icon

Vysoká dávka Euthyroxu

14. feb 2026

Ahojte brala som 112 euthyrox as1,5 roka. V poslednej dobe som mala silne busenie srdca trasenie celeho tela a ani som nespala.Zacala som chodit po vysetreniach ale zaver bol ,ze to mam zo psychiky, zomrel mi manzel pred rokom tak ze zato. Az dceru napadlo dat skontrolovat stitnu aj to sme museli sukromne ,lebo obvodna aj endokrinolog to zamietli. No a vyslo mi, ze mam velmi vyskoku davku. K endokrinolovi idem az v pondelok,dneska som liek neuzila mam vynechat aj zajtra a v pondelok? Volala som tam v piatok o 14 00 samozrejme ze to nikto nedvihol...

Strana
z2
mamina7070
14. feb 2026

ak beries euthyrox chodi na kontrolu a na krv kazdy pol rok minimalne, aku si mala hodnoty na poslednej kontrole ? a teraz ked si si dala sukromne zistit z krvi aka bola hodnota?

anonym_925dc9
14. feb 2026

@anonym_autor áno vynechaj, ja si dávam robiť každý druhý mesiac odber ako samoplatca v medirexe. Lebo mne hladina kolíše počas roka naozaj že veľmi. Niekedy idem do hyper a dávka je veľmi vysoká, vtedy musíme znížiť, niekedy mi dávka nestačí ako teraz v zime a musíme zvýšiť. Mám doma niekoľko rôznych tbl - 137, 125 mq.

anonym_696e7b
14. feb 2026

Ako je uvedene vyssie, pri stitke sa chodieva na pravidelne odbery a kontroly, pretoze ta hladina aj potrebna davka moze kolisat. Ono to nefunguje tak, ze Ti daju jednu davku a tu beries do konca zivota.

autor
14. feb 2026

beriem to uz 15 rokov mam po 50-tke a chodim raz do roka dr Uhelskemu v nitre.Naposledy som bola 4.09 25 a teraz by som mala ist az 1,10 26
hodnoty su TSH: 0,018 mIU/l

fT4: 26,30 pmol/l

mamina7070
14. feb 2026
@anonym_autor

beriem to uz 15 rokov mam po 50-tke a chodim raz do roka dr Uhelskemu v nitre.Naposledy som bola 4.09 25 a teraz by som mala ist az 1,10 26

@anonym_autor ano to je uz hypertyreoza, lieky neuzivaj pockaj do pondelka

sara07
14. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor kolisanie, tam môže mat suvis s davkou eutryroxu, ak máš problémy ako uvádzaš ,mala by si sa objednat skorej k endo, aspon na odber
ja vieme že je cesta že si to môžeš zaplatit , ale ked si platiš dost vysoké odvody maš na to nárok
ak máš akekolvek zmeny ktore ti až takto zasahuju do života ako popisuješ je skorej kontrola a odber na mieste
zmeny tam môžu suvisiet s perinomenopauzou , aj ked ti doteraz sedelo davka alebo liek tak nemusi už
prečitaj si k eutyroxu pribalovy letak bušenie srdca je jednym z nežiaducich učinkov, ak tam je perinomenopauza nemusi ti už sediet ten liek

anonym_9cb93e
14. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor raz za rok kontrola je málo. Obzvlášť, ak máš nejaké problémy.

sara07
14. feb 2026
@anonym_9cb93e

@anonym_9cb93e tiež si myslim ,lenže čast sk mudr ma nejak v paži že máš vedlajšie učinky, beru len hodnoty tsh atd ale čo sa deje okolo neriešia

anonym_9cb93e
14. feb 2026
@anonym_9cb93e

@anonym_9cb93e ja beriem už 20 rokov Euthyrox a kontroly mám každé 4, 5 mesiacov, ako kedy a výsledky mám ustálené, chodím do KE.

anonym_33a0b7
14. feb 2026

ja mam kontroly kazdy polrok ak mi meni liecbu tak kazde 3 mes a tiez som mala busenie srdca, znizila mi davku a busenie nemam. Moja Dr. sa pyta aj na vedlajsie priznaky, aj vahu a pod

anonym_b24d15
14. feb 2026

Ja by som užívala tak ako máš.
Mám zníženú funkciu, užívam euthyrox.
Na PP mi vyšli hodnoty ako pri zvýšenej funkcií. Obvodný lekár ma vystrašil, že hneď mám ísť na endokrinológiiu.
Poslala som výsledky môjmu lekárovi, že či netreba znížiť euthyrox a on, že v žiadnom prípade. Nech pokračujem ako som nastavená, že je to v poriadku.
Takže tie čo riadite vysadiť, ste lekárky?

dadis
14. feb 2026
@anonym_b24d15

Na PP mi vyšli hodnoty ako pri zvýšenej funkcií. Obvodný lekár ma vystrašil, že hneď mám ísť na endokrinológiiu.
Poslala som výsledky môjmu lekárovi, že či netreba znížiť euthyrox a on, že v žiadnom prípade. Nech pokračujem ako som nastavená, že je to v poriadku.

