icon

Vyskúšali by ste zmenu lieku na Elontril?

12. aug 2026

Ahojte, chcem sa opýtať, či máte skúsenosti s tým, že by si pacient sám navrhol liečbu. Beriem dulseviu 30. Som z toho však utlmena, nevladzem športovať, do práce chodím strašne nasilu, proste iba by som spala. Pred tým som zvykla športovať, bola som aktívna a chyba mi to. Na internete som našla liek Elontril, a podľa vlastnosti tohoto lieku sa domnievam, že by mi mohol vyhovovať. Najmä z toho dôvodu, že pomáha ľudom prestať fajčiť, a ma povzbudivý efekt, ale aj chudnutie. Ja ale chudnúť nechcem. Mám nízku váhu. Ja sa však bojím reakcie psychiatricky, aby sa nejakým spôsobom neurazila, že jej fušujem do remesla alebo čo 😃

evkamotka
12. aug 2026

Ked dorazne vysvetlis, ze ta liek velmi utlmuje a chces ho zmeniť, nema sa co urazit. Nie len elontril neutlmuje, výber ineho mozes nechat na nej

anonym_300e7b
12. aug 2026

tiež sme takto presviedčali lekárku aby dcére predpísala iný liek - lebo manž. čítal že to je pre diagn. ako má dcéra ozaj super liek.
Väčšiu hovädinu sme nemohli urobiť. Liek dcére absolútne nezapasoval - rozhodil jej celú nerv. sústavu. Lekárka pritom nemala žiadny problém nám vyhovieť.
dlhé mesiace sme dávali dieťa dokopy. Po čase sme zas boli na starom lieku.

autor
12. aug 2026
@anonym_300e7b

tiež sme takto presviedčali lekárku aby dcére predpísala iný liek - lebo manž. čítal že to je pre diagn. ako má dcéra ozaj super liek.
Väčšiu hovädinu sme nemohli urobiť. Liek dcére absolútne nezapasoval - rozhodil jej celú nerv. sústavu. Lekárka pritom nemala žiadny problém nám vyhovieť.
dlhé mesiace sme dávali dieťa dokopy. Po čase sme zas boli na starom lieku.

@anonym_300e7b čiže lepšie navrhnúť, a rozhodnutie nechať na nej? A to až tak môže liek uškodiť ? Mrzí ma vaša skúsenosť

autor
12. aug 2026
@evkamotka

Ked dorazne vysvetlis, ze ta liek velmi utlmuje a chces ho zmeniť, nema sa co urazit. Nie len elontril neutlmuje, výber ineho mozes nechat na nej

@evkamotka a aké sú ešte iné lieky podobne elontrilu?

anonym_177c70
12. aug 2026

ja som si vypytala Elontril, ale nesadol mi, na depresiu posobi vynikajuco a dviha silu, znizuje unavu, ale ma svoje tieniste stranky, zvysuje tlak, uzkost

evkamotka
13. aug 2026
@anonym_autor

@evkamotka a aké sú ešte iné lieky podobne elontrilu?

@anonym_autor mna neutlmoval ani sertralin, ani arketis ani anafranil ani escitalopram

2691
13. aug 2026

@anonym_autor ja si myslím, že keď lekárke povieš všetko, čo ťa trápi a poprosiš ju o nejaký
"ľahší" liek, tak ti ho určite predpíše.Nechaj to na ňu!
Sama by som si NIKDY neskúšala naordinovať
takéto lieky.