Zablokovaná krčná chrbtica a točenie hlavy
Zienky, už dlhšiu dobu ma trápia neskutočné tocenie hlavy, závraty. Včera som bola u neurológa, vypada to na zablokovanu krcnu chrbticou. Poslal ma na rengen, objednana som na rezonaciu. Zatiaľ mi dal od bolesti Aflamil a tabletky na uvoľnenie svalstva Guajacuran. Keď prejdú najväčšie bolesti, že začnem rehabilitovať. Mali ste aj vy takéto ťažkosti a bolesti? Je to strašne, nič sa mi nedá robiť, len ležať- vtedy mi je najlepšie. Vedeli by ste mi poradiť, ako si pomôcť s nejakými domácimi receptom. Dakujem
@maminazuzina prešlo vám to točenie? Ja mám to isté pri zmene polohy hlavy, umývaní vlasov, zubov. Hrozne.
@agikaku neviem už pred koľkými rokmi .. 4 či 5 sa mi hlava točila fest. Absolvovala som CT, MR a záver krcna chrbtica. Už neviem aký stavec. Cvičím pilates, SM a do fitnes ale nie veľmi pravidelne, tak nárazovo. Ked sa mi začne tocit hlava, objednám sa u nás j fyzioterapeutke a pomáha mi to. Hlavné je cvičiť, teda pre mňa.
@agikaku viac menej prešlo. Úplne na začiatku som dostala tabletky, myslím, že Betahistin. Tie mi vtedy pomohli. Hlava sa mi zvykla točiť, aj teraz ešte občas, ale uz to nie je permanentny stav ako vtedy.
@maminazuzina a ako dlho sa vám točila hlava?
@agikaku už si žiaľ presne nepamätám, ale možno aj pol roka.
@maminazuzina čo ste. Ako ste to vydržala? Musím sa pripraviť na to.
@agikaku fakt si to už nepamätám:( Po tých liekoch asi po 2 týždňoch to bolo o dosť lepšie a potom postupne sa to pomaličky zlepšovalo. Teraz sa mi tiež ešte zatočí, keď sa napr prudko postavím, ale už je to nič oproti tomu ako mi bolo na začiatku.
@maminazuzina Ach, stále tie závraty pri zmene polohy. Dokedy to bude trvať? Aj keď som si na to zvykla, veľmi ma to obmedzuje. Je to nepríjemné. Dúfam, že to už takto nebude naveky.
@agikaku súhlasím. Tiež by som bola rada v stave ako predtým.
Ahojte žienky, ja mám od júna tak isto problém s krčnou chrbticou, konkrétne som mala vyskocene 4 stavce zo 7 (blokové postavenie). Myslím, že ani nemusím hovoriť, aké som mala stavy.. asi všetko, čo sa da okrem zvracania.. extrémna závrat, slabé ruky a nohy, videla som na trojmo, citlivosť na svetlo, bolesť zubov a sánky, bolesť ramien a lopatiek, trpnutie ruky, nohy a hlavy, neuveriteľná bolesť na hrudi a ťažké dýchanie.. neschopnosť vnímať.. samozrejme, aj psychika išla dole :D betahistin mi absolútne nezabral, brala som ho mesiac a pol a skôr naopak mi poškodil pečeň (takze ďalšia vec, ktorú sa snažím dať dokopy).. nezúfajte, treba ísť na rtg a MRi a nájsť si skvelého fyzioterapeuta! Teraz nechcem haniť doktorov, ale mna si mesiac a pol prehadzovali ako horúci zemiak, nevedeli mi pomôcť a ešte boli nervózni, že som vôbec prišla.. zobrala som veci do vlastných ruk a išla ku fyzioterapeutovi.. dnes mám napravené 3 stavce, už pár dni aj cvičím na krčnú, ale je mi KATASTROFÁLNE.. je mi jasne, že to je normálna reakcia na cvičenie, ale napr dnes nedokážem ani vyliezť z postele.. takze treba si najať niekoho, kto tomu rozumie, lebo osobne som sa stretla s doktormi, ktorí mi povedali, že z krčnej chrbtice závrate nebývajú.. bohužiaľ, aj takých doktorov tu mame 🙂 držím palce!
@kajkag ahoj.. môžem sa ta opýtať ako ti prešlo to točenie hlavy ? Ďakujem za odpoveď.
@lyema tiež by som sa rada dozvedela odpoved
@marika1066 ahoj! Z vlastnej skúsenosti ti pomôžem povedať, že mne pomohlo len cvičenie a pravidelne masaze.. z ďaleka nie som ešte vyliecena, ale neobmedzujem sa už v ničom a dokážem robiť všetko - kľudne aj cely deň, celu noc. Treba si nájsť dobrého fyzioterapeuta, ktorý bude vedieť príčinu (rtg a MRi samozrejme tiež pomôže) a treba len cvičiť a pravidelne to masírovať - ja chodím na masaze každé 2 týždne, ale po týždni sa mi vytvoria spazmy a to mi robí šarapatu.. napr tento víkend som sa musela ládovať liekmi od bolesti, lebo ma tak pichalo v lopatke, ramene a ruke, že som nevedela ani šoférovať.. ale netreba zúfať, nič čo by správna masáž nedala dokopy… cvičiť môžem zatiaľ len špeciálne so skúseným trénerom, s ktorým sa snažíme odstrániť natrvalo závrate a ostatne ťažkosti (klasické chodenie v posilke mi robí veľmi zle).. tak isto nemôžem behať, vyhovuje mi len spinning.. je to veľmi dlhy proces, ale dá sa to riešiť.. bohužiaľ, takto to bude vyzerať už do konca života (aspoň nás to donúti mat pekne postavy a cvičiť) :D môj problém je, že mi neustále stavce vypadávajú a tu nepomôže nič, len spevňovanie.. držím vám palce a keby ste sa chceli čokoľvek spýtať, som tu pre vás, pretože ten kto si toto nezažil, nikdy bohužiaľ nepochopí..
@erikakissova101 pozri si prosím nižšie moju odpoveď 🙂
@lyema ďakujem krasne za odpoved, veď toto, každý povie že čo mi môže byt, že veď vyzeráš dobre, ale ako sa cítim to je strašne , neskutočne závraty cely deň sa cítim ako opitá, aj tak chodím, do toho bolesti,, no na nervy, a operácia v nedohľadne,, neurochirurg povedal, že tá operácia mi pomôže, tak veľmi dúfam
@kajkag ahoj mám to rovnaké môžem sa spitat ako si dopadla s vyšetrením a čo ti nato zabralo 😩😩aj ja mám strach že mi niečo nájdu v hlave ďakujem
@janka2007i no pravdupovediac v júni som bola na operácii krčnej a po oepracii ešte horšie nieked mám pocit že sa zbláznim

@kajkag ako sa máte ? Závraty vám prešli? Lebo ja mám neskutočne závraty a neviem, čo s tým.