icon

Začala som krvácať štyri roky po menopauze. Má niekto podobné skúsenosti?

Dnes o 12:31

Ahojte, mám 56 rokov, cca 4 roky po menopauze, dnes som začala krvavo śpiniť a mám bolesti v podbrušku. Má niekto takéto skúsenosti? Ďakujem

anonym_1aea86
Dnes o 12:35

Treba ísť ku dr, kedy si bola naposledy u gynekológa?

autor
Dnes o 12:36
@anonym_1aea86

Treba ísť ku dr, kedy si bola naposledy u gynekológa?

@anonym_1aea86 dávno

simsalabim
Dnes o 12:37

@anonym_autor urcite k dr a cim skor.

anonym_1aea86
Dnes o 12:39
@anonym_autor

@anonym_1aea86 dávno

@anonym_autor tak je na čase, ty sa rakoviny alebo inej pliagy vôbec neobávaš?

fannynka
Autor odpoveď zmazal
anonym_a0553b
Dnes o 13:06

hned k lekarovi, nechcem strasit, ale urcite chod

anonym_147ce3
Dnes o 13:11

a to preco nechodis na kontroly?....vies, ze to moze byt vazne

janetinka27
Dnes o 13:43

@anonym_autor ahoj, ano, su zeny, ktorym sa to stalo. Po menopauze je krvacanie uz neziaduce, pretoze system, ktory riadil cyklus, je uz vyhasnuty. Ak prislo ku krvacaniu, nemusi ist automaticky o krvacanie z maternice, ale je to pravdepodobne. Krvacanie po menopauze sa musi vzdy riesit, moze byt sposobene polypom v maternici, ale aj zvysenim sliznice maternice, co by mohlo byt zakladom pre vyvoj rakoviny.krvacanie moze vychadzat napriklad aj z narasteneho utvaru na krcku maternice.
Urcite nevahaj a v pondelok navstiv gynekologa, prave teraz doktor moze najlepsie posudit, odkial krvacanie prichadza, aky je jeho charakter, intenzita, mozne sprievodne priznaky atd.

autor
Dnes o 13:47
@janetinka27

@anonym_autor ahoj, ano, su zeny, ktorym sa to stalo. Po menopauze je krvacanie uz neziaduce, pretoze system, ktory riadil cyklus, je uz vyhasnuty. Ak prislo ku krvacaniu, nemusi ist automaticky o krvacanie z maternice, ale je to pravdepodobne. Krvacanie po menopauze sa musi vzdy riesit, moze byt sposobene polypom v maternici, ale aj zvysenim sliznice maternice, co by mohlo byt zakladom pre vyvoj rakoviny.krvacanie moze vychadzat napriklad aj z narasteneho utvaru na krcku maternice.
Urcite nevahaj a v pondelok navstiv gynekologa, prave teraz doktor moze najlepsie posudit, odkial krvacanie prichadza, aky je jeho charakter, intenzita, mozne sprievodne priznaky atd.

@janetinka27 ďakujem

jeennyv
Dnes o 14:00

@anonym_autor moja babka to mala, bola v poriadku, no 2x bola na cisteni na jednodnovej, sme ju rano odniesli, poobede isla dom… v priebehu rokov niekolkych…nebolo to nic vazne…chod k dr povedia co a ako, hned zle to nic nemusi byt

kiki68
Dnes o 14:56

Urcite smer gynekolog a zistit co sa deje. Gynekolog nema byt raz za 20 rokov, nakolko uz nemozes byt tehu, prave preto ma kopec zien tie nepekne nalezy, lebo menopauzu vnimaju po case ako nejake vyslobodenie z tych preventiviek