icon

Výmena srdcovej chlopne: Čo očakávať

xxkittusxx
3. feb 2025
eva_176
3. feb 2025

a aka je otazka?

xxkittusxx
autor
3. feb 2025

@eva_176 ahoj, rada by som sa dozvedela ci tu je niekto kto mal po vymene chlopne komplikacie? Manzel je už 11 dní po náročnej operacii a už mu museli 2x robiť punkciu a aj teploty mu stúpli.

eva_176
3. feb 2025

@xxkittusxx mne mamine menili chlopnu, ale tak pred 10 rokmi a nepamatam si, ze by mala nejake vyraznejsie problemy... samozrejme bola este po operacii dlhsie v nemocke, mozno boli aj nejake teploty, len mi o tom ani nepovedali ... a aj rana sa dlho hojila..
drzim palce, nech ide vsetko hladko dalej a nech tie teploty cim skor ustupia 🙏

xxkittusxx
autor
3. feb 2025

@eva_176 ďakujem veľmi pekne za povzbudenie a som rada,že mamina je v poriadku ❤️

miso555
4. feb 2025

@xxkittusxx Komplikácie bývajú. Doktori sú na to pripravený určite ťa budú informovať ak sa spýtas. Záleží akú chlopňu do akej pozície a aké sú pridružené ochorenia. Možno sa mu len pridala nejaká viroza. Pravdepodobne zatiaľ vyčkávajú či si telo poradí pomocou antibiotík. Prinajhoršom ho čaká reoperacia. Pýtaj sa lekára aj keď ti nedá priamo prognózu aspoň budeš vedieť čo zvažujú a on bude vedieť že máš záujem.

xxkittusxx
autor
4. feb 2025

@miso555 manzelovi robili Ross+Ozaki metódu. Všetko vyzeralo byť dobre, pridružené ochorenia nemá, napriek tomu sa akoby jeho stav zhoršovať. S doktorom samozrejme komunikujem, veľmi múdrejšia však nie som. Ďakujem Ti za povzbudenie ❤️

miso555
4. feb 2025

@xxkittusxx Aha tak. Nečuduj sa to je fakt komplikovaná operácia, pri ktorej výpotok a teplota hádam ani nieje komplikácia. Som len laik ale aj tak si myslím že najhoršie čo sa môže stať je že skončí s umelými chlopnami. Čo by bola škoda ale hold...

xxkittusxx
autor
4. feb 2025

@miso555 ďakujem pekne za názor a podporu. Aj ja sa snažím ako laik s týmto upokojovat...mal si aj Ty operáciu srdca?

miso555
5. feb 2025

@xxkittusxx Ja som rok po plastike mitralky.

mizurka
1. apr 2025

@xxkittusxx Dobrý deň. Ako vám dopadla operácia? Ako je manželovi? Ja som bola tiež na operácii chlopne v novembri.

xxkittusxx
autor
7. máj 2025
@mizurka

@xxkittusxx Dobrý deň. Ako vám dopadla operácia? Ako je manželovi? Ja som bola tiež na operácii chlopne v novembri.

@mizurka dobrý deň prajem, operacia našťastie dopadla dobre. Zotavovanie je však náročné a ide dopredu malými krokmi. Stále však verime,ze sa odstupom času dá manzel aspoň ako tak do normálu. Zatiaľ zvláda malé vychádzky. S teplotou často bojujeme. Vyzerá to ako keby sa pretazil a na ďalšie dni iba lezi. Srdiečko však bolo skontrolovane a vsetko v poriadku. Musíme teda pátrať inde po dôvode.

eva_176
7. máj 2025