icon

Vyrážky na rukách dva mesiace po pôrode

pjana
26. apr 2020

Môj problém začal niekedy mesiac dva po pôrode. Vždy som bola exematička, teda hlavne na rukách. To čo prežívam teraz som nikdy nemala. Ruky ma veľmi svrbia, pália, niekedy sa mi na nich vysejú drobné vyrážky, niektoré naplnené bielou tekutinou. Obvykle po tomto výseve dochádza k zošupovaniu vrchnej vrstvy kože, na chvíľku sa to zlepší a potom opäť od začiatku. Skúšam na to bepanthen sensiderm, Adermu, prípadne aj iné. Momentálne sa k tomu pridal aj druhý problém pravdepodobne alergia. Bolí ma hrdlo, nádcha po príchode z prírody. Nakoľko dojčím neviem, čo by som si mohla dať. Zvažujem či to na rukách tiež nemám nejakú alergiu skombinovanú s exémom. Podotýkam, že sa snažím umývať si ruky minimálne, aby som si to nezhoršovala. Chodiť k lekárovi zatiaľ nechcem, nakoľko mám zníženú imunitu a v čase Covidu sa toho obávam. Ak ste niekto mali podobné príznaky, budem veľmi vďačná za rady čo s tým robiť.

lenuliatko84
26. apr 2020

Ahoj ja mam to iste. Bola som v ziline na koznych alergickych testoch a zisrili mi ze mam velmu silnu alergiu na nikel.nachadza sa vo vela veciach .napriklad zdleninu nemozem krajat bez rukavic,a aj tu nepostriekanu.mam umyvacku riadu tak ak nemas nech riad umyva manzel.naozaj musim ai davat na vserko pozor

lenuliatko84
26. apr 2020

Vola sa to dyshidroza

janage
26. apr 2020

@pjana su aj kozne co ta objednaju na cas. Moja dcera to mala na prstoch ruky. Pomohlo scincap krem, je vhodny aj pre uplne male deti, odporucam objednat cez pilulku, v lekarnach je o dost drahsi. Ja som písala priamo výrobcovi vtedy a poslali mi vzorky zdarma. Teraz udrziavam vitella ictamo - môžu už deti od narodenia, a medovym maceratom s propolisom (to ale pre teba ako alergicku ale nebude asi vhodne) a aloe vera gelom. Je to beh na dlhe trate. Urcite sa porad s koziarkou, može sa ti cez tu poškodenu kozu aj nejaka infekcia dostat. Moja aj zlateho stafylokoka na tych rukach mala jeden cas.

pjana
autor
26. apr 2020

Dakujem vam za nazory. V prispevku som zabudla uviest, ze po porode som dostala transfuziu krvi. Tym, ze mi tieto problemy zacali potom zvazujem, ci to nemoze mat suvis.

renatka100
26. apr 2020

@pjana mala som podobne a skusala som vsetko mozne az ma napadlo, ze ovela viac umyvam v rukach riady a ci to nemoze byt prostriedkom na riady. Vsetky som vymenila ale vysledok ziadny a tak som si vzdy nasadila rukavice a do mesiaca mi ekzem z ruk zmizol. Treba vyskusat.

jana7843k
Odpoveď bola odstránená