icon

Záhadné návaly pocitov: Čo môže byť príčinou?

Včera o 15:02

Chcela by som sa spýtať či má niekto niečo podobné.
Minulý mesiac 25 mája nad ránom som sa zobudila cca o 4 ráno na to že mám taký čudný pocit. Zažila som niečo bol to pocit neviem to opísať akoby sa to už stalo. O pár sekúnd mi stazeli nohy zalialo teplo. V ústach v hrdle som mala tiež horúčavu a taku zvláštnu chuť. Opakovalo sa to každú pol hodinu. Podvečer každú hodinu. Na druhý deň ešte asi do obedu možno 4X. Lekár nič nezistili. EKG v poriadku. Urobili aj preventívnu lebo už bola potrebná. Mám vyšší kolesterol.
Včera zase 25 teho a od 3 poobede zase tie stavy opakujúce sa každú pol hodinu. Dnes od obeda ešte dvakrát do teraz. Taký čas nemám chuť ani na jedlo a asi denne 2-3 ma napína na vracanie.
Lekár zase nič nevedel, len zobral CRP ,cukor. Výsledky až v pondelok.

motylik2559
Včera o 15:08

@anonym_autor A na gastro k lekarovi si isla, ked mas vyssi cholesterol? Myslim,ze by bolo vhodne tam zajst, on ta vysetri este tak ako ta obvodak nevysetri.

anonym_b66723
Včera o 15:15

psychika

mk1111111111
Včera o 15:21

Ked vzdy 25-teho, tak psychika

leidin
Včera o 15:26

Nemoze to byt hormonalne, ked to mas kazdy mesiac?

anonym_f74257
Včera o 15:50

@anonym_autor hormonálne výkyvy - PMS? Na to je dobrý magnézium citrát s B6.

autor
Včera o 15:55
@motylik2559

@anonym_autor A na gastro k lekarovi si isla, ked mas vyssi cholesterol? Myslim,ze by bolo vhodne tam zajst, on ta vysetri este tak ako ta obvodak nevysetri.

@motylik2559 už trikrát mi robili gadtrostkopiu v minulosti. Mám hrozný strach🫣

autor
Včera o 15:56
@anonym_f74257

@anonym_autor hormonálne výkyvy - PMS? Na to je dobrