icon

Zabrala vám šaratica pred kolono vyšetrením?

kavicka12
21. nov 2022

Ahojte 28 ma čaká kolonoskopia na druhý pokus.Ide o to že prvý krát som to nedala ,mala som plenvu no a všetko som vyzvracala ,dr.sa dostal tak do 30 CM..no musí pozrieť celé črevo kvôli zápalu a chce sa dostať do tenkého ,tak mám vipit 2 fľašky šaratica večer o 19 tej a dve fľaše ráno o 6 v deň vyšetrenia,tak ma zaujíma či niekto má s tým skúsenost ,či to vôbec zaberie

liljana
•
21. nov 2022

V nemocnici mi povedali, ze 3-4 dni pred kolono treba pit iba dzus, jest iba vyvar a 2 dni pred pit prehanadlo. Preto sa mi nezda, ze normalne jest a staci vecer pred vypit dve flasky saratice. Hrube crevo sa nestaci vyprazdnit cez noc ... aby na kolono nieco aj videli.

zojazoja
•
21. nov 2022

to je divné. nedostala si taky prášok na predpis od gastro, ktory den predtym vypijes a to je nieco ako klystir? a tyzden pred kolono sa ozaj odporuca jest podla pokynov, ktore sa davaju od gastro ...ziadne potraviny so zrnieckami, ziadne mlieko, atd atd...

kavicka12
autor
•
21. nov 2022

@zojazoja áno lenže ten prípravok na predpis nedám ,mala som plenvu naposledy a predtým si nepamätám a vyvracala som aj to

kavicka12
autor
•
21. nov 2022

@liljana áno to viem vraveli mi na gastro len musím piť tu saraticu lebo tie prípravki neviem v sebe udržať hneď zvraciam po 3 napiti
Tak neviem či tá saratica zaberie

zojazoja
•
21. nov 2022

@kavicka12 tak keď ti kazali ju piť tal asi by mohla zabrať.len vyskúšať treba

gaaaa
•
21. nov 2022

@kavicka12 .Mala som raz šaraticu ale nestačilo tak mi k tomu aj tak museli dať liter preháňadla.Naposledy som mala Clensiu prehánadlo prvý liter som vyvrátila a druhý som vypila v pohode s jablkovým džúsom.Odvtedy už len tak pijem prehánadlá a v pohode vypijem.

oli18
•
21. nov 2022

Ja mam citlivy zaludok na taketo "chemikalie", hlavne, ak treba vypit liter, ci dva. Preto pred kolono si pytam X Prep. Je to maly objem a zapija sa vela vodou. Takze ta to nenapina, lebo to vypijes na 2-3 pokusy a potom uz len cistu vodu.

svetlonos
•
21. nov 2022

@kavicka12
ahoj, daj si vten den pred kolonoskopiou urobit crevnu sprchu. 3 dni pred tym jes obmedzene ale nehladujes. Zisti si to. Vyhnes sa tak tomu prehsnadlu a budes super vycistena 🙂

ivanba90
•
Odpoveď bola odstránená
•
oli18
•
6. apr 2025

@ivanba90 akoze preco by som si nemohla pytat, co mne vyhovuje? Lebo ty si rozhodol/la? 🙈ivan🤣

ivanba90
•
Odpoveď bola odstránená
•
oli18
•
21. apr 2025

@ivanba90 nechsj si svoje rady, ty co Co tik. 😝