icon

Výživové doplnky a čaje pri tráviacich ťažkostiach so SIBO

29. jan 2025

Ahojte neviete mi poradiť nejaké výživové produkty, ktoré by mi mohli pomôcť pri problémovom traveni ( pocit plnosti, ťažoba žalúdka, nevoľnosti)? Mám potvrdené aj SIBO, ale nemám pocit žeby ATB nejako zabrali, možno len na chvíľu, objednala som si aj Symprove probiotika keďže som na ne počula dobré recenzie. Tak ma zaujíma či ešte niečim si nemôžem pomôcť? Napadol ma ešte Hylak forte a to zase neviem či bude vhodné kombinovať s tými probiotikami. Keď vás napadne aj nejaký čaj dobrý pri takýchto stavoch budem vďačná 😁

tianna
31. jan 2025

Musíš absolútne zmeniť stravu, ale že absolútne.. úplne som musela prestať jesť salámy, párky, šunky s E, spracované veci ako treska v majonéze, paštéty, takisto vôbec neznesiem sladké ani vyprážané.. ja mám aj bezmliecnu stravu. Je toho dosť veľa. Ak chces dobrý stav už udržať trvalý k vyššie uvedenému sa už nevracat. Výživové doplnky žiadne neberiem, nemyslím že by nejak pomáhali ak človek nezmení stravu. Len pijem nesladené bylinné čaje, mäta, medovka. A samozrejme skúšať čo ti vyhovuje a čo nie..

tianna
31. jan 2025

Aha a ešte dobré si je sledovať low FODMAP produkty, ja kým si niečo dám natukam do googla či to je low FODMAP. Zo sladkého maximálne horkú čokoládu, ja len vegan Lyru. Samozrejme 1-2 kocky za deň.