Vysadenie liekov na štítnu žľazu: Skúsenosti a následky?
Žienky tie ktoré máte problém alebo mali ste problém so štítnou žľazou,chcem sa opýtať.Som 4 roky po operácii,vybrali mi jednu stranu a dnes doktor,že mám dobré výsledky a že by mi chcel vysadiť lieky.Uzivam euthyrox 25 a to obden.Vysadili vám niektorej lieky a ako ste to znášali?Únava,nervy,váha išla hore ci dole?
@bodorka ved to mas minimalnu davku a este aj obden
Pocuvaj lekara, trvaj potom na kontrole bez liecby, ak krvne testy ukazu vzdy ti to vie nasadit spat
Ja tiez beriem tieto lieky 25tku. Na tychto lieloch je obmedzujuce, ze sa beru rano a este pol hodinu za tym sa nesmie jest. Ja, ked sa rano zobudim som vzdy hladna a je to tazke cakat pol hodinu. Tiez by som najradsej vysadila, lebo velmi ma obmedzuju lieky. Kazde rano kukam na tie hodiny ci uz presla pol hodina a konecne mozem ranajkovat.
Ja tiez beriem tieto lieky 25tku. Na tychto lieloch je obmedzujuce, ze sa beru rano a este pol hodinu za tym sa nesmie jest. Ja, ked sa rano zobudim som vzdy hladna a je to tazke cakat pol hodinu. Tiez by som najradsej vysadila, lebo velmi ma obmedzuju lieky. Kazde rano kukam na tie hodiny ci uz presla pol hodina a konecne mozem ranajkovat.
@anonym_9f6e27 .... Ja to napríklad nedodrziavam. Respektívne iba málokedy. Neranajkujem pravidelne, ale káva hneď ráno musí byt
@anonym_9f6e27 opytaj sa, ci by si nemohla brat vecer tesne pred spanim 👍😴
Ja som pocula, ze aj tak sa da...
Dievcata lieky beriem roky kedy si spomeniem, vysledky stabilne, nikto mi nikdy nespominal nejake rozostupy od jedla
ak máš vysledy ok , tak mudr by mal vediet
pytaj sa na častejšiu kontrolu , aspon odbery pre klud a uvidíš
Js stitnu nemam vyoperovanu, ale uz dlhe roky beriem euthyrox. Ked som mala dobre vysledky, tak mi doktor znizil davku, len minimalne kazdy druhy den. A to bola cista katastrofa - neskutocne unavena, pribrala som 10 kg. Hned pri najblizsej kontrole mi davku znova zvysoval.
Nerozumiem, preco ti chce doktor vysadit lieky. Ved ak raz stitna nestihala, nie je predpoklad, ze sa to upravi a zase zacne vytvarat dostatok hormonov. Navyse, ked ti z nej polovica chyba.
Js stitnu nemam vyoperovanu, ale uz dlhe roky beriem euthyrox. Ked som mala dobre vysledky, tak mi doktor znizil davku, len minimalne kazdy druhy den. A to bola cista katastrofa - neskutocne unavena, pribrala som 10 kg. Hned pri najblizsej kontrole mi davku znova zvysoval.
Nerozumiem, preco ti chce doktor vysadit lieky. Ved ak raz stitna nestihala, nie je predpoklad, ze sa to upravi a zase zacne vytvarat dostatok hormonov. Navyse, ked ti z nej polovica chyba.
@andrea_82 načo to štopat ked nemusí
ja si napr myslim že mám zbytočne vysoku dávku , menim mudr tak som fatk zvedavá
@anonym_9f6e27 Ja ich mám na nočnom stolíku, a dávam si budík pol hodinu pred vstávaním :D Zhltnem lieky, a ešte pol hodinu spím. Lebo hneď ako sa postavím, si musím dať lieky na tlak...

Mám to isté čo ty. Len som 9 rokov po operácii. Výsledky vynikajúce. A práve preto, že výsledky sú super je liečba a lieky nastavené dobre a lekárka ani neuvažuje o zmene. Keď bude ťahať iba jedna strana, tak odíde aj tá. Mne je bez liekov zle.