icon

Vysoké hodnoty triglyceridov

6. mar 2026

Ahojte baby, prosím vás mám vyše 7mmol triglyceridy. Mám ist na interne. Tie ktoré ste to mali čo vám dali? Ďakujem

patrike
6. mar 2026

Odporucam nie dat, ale zobrat : mastne a sladke. Plus cvicit a hybat sa.

autor
6. mar 2026
@patrike

Odporucam nie dat, ale zobrat : mastne a sladke. Plus cvicit a hybat sa.

@patrike mastné som už vyše 2 či 3 mesiacov nejedla a aj sladké som vylúčila. Schudla som tiež. Tieto hodnoty mám ešte z novembra, tento týždeň mi brali krv dnes alebo v pondelok by som mala dostať aktuálne hodnoty tak snáď bude menej.

anonym_42baa1
6. mar 2026

Zrusit mastne, vyprazane, alkohol, sladkosti,majonezy, obmedzit tucne syry. Pohyb,normalna hmotnost.

patrike
6. mar 2026
@anonym_autor

@patrike mastné som už vyše 2 či 3 mesiacov nejedla a aj sladké som vylúčila. Schudla som tiež. Tieto hodnoty mám ešte z novembra, tento týždeň mi brali krv dnes alebo v pondelok by som mala dostať aktuálne hodnoty tak snáď bude menej.

@anonym_autor Pockaj na posledne vysledky a dokladne to prejdi s lekarom. Urcite ti poriadia to, co radim ja a pripadne daju aj lieky.

autor
6. mar 2026
@patrike

@anonym_autor Pockaj na posledne vysledky a dokladne to prejdi s lekarom. Urcite ti poriadia to, co radim ja a pripadne daju aj lieky.

@patrike ďakujem

patrike
6. mar 2026
@anonym_42baa1

Zrusit mastne, vyprazane, alkohol, sladkosti,majonezy, obmedzit tucne syry. Pohyb,normalna hmotnost.

@anonym_42baa1 Dodam, normalna neznamena BMI 24.99 a reci ako "ved som v norme".

oriesocek
6. mar 2026

U manžela je to sladké, pri ešte vyšších hodnotách trigliceridy mu zistili metabolickú poruchu spracovania cukrov.

anonym_36de34
6. mar 2026
@patrike

@anonym_42baa1 Dodam, normalna neznamena BMI 24.99 a reci ako "ved som v norme".

@patrike bmi by sa nemalo vobec brat do úvahy. Je to starý koncept robený na mužoch vojakoch. Žena ma uplne iné hormony, stavbu tela, rozloženie tuku a svalovej hmoty. Chvalabohu uz sa od toho upúšťa. Nas to učili este na výške ako normalne hodnotenie podvýživy/obezity🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

autor
6. mar 2026
@oriesocek

U manžela je to sladké, pri ešte vyšších hodnotách trigliceridy mu zistili metabolickú poruchu spracovania cukrov.

@oriesocek ďakujem a užíva niečo? Áno priznám pila som dosť sladke vody, čokolády len sem tam a čo som nevedela že aj z mlieka môže vyskočiť

oriesocek
6. mar 2026

Predpisane ma statiny, ale nechce ich užívať… ma ísť na kontrolu, tak uvidime. On keď dodržiava stravu a diétu, tak sa mu hodnoty znížia aj na polovicu (čo je však stále veľa, keďže limit je pod 2). Ma také bežne voľne dostupné prípravky z červenej ryže, berie lagosu na pečeň… každý deň robím veľa zeleniny… minimalizujem pečenie - keďže to vždy vyje….

astrobot
6. mar 2026
@oriesocek

@oriesocek ahoj a ako mu to zistili,ako sa dopracoval k takému vyšetreniu?

autor
6. mar 2026
@oriesocek

Predpisane ma statiny, ale nechce ich užívať… ma ísť na kontrolu, tak uvidime. On keď dodržiava stravu a diétu, tak sa mu hodnoty znížia aj na polovicu (čo je však stále veľa, keďže limit je pod 2). Ma také bežne voľne dostupné prípravky z červenej ryže, berie lagosu na pečeň… každý deň robím veľa zeleniny… minimalizujem pečenie - keďže to vždy vyje….

@oriesocek ja statíny tiež nechcem, mala som jeden a nie ďakujem. Áno červenú ryžu užívam aj omega som teraz kúpila.

oriesocek
6. mar 2026
@astrobot

@oriesocek ahoj a ako mu to zistili,ako sa dopracoval k takému vyšetreniu?

@astrobot zistili mu to pri bežných rozboroch. Pri rozšírenej preventívne to bežne robia cholesterol a trigliceridy. On ich mal oveľa vyššie ako bývajú, takže išiel do metabolickej poradne a tam mu robili rôzne vyšetrenia.

astrobot
6. mar 2026
@oriesocek

@astrobot zistili mu to pri bežných rozboroch. Pri rozšírenej preventívne to bežne robia cholesterol a trigliceridy. On ich mal oveľa vyššie ako bývajú, takže išiel do metabolickej poradne a tam mu robili rôzne vyšetrenia.

@oriesocek takže v tej metabolickéj poradni už robia vyšetrenia navyše? Lebo moja obvodná nemá nejaký záujem zisťovať viac,ponúkla mi lieky a viac nerieši.

oriesocek
6. mar 2026
@astrobot

@oriesocek takže v tej metabolickéj poradni už robia vyšetrenia navyše? Lebo moja obvodná nemá nejaký záujem zisťovať viac,ponúkla mi lieky a viac nerieši.

@astrobot áno presne tak. Oni zisťujú dôvod toho - nie iba následok. Takže mu urobili ďalšie testy, čo zo skúsenosti lekárky by mohlo byt nápomocné