Vysoké poplatky za ošetrenie a v lekárňach
Ahojko,dnes sme boli po dlhšej dobe u lekárky lebo sme všetci strašne chorý,každé vyšetrenie crp 3€, v lekárni 50€,až mi ostalo zlé neviem si predstaviť keby sme nemali troška peniazkou od Ježiška( babina+ dedko vianočné)z čoho by sme to zaplatili🤔
A ty čo naozaj nemajú to šťastie mať dobrého ježiška si nemôžu dovoliť byt ani chorý.😥
To je niečo v dnešnej dobe,nikoho nezaujíma že keď človek vyzdravieť musí aj naďalej jesť,piť a platiť poplatky.
Dúfam že rýchlo vyzdravieme a že nás choroby budú čo najdlhšie obchádzať 😉.
@cervikpepik tak ja som ho takto dostala cca pred 15 rokmi 🙂 dnes by ma ani nenapadlo ho pytat bez receptu, ked uz viem, ze z toho moze mat magistra akurat tak problem, ale to vela ludi nevie. Vtedy som to moc neriesila, ani som nevedela, ze je to na predpis, lebo som si to nepamatala. Dnes sa uz na lieky a doplnky, resp. vsetko, co do seba pustam, pozeram uplne inak.
@mijo53 ludia maju taku hodnotu aku im dame my, nie stat... ked tu citam ako sa ludia - matky vyjadruju o uciteloch a lekaroch tak sa necudujem ze maju pre stat 0 hodnotu a tak sa k nim aj sprava ( velakrat su to prave tie matky co do rozpoctu daju celu 0 )
pokial tento stat bude skorumpovany - a prepac ale to nie je len o vrchnosti, ta ma akurat viac prilezitosti tak robi vo velkom co v tomto state v malom funguje na kazdej dedine ( a najviac prave v tych tebou spominanych hladovych dolinach... ) - proste tu je narodny sport uplacat a brat uplatky a robit na cierno a mat velke oci.... a potom utekat do rakuska ci anglicka a zneuzivat system ktory si tam ludia budovali tym ze tie poplatky platia, ze nerobia ciernu pracu etc. ... ale to je uz o inom, ze ano... cize pokial bude skorumpovany tak sa tu nic nezmeni - tu kazdy hrabe len pre seba - rozdiel je len v tom aku velku prilezitost ma☹
@irusa kolko platis mesacne tie poplatky? prepac, fakt ma to zaujima, kedze ja viem ze platim velmi vela ale nevadi mi to - mam pritom viac menej len sukromnych lekarov, cize realne platim za kazdu navstevu kohokolvek, zadarmo nedostavam od statu nic...
ale je to ok, kedze viem ze tie peniaze davam na liecbu napr. onkopacientov ktorych liecba je taka draha ze nikto z nas normalnych by si ju nemohol dovolit...
ale toto vyplakavanie mi lezie na nervy - ja platim tiez vela v lekarni, ale priznavam ze preto lebo kupujem vzdy probiotika k antibiotikam, ze beriem vzdy vitaminy a sirupy co mojim detom chutia aby som s nimi nemusela bojovat etc. - a nie som imunna, tiez sa vzdy rozculim, lebo s tymi peniazmi mozno ratam niekde inde... ale to neznamena ze si neuvedomujem ze v takej amerike bez poriadneho poistenia ( ktore nie je 0 ci par euro ) by som tam platila uplne ine sumy...
tu slovaci maju tendenciu sa porovnavat s najsocialnejsimi krajinami sveta, neustale porovnavat s rakuskom neuvedomujuc si ze prave ta casto spominana vieden je uz niekolko rokov za sebou najlepsim miestom pre zivot na SVETE... ale jasne, my tiez chceme
@irusa treba sa pytat na moznosti,kt.mas....svaty Ti nepomozu😉
@irusa ty rozumies co pisem? liecba onkopacientov stoji tisice eur - jasne ze su platene z odvodov nas... stale tu spominate 2och funkcionarov... inak by ma zaujimalo aky top manazer by tam isiel keby nemal plat porovnatelny so sukromnou sferou - ja viem ze u nas su to politicky nominanti ale predpokladam ze ty by si rovnako pisala aj keby to top manazer bol...
zvysny zamestnanci poistovne maju normalne platy ako normlany statny uradnici...
@irusa neviem teraz ci si rozumieme... ja tu pisem o odvodoch a o tom co sa z nich financuje... vies kolko stoji operacia zlomeniny? vies kolko stoji chemoterapia? vies kolko stoji pobyt na lozku?
ja tu s tebou nepolemizujem ze tento stat je zhnity - co si ludia volia to maju... pisem ti ze vaecsina odvodov ide do zdravotnictva na ukony ktore su akoze zadarmo - a ludia aj tak mrncia ze vela platia lebo musia zaplatit par euro v lekarni a pritom na odvodoch odvedu minimum... si sa ty tvojimi hrdila tak som sa pytala kolko odvedies mesacne, ale nejak ziadna odozva...
@irusa ja tu s tym neargumentujem a nekopem okolo seba ake mam ja prava lebo odvadzam... ako som pisala odvadzam vela ( nebudem pisat, nepotrebujem zas citat ze sa chvalim...) ale pre mna je to ok, lebo viem ze vdaka tomu napr. liecbu dostanu drobci s onko chorobami, detto dospely, deti postihnute , chronicky chory etc. ...
Najdrahší pacienti Všeobecnej zdravotnej poisťovne
1,2 milióna € - 18 rokov - hemofília
1,1 milióna € - 18 rokov - hemofília
1 milión € - 20 rokov - hemofília
523 tisíc € - 33 rokov - hemofília
514 tisíc € - 8 rokov - porucha metabolizmu
ci myslis ze tych tvojich 50 euro mesacne by stacilo keby tvoje dieta ochorelo na taketo choroby?
@irusa vseobecna zdravotna poistovna je v obrovskej strate..Keby ste vedeli ake odmeny si dali...A to nie len riaditelia ale aj radovi zamestnanci za prepazkou mali vysoke odmeny...Tolen na margo odvodov
@tanecnica82 viem
@tanecnica82 ale toto predsa nikto netvrdi ze je v poriadku... a ti za prepazkou urcite nemali viac ako 100-200 euro...( co by asi v normalnom podniku nedostali, ale zas keby mal ten podnik funkcne odbory tak aj tam by napriek strate dostali ak to maju v kolektivnej zmluve...)
@dai pracuju mi tam z blizkej rodiny tak viem ze kazdy rok maju cez 500e odmeny. a tento nebol vynimka..Ci treba aj kopiu pasky? 🙂 Pracuju za prepazkou...takze tak
@tanecnica82 tak potom fajn... sa pre nich tesim, predpokladam ze ich plat aj pracovna doba nie su bohvieco... a oni asi nebudu ti co rozkradaju 🙂

@dai V tomto s Tebou súhlasím ludia žijú v tom,ze je to zadarmo,ale ono to tak nie je. S tým platením odvodov si ma teraz dostala Ja som myslela,že majú aspoň nieco a oni nic a najviac hubou melú