icon

Vyskúšali ste najnovšie diéty pri cukrovke 2. typu?

alenatomova
23. jan 2024

Dr. Bukovský vo videu z decembra 2019 uvádza výsledky výskumného pokusu z Izraela. Podľa neho je možné znížiť dávky inzulínu pri dodržiavaní diéty, ktorú v rámci výskumu odskúšali pacienti pod vedením doktorky so slovenským (českým) priezviskom. Po 12 týždňoch boli u všetkých pozorovateľné priaznivé výsledky. Je tu niekto, kto má s touto metódou skúsenosti? Ide výlučne o zmenu stravovania.

krisbar
23. jan 2024

Poradila by som sa s odbornikom. Napr dr. BAJER. Diabetes je vela o strave, ale zaroven vyzaduje disviplinu a to ludia nemaju v sebe. Radsej sa nezeru bielych rozkov a potom si pichnu inzulin.

banalu
23. jan 2024

Neviem sice o co ide (ta studia), ale ak ide o stravovanie podla keto pravidiel, drzat telo v ketoze a fungovat na ketonoch namiesto glukozy, tak to najdes urcite viac studii. Dokonca takato zmena stravovania je odporucana aj epileptikom.
A keto dieta ta naozajstna, nie ten medialny reklamny sajrajt co sa tu propaguje.

nevenka
23. jan 2024

@krisbar mas osobne skusenosti? Lebo ja napriklad na ocinovi vidim, ze cim menej sacharidov zje (aj vecer), napriklad na veceru mal.surovu kapustu, len tak do ruky a rano glykemia vyssia, ako ked zje napriklad v lete dynu. Uz roky pocuva od diabetologicky, ze to a to nesmie, uz je vychudnuty ako kost a koza. A doktorka sa mu len "vyhrazala" inzulinom. Mal len lieky donedavna. Ale uz si picha, bohuzial. Chudak, stale unaveny, hladny, jemu ta glukoza sa nedostavala do buniek, vysoke glykemie a len hukala doktorka po nom, ze sa prejeda. A vobec nie...☹

taktotedanie
23. jan 2024

Pan Bukovsky nie je diabetolog
Clovek moze mat neviem aku skvelu stravu ak raz mu bunky neprodukuju inzulin alebo malo strava bepomoze len pichanie @nevenka
A spravne lieceny diabetik nie je vychudnuty na kost a koza zjavne niekde je problem

nevenka
24. jan 2024

@taktotedanie jasne, ze je a ja si myslim, ze prave v tom, ze on mal na liekoch tie glykemie aj tak stale vysoke a teda vela cukru v krvi, ale nedostaval sa mu do buniek, kde je potrebny, teda konkretne glukoza, telo ma malo energie a nevladze. Lebo inzulinu malo. A rezistencia. To sa zistilo az ked zacal pichat, ze zacinat mal na 22 jednotkach, teraz je tusim na 36 a stale to nema dobre. Ale ja neviem presne, aky si picha ani nic okolo. Len to stale riesia s maminou, ze to nema dobre. A ze je hladny a nic nevladze. Ma neuropatiu atd. Inzulin mal mat uz asi skor. Len ho stale dr. cepovala za stravu.

taktotedanie
24. jan 2024

@nevenka podla mna ma cely stravovaci rezim zly

taktotedanie
24. jan 2024

@nevenka nas diabetolog v nemocnici stale vravi ze diabetik nema byt co hladny

alenatomova
autor
10. feb 2024

Pýtala som sa na skúsenosti s diétnou stravou, ktorú Dr. Buk propagoval. Tá lekárka, čo viedla štúdiu, tá sa venuje cukrovke asi intenzívne. Buk robil iba osvetu, akúsi reklamu. V nej bola načrtnutá nádej na skutočné liečenie pankreasu... Príspevky sú totálne mimo moju otázku. Žiaľ.

zaba21
10. feb 2024

@alenatomova
Mám o tom knihu, ale nemám ju teraz doma a neviem si spomenúť na autorku. Autorka je Slovenka, ale pôsobila v zahraničí. Ide o zvláštne stravovanie, presne navrhnuté pre konkrétneho človeka, ktoré má dodržiavať určitý čas. Údajne to pomáha pri cukrovke aj obezite.

zaba21
10. feb 2024

@alenatomova
https://www.dovera.sk/lepsizivotscukrovkou/o-na...

Ide o NFI protokol, skús si vygoogliť viac.