Vymenia mi sklá s nižšími dioptriami v optike?
Ahojte, minulý rok som si chcela dať urobiť nové okuliare, tak som išla očnej. Namerala mi zrak 1 a štvrť (inak nosievam 1-tky do diaľky). Povedala, že môžem kľudne aj tie 1-tky nosiť, ale staré okuliare mám už poškodené, tak som chcela nové.
Tak mi vypísala papiere, ale už na tie 1 a štvrť.
Najprv som tie okuliare nosila asi 2 týždne, ale strašne som začala z nich žmurkať. Možno ma aj trochu režú.
Potom som sa vrátila k tým starým 1-tkám a prestala som žmurkať.
Keď som si opäť nasadila tie 1 a štvrťky, tak zase mi to vadilo na očiach.
Lenže, ako píšem, tie staré okuliare sú aj poškriabané. Preto potrebujem aj ďalšie.
Riešili ste to niekedy?
Mám ísť do tej optiky, odkiaľ mám okuliare a požiadať o nižšie dioptrie? Vymenia mi tie sklá, aj bez nejakého odporúčania od očnej? Najmä, ak mi nameralo 1 a štvrť.
Či treba ísť očnej (to bude asi na dlho) a spýtať sa na to?
Namerat je jedna vec,ale musi ti to aj pasovat,pri pozerani do dialky,aj pri citani.
Nerobila doktorka skusku zraku s tabulkami,kde citas text?Ja chodim len do optiky,kde je optometrista a zatial 100% spokojnost.
Odkial si,poradim ti optiku.
Viem, že tu menievajú nápis, ale keď tak by bolo, že chcem vymeniť sklá s vyššími dioptriami, nie nižšími.
Okuliare som kupovala v Topoľčanoch, to by som chcela, keby mi len sklá vymenili k tomu rámu. Lebo tak nebudem kupovať nový rám, nie je to najlacnejšie.
Neviem, či v tejto optike, kde som kupovala, merajú aj zrak. Nijak mi to nekontrolovali, len vzali papier od očnej.
U doktorky som čítala aj text (čo ona má tie meniace sklá).
Standardna opitka ti to zameria a vie to vymenit (u nas si davaju poplatok za stary ram - za pracu, ktora je standardne ked kupujes ram od nich zdarmo). Takze rataj naklady - nove skla + poplatok za vlozenie skiel do ramu.
@anonym_autor chod na Novu Dubnicu,Optika Ida.
Zmeraju ti zrak a skla ti urcite vymenia.
@anonym_autor ja som si na vlastnú žiadosť dala v optike o štvrť dioptrie menej a nebol žiadny problém nikde
V optike ti daju dioptrie ake chces, odmeraju ti oci, ale zaroven ti daju aj skla na oci a otestujes si co ti bude dobre. Mimochodom ked sa prechadza na vyssie dioptrie, tak treba si dat okuliare hned rano a vydrzat, zvycajne do tyzdna si oko zvykne. Ale ak ti netreba silnejsie, vidis v tych nizsich, tak nie je problem. V optike ti predsa robia veci za tvoje peniaze, ty si povedz co chces. Nedaj sa nahovorit na xy specialnych uprav... ti odporucam ja.
Viem, že tu menievajú nápis, ale keď tak by bolo, že chcem vymeniť sklá s vyššími dioptriami, nie nižšími.
Okuliare som kupovala v Topoľčanoch, to by som chcela, keby mi len sklá vymenili k tomu rámu. Lebo tak nebudem kupovať nový rám, nie je to najlacnejšie.
Neviem, či v tejto optike, kde som kupovala, merajú aj zrak. Nijak mi to nekontrolovali, len vzali papier od očnej.
@anonym_autor nemusis riesit kde to budes menit, kde si kupila ram.. skla sa objednavaju zvacsa, dobrusia ti ich k tvojim okuliarom a vymenia. HOCIKDE. Nove ramy nemusis vzdy kupovat.
Ak Ti vyhovujú staré okuliare, tak ich dones do optiky a oni ich premerajú a nové sklá Ti urobia podľa tých starých.
Ja som takto chcela meniť sklá v "starých" okuliaroch a mi povedali, že ale oni mi negarantujú, že sa rámu nič nestane. Akože nezvykne sa to stávať, ale môže sa. Že ak praskne alebo čo, tak proste smola. Tak to som si radšej rovno nový vybrala.
@anonym_autor a u Dr ti vyhovovali vyššie dioptrie? Ak áno, tak možno urobila optika chybu, treba riešiť. Ak ti nevyhovovali už u Dr, tak zaplatíš za to, že nekomunikukeš.
@anonym_autor a u Dr ti vyhovovali vyššie dioptrie? Ak áno, tak možno urobila optika chybu, treba riešiť. Ak ti nevyhovovali už u Dr, tak zaplatíš za to, že nekomunikukeš.
@a0 To, že mi očná na pár sekúnd skúša rôzne sklá, z toho ma oči ešte nebolia, či nerežú. Veď to je pár sekúnd, to asi ťažko môžem vedieť, či mi to pasuje alebo nie.
@a0 To, že mi očná na pár sekúnd skúša rôzne sklá, z toho ma oči ešte nebolia, či nerežú. Veď to je pár sekúnd, to asi ťažko môžem vedieť, či mi to pasuje alebo nie.
@anonym_autor tak možno inú Dr, lebo mňa v každých optometristka nechala aj prechádzať sa po miestnosti, aby som vedela, či som s nimi ok. Ale šla by som pre istotu aj do optiky, či ti ich neurobili zle.

Choď do optiky, kde merajú aj zrak, nech ti ho premerajú nanovo.