Vynechávanie menzesu, únava, studené končatiny, nočné budenie
Ahojte uvodom hned prepačte za anonym ale idem sa uz zblaznit. Chcem sa s vami poradit, samozrejme bola som aj u lekara ešte k jednemu idem ale neviem uz co robit..najskor to zacalo vynechavanim ms (cely zivot som mal a nepravidelnu tak som neriesila),naposledy osm mala teraz v koncom januara ale co ma trapi je to ze neviem v noci spat, tym padom som cez den unavena neustale sa v noci budim, studene koncatiny, vkuse nohy ruky ako lad, mastneju sa mi vlasy co som ja nikdy nemavala, teraz mam tak ze jeden den umyje uz druhy den mastne..plet na tvari v hroznom stave same suche flaky okolo nosa a na čele, vkuse by som dačo jedla, potom samozrejme aj vaha ide hore..zacala som cvicit cvky zamerane na brucho ale nesiel dole ani milimeter, a hlavne citim neustale taky neklud nepokoj a vytaca ma este aj vzduch..bola som u vseob. lekara ten mi len zobral krv vysledky su vraj ok az nato ze mam zvyseny cholesterol..ale to ze mi sposobovalo taketo stavy?..
A koľko máš rokov?
stitna zlaza alebo menopauza
@bluka2 33
Treba pozriet stitnu zlazu a ja by som si dala aj podrobnejsie pozriet krv u hematologa...nemas malo zeleza?
Menzes si mala koncom januára, je ešte len začiatok marca počkaj, je to ešte v pohode meškanie, inak so myslím že psychika
nie ze zelezo mam ok..a co sa tyka stitnej to ma napadlo vela krat ale to by obvodak nevidel z krvneho obrazu,..ci to musi vysetrit len endokrinolog?
Ze krv ba začiatku beukaze štítku as jak bude neskoro
Ak ti robil len klasicky krvný obraz tak to na štítnu nie je zamerané. Treba si pýtať aby odobral krv na tsh, vie to spraviť aj obvodný. Ak by nebolo tsh v norme, pošle ťa na endokrinológiu kde dovyšetrujú ďalšie parametre.
@54tinka54 robil mi len klasicky..a tam jedine co vybehlo bol cholesterol..tak neviem..asi pojdem ešte raz
ešte odporúčam vyšetrenie na intolerancie histamínu, laktózy a mliečnej bielkoviny, ekzémy na tvári, zlé trávenie, nepokoj, dokonca až depresie môžu byť spôsobené čiastočne aj tým, že telo nedokáže niektoré veci spracovať a potom škodia... studené ruky/nohy mám ja ako dôsledok nedostatočnej funkcie štítnej žľazy, ešte aj toto nech preveria či máte OK
@lucka_ke s trávenim ja ale nemam ziadne problemy..ani som nemala nikdy
@lucka_ke ci mate na mysli to priberanie?
lebo inak nemavam ani hnacky ani zapchy ani naduvanie alebo tak
najviac ma hneda ten nepokoj a nervozita co mam v sebe, ja neviem byt chvilu v klude, bez toho aby som si to uvedomila bud klepkam nohou alebo rukou stale alebo ked stojim tak sa prehupujem zo strany na strany jak v psychiatrii..
suché fľaky na tvári okolo nosa a úst - mala som to kým mi nezistili histamínovú intoleranciu, musela som upraviť stravu a už to nemám skoro vôbec, taktiež lupiny vo vlasovej časti hlavy aj to sa mi upravilo... stále chuť do jedla môžu byť aj kvasinky v tráviacom trakte, išla by som na gastro a dala si vyšetriť tieto veci, ak sa nepotvrdí tak OK, ale možno áno a aspoň tieto veci by sa upravili
a nespavosť som mala tiež po prekonaní covidu, na to mi pomohol Melatonín 1 mg vždy večer
mňa napadol gyn.
nech urobí vyšetrenia , minule tu jedna dáma písala že jej oznámil prechod - a to pani mala tiež niečo po 30 tke...