Výmenný lístok na PCR test
Ahojte, nechcem podnecovať vášne, ani nič podobné, ale viac hláv, viac rozumu, a keďže viaceré pracujete v zdravotníctve, možno mi niekto bude vedieť poradiť.
Mám covid. Kontakt s pozitívnou osobou + príznaky + pozitívny samotest. Aby som to mala aj oficiálne, volala som svojej obvodnej kvôli výmennému lístku na PCR a dostala som odpoveď, že mladým ľuďom sa momentálne PCR testy (na základe výmenného lístka) nerobia. Že ak to chcem mať v covid pase, mám sa prihlásiť na oficiálny antigén. Nejde mi o tých pár € navyše, len ma to prekvapilo, a nepodarilo sa mi dopátrať k žiadnej oficiálnej informácii . Stretli ste sa s tým niekto?
Ďakujem
Čo ťa prekvapilo? Covid cirkus (nie ochorenie samotné) skončil už vo februári predsa....
Nerozumiem k čomu to potrebuješ?
Veď to už nikde nikoho nezaujíma ….
Cely ten cirkus je už preč, našťastie
@lucik194 ďakujem, ja nemám prehľad, chcela som to hlavne kvôli práci, a prípadným opatreniam v budúcnosti, kedy by sa zas posudzovalo očkovanie, prekonanie, atď.
Ja som bola minuly tyzden na PCR na zaklade vymenneho listka od obvodaka. Mam 33r
@jarkap1 až takto ďaleko son to dnes nedotiahla, ale mamina bola na AG teste včera, tak sa môžem spýtať, akým spôsobom sa tam registrovala
Nemáte tam "búdky/odberové miesta" na AG test? Ten je spoplatnený nejakou sumou cca do 10€ a budeš mať aj "papier".
Na PCR test, ak ti nedá lekár odporúčanie/výmenný lístok tak môžeš ísť ako samoplatca cca 40-50€.

ono uz nepotrebujes v podstate k nicomu oficialne prekonanie,
na pcr testy sa uz neposiela