdy nenechám a nikdy nie som ticho, nech už ide o kohokolvek.. to je moja povaha..

luccija
9. feb 2025

@deti95060810 čo sa stalo?
@jana_eyre_2 to sa stalo aj mne dcéra bola chorá robili je výter a mala som písať sms za výsledok oni fungovali iba na sms aj objednanie na vyšetrenie....písala som 2x neodpísali ani po 3 dňoch ...vyzerala byť zdravá išla do školy.Po pár dňoch mi volala sestrička, že zabudla majú toho veľa atď že má streptokoka a bude potrebovať ATB
sja som jej povedala, že je v skole, lebo celý týždeň neodpisovala na sms začala po mne kričať, že oni maju xy deti denne a aká som nezodpovedn atď a strašne sme sa pohadali.Presli sme k druhej pediatricke spravila výtery a povedala, že lieky netreba, že telo sa s tým popasovalo.Lekarka bola výborná, ale sestrička strašna

jablkovastrudla
9. feb 2025

Ano vyjadrila. Cakala som na neho dlho, mal to byt odbornik. Syn mi plakaval hodiny, pred jedlom, po jedle, pred spankom, po spanku a takto to islo mesiace. Ked som sa k panovi doktorovi konecne dostala tak mi povedal ze deti proste placu, ze jeho dcera tiez dost plakala. Este sa ma opytal ci je to moje prve dieta. Tak som sa ho opytala ci si zo mna robi srandu. Pan doktor zmenili ton a diagnostikoval mi poporosnu depresiu, kkt 😡 Nakoniec sme skoncili v nemocnici kde davali dokopy syna aj mna, este tam ma sestricku prosili nech si dam maleho do kludu lebo budi dalsie deti, maly mal uplne hystericky rev.Syn mal tazky reflux a bol v bolestiach tak plakal skoro nonstop. Este teraz ma striasa ked si na toho idiota spomeniem. Ked som odchadzala ani sa neodzravil.

jablkovastrudla
9. feb 2025

@jana_eyre_2 toto robi aj moja sestricka u gynekologa! Tam sa dovolat je nemozne. Raz som sa dostala k vysledkom po asi 2 mesiacoch.
Gynekologa nechcem menit lebo je to odbornik, skoda ze sestricku ma nie velmi ochotnu.

simona92101
9. feb 2025

Ano,nasej gastroenterologicke,ktora mi obe mladsie deti svojim nedbalim pristupom dostala do nemocnice a este sa citila urazena.

jana_eyre_2
9. feb 2025

@luccija
@jablkovastrudla nechapem tomu prístupu naozaj.. nepochybujem, že majú veľa práce a pacientov ale takto sa vyhýbať telefonovaniu je úplná drzosť..

jablkovastrudla
9. feb 2025

@jana_eyre_2 tiez tam maju urcene kedy mozu ludia volat, tusim stvrtok medzi 11-12. nerozumiem preco teda nedvihaju. Keby aspon vysledky poslu mailom tak ich clovek neotravuje. A este su nahnevane ked sa clovek dovola. Cista parada

tiezjedna
9. feb 2025

Áno, ja. Vynadala som lekárke na pohotovosti na pražskej Bulovke.

cukroska
9. feb 2025

Áno ja.Po viac ako 25. rokoch. Chystala som sa dlho a trvalo mi kým som nabrala odvahu mu to povedať, že idem k inému a ak dôvod. Ale povedala som mu slušne a nezobral to .Bol nahnevaný, vykričal mi všetko, ale OK. Už je to roky za mnou a mala som to urobiť dávno .Napriek tomu, že som s ním bola 20 rokov spokojná. Vlastne dovtedy kým som neriešila nič závažnejšie.

eeffka
9. feb 2025

Ajbja po 25rokoch, rovno som mu povedala ze taky lekar ako on by mal vratit diplom, bola som tam od 15, podedil ambulaciu po mame, este ze som zdrava.
Nova lekarka na mna kukala ako puk ked som jej v 40ke vysvetlovala, ze mi nikdy v zivote nerobil vyter,moc, ekg

cukroska
9. feb 2025

Ešte podotknem dosť podstatnú vec "sestričky " Už som odišla od pár vynikajúcich lekárov ,kvôli sestričke!!! V mladosti krátko po pôrode som čakala na výsledky krvi takmer pol dňa. Pretože vždy bol niekto prednejší (kto doniesol dezert,či kávičku ...).Napriek tomu,že vedela ,že mám doma bábätko ma nechala čakať a ja som musela utekať kojiť a vrátiť sa druhý krát. To bolo naposledy! Najbližšie som povedala obvodnému,že nech sa nehnevá, že odchádzam kvôli sestričke! Ani nenamietal veľmi a sestrička milo,premilo "veď to ste mali klopať a hneď povedať. Tvárila sa,že vôbec si nepamätá, že som jej to povedala. Ale tak mala som 24!a kávičky som jej nenodila aj napriek tomu, že ľudí sama nato upozornila. V štýle ak niečo vybavila "donesiete kávičku ".Ale diho sa u neho neohriala! A pritom stará.

cukroska
9. feb 2025

@eeffka Podobne. Kvôli lekárovi som mala anémiu stredného stupňa a zistili mi to až pri predoperačnom vyšetrení

milenke
10. feb 2025

Raz na urgentne koli mne zobudili doktora a dal mi to patrične vyžrať potom ja jemu 😂 myslím že už spat nešiel 😂🙈 sama neviem kde sa sa to vo mne zobralo ale bolo ma počuť na celú nemocnicu👌