@anonym_b24d15 TSH sa pri sliecbe nastavuje nizsie, ako u zdravych. Ja chodim s dcerou na kontrolu raz za 6m, ale mame dohodu, ze mu pisem mail, ak by horsie spala alebo bola nervoznejsia. Uz sa take stalo a davku nam znizil najrov na vikend, potom kazdy druhy den. Je to umenie tu liecbu vyladit.

anonym_b24d15
14. feb 2026
@dadis

@anonym_b24d15 TSH sa pri sliecbe nastavuje nizsie, ako u zdravych. Ja chodim s dcerou na kontrolu raz za 6m, ale mame dohodu, ze mu pisem mail, ak by horsie spala alebo bola nervoznejsia. Uz sa take stalo a davku nam znizil najrov na vikend, potom kazdy druhy den. Je to umenie tu liecbu vyladit.

@dadis preto by som počkala na výsledky. A nech upraví endokrinológ. Ale nie vysadiť. Nemusí to byť zo štítnej.

anonym_4cb56c
14. feb 2026
@anonym_b24d15

@anonym_b24d15 ona je uz ale v hypertyreoze, kedze norma fT4 je do 22, ona ma uz 26. Mala som hypertyreozu a uz pri takej hodnote jej moze byt velmi zle. Polcas rozpadu fT4 je az 14 dni, takze ona ked vysadi na 2-3 dni davku, tak sa jej nic nestane, len nebude mat busenie srdca, ak hodnoty trochu klesnu. A podla dr. Sa potom zariadila. Vysadit uplne jej nikto nekaze.

anonym_4cb56c
14. feb 2026
@anonym_b24d15

@dadis preto by som počkala na výsledky. A nech upraví endokrinológ. Ale nie vysadiť. Nemusí to byť zo štítnej.

@anonym_b24d15 je to zo stitnej, kedze ma vysoke fT4! A to este nevie, ako sa jej zvysilo fT3 a to je najsmerodatnejsie, lebo fT4 je zasobny hormon a fT3 aktivny. A ten sposobuje tie priznaky zvysenej funkcie.

dadis
14. feb 2026
@anonym_4cb56c

@anonym_b24d15 ona je uz ale v hypertyreoze, kedze norma fT4 je do 22, ona ma uz 26. Mala som hypertyreozu a uz pri takej hodnote jej moze byt velmi zle. Polcas rozpadu fT4 je az 14 dni, takze ona ked vysadi na 2-3 dni davku, tak sa jej nic nestane, len nebude mat busenie srdca, ak hodnoty trochu klesnu. A podla dr. Sa potom zariadila. Vysadit uplne jej nikto nekaze.

@anonym_4cb56c Presne tak, nic sa nestane, ked do pondelka euthyrox vysadi a v pondelok jej lekar upravi liecbu. A treba chodit na kontroly!

sara07
14. feb 2026
@dadis

@anonym_4cb56c Presne tak, nic sa nestane, ked do pondelka euthyrox vysadi a v pondelok jej lekar upravi liecbu. A treba chodit na kontroly!

@dadis však ona chodi, lenže mudr povie raz za rok , aj ja tak mám ,

anonym_b24d15
14. feb 2026
@dadis

@dadis nejdem sa hádať. Stať sa nič nestane. Ale môže mať skreslené výsledky.

dadis
14. feb 2026
@sara07

@dadis však ona chodi, lenže mudr povie raz za rok , aj ja tak mám ,

@sara07 Ano, ale ak sa prejavia priznaky svedciace pre hyper ci hypotyreozu - unava, priberanie, nespavost, nervozita, busenie srdca, mas zavolat a objednat sa na odber, tak je to aspon u nas..

sara07
14. feb 2026
@anonym_b24d15

@anonym_b24d15 ja som mala uričty čas dost velké problémy , mudr nie netreba nič upravit , tak som si sama znižila a hla vysledky mám aj tak ok , len teraz ako sa priznat bez nasledkov ku skotčnému uživaniu

sara07
14. feb 2026
@dadis

@sara07 Ano, ale ak sa prejavia priznaky svedciace pre hyper ci hypotyreozu - unava, priberanie, nespavost, nervozita, busenie srdca, mas zavolat a objednat sa na odber, tak je to aspon u nas..

@dadis u nás toto všetko ako si napisala , mal v paži , netreba ani skorej kontrolu ani urpavit nič , osobne hladam noveho lekara , budem musiet dost cestovat ale hadam ma niekde zoberu, začinajuca perinomenopauza narobi svoje

dadis
14. feb 2026
@anonym_b24d15

@dadis nejdem sa hádať. Stať sa nič nestane. Ale môže mať skreslené výsledky.

@anonym_b24d15 Ona uz vysledky z odberu ma.

mamina7070
14. feb 2026

ono su obdobia kedy sa to moze preklapat najma v casoch hormonalnych zmien tj puberta, tehotenstvo, menopauza
v tomto pripade sa nic nestane ak par dni vynechas (aj tak ta hladina je scasti pokryta) hypertyreoza tiez nie je sranda
v takychto obdobiach sa sleduje hladina kazde tri mesiace a upravuje (titeruje) sa davka

dadis
14. feb 2026
@sara07

@dadis u nás toto všetko ako si napisala , mal v paži , netreba ani skorej kontrolu ani urpavit nič , osobne hladam noveho lekara , budem musiet dost cestovat ale hadam ma niekde zoberu, začinajuca perinomenopauza narobi svoje

@sara07 Tak dcera ma este detskeho endokrinologa este, s ktorym, ked nieco, tak napisem e-mail a on jej upravi davku aj cez e-mail napr:
Dobry den, dcera sa stazuje na problem so zaspavanim, mozme jej skusit znizit davku?
Teraz berie 88ug po/str/pi/ne
a 75ug ut/štv/so.
Ano, skuste 5 dni á 75 ug a 2 dni v tyzdni á 88 ug.

sara07
14. feb 2026
@dadis

@sara07 Tak dcera ma este detskeho endokrinologa este, s ktorym, ked nieco, tak napisem e-mail a on jej upravi davku aj cez e-mail napr:
Dobry den, dcera sa stazuje na problem so zaspavanim, mozme jej skusit znizit davku?
Teraz berie 88ug po/str/pi/ne
a 75ug ut/štv/so.
Ano, skuste 5 dni á 75 ug a 2 dni v tyzdni á 88 ug.

@dadis u nás sa cez email nebavia, sem to ešte neprišlo
aj objednavanie musiš cez telefon vyvolavat ako blb

carduelis
14. feb 2026

Mali ste niekto pri prechode z hypo do hyper kvoli liekom velky pocit tepla a neznasanlivosti tepla?

anonym_b24d15
14. feb 2026
@sara07

@anonym_b24d15 ja som mala uričty čas dost velké problémy , mudr nie netreba nič upravit , tak som si sama znižila a hla vysledky mám aj tak ok , len teraz ako sa priznat bez nasledkov ku skotčnému uživaniu

@sara07 neviem sa k tomuto vyjadriť. Ja sa liečim 16 rokov na zníženú funkciu. Ale vždy mi liečba sadla, tak ako mi nastavil lekár. Ono asi aj záleží od lekára, ja chodím do Ľubochne a som maximálne spokojná.

sara07
14. feb 2026
@anonym_b24d15

@sara07 neviem sa k tomuto vyjadriť. Ja sa liečim 16 rokov na zníženú funkciu. Ale vždy mi liečba sadla, tak ako mi nastavil lekár. Ono asi aj záleží od lekára, ja chodím do Ľubochne a som maximálne spokojná.

@anonym_b24d15 no len lubochna už neberie novych z iných krajov, max ak chceš či maš dobre nastavenu liečbu

autor
15. feb 2026
@anonym_4cb56c

@anonym_4cb56c ano mam velmi zle stavy trasie ma aj v klude nedokazem sediet a vecer zaspavam pomaly tak, ze sa prechadzam okolo postele, busi srde a vysoky tep, dr si myslela ze od psychiky ani nas nenapadlo ze stitna, jedine plus je ze som schudla 5 kg za 2 mes,

sara07
15. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_4cb56c ano mam velmi zle stavy trasie ma aj v klude nedokazem sediet a vecer zaspavam pomaly tak, ze sa prechadzam okolo postele, busi srde a vysoky tep, dr si myslela ze od psychiky ani nas nenapadlo ze stitna, jedine plus je ze som schudla 5 kg za 2 mes,

@anonym_autor tak to rozhodne volaj hned v pondelok a nedaj sa odbit alebo ak sa da zmen mudr

Strana
z2