@nafka0483 mám ževraj zvýšené lukocyty zvýšili mi aj clexane s 0.2 na 0,4 som po dvoch potratoch tak mám strach o bábätko beriem aj medrol aj duphaston
Pri kazdej hodnote mas uvedenu aj referencnu hodnotu, len je to neprehladne, musis pozorne citat - podla toho zistis co mas zvysene. Ale ved lekar ti musel napisat zaver - len asi to tam zakryvas rukou, neviem to dobre precitat - povedal ti co mas zvysene, aka je diagnoza a upravil liecbu. Drzim palce nech vsetko ide dobre 🙂
autorka: ak dobre citam, tak ti vysiel hranicny D-Dimer, neviem na tom papieri najst jeho hodnotu a zrejme preto ti zmenil Clexan z 0.2 na 0.4 co je uplne normalne (obcas dokonca zvysia davku len kvoli hmotnosti, kedze aj ta hra rolu, netvrdim, ze tvoj pripad, len na ukludnenie)
a vysvetlenie - hodnota DD v tehotenstve prirodzene stupa, laicky krv sa zahustuje ako priprava na porod, na druhej strane ak ale je DD mimo referencnych hodnot pre dany tyzden gravidity, lekar upravi davkovanie, aby sa nevytvarali mikro-zrazeniny, ktore mozu ohrozit teba alebo plod -> preto ti zvysil z 0.2 na 0.4 mimochodom obe su viac menej preventivne davky (ja mam 0.4 od zaciatku)
inak sa zda, ze tie vysledky su v norme ale teda neviem to uplne vylustit

V akom zmysle pomoze? Ako znie konkretna otazka? S cim potrebujes pomoct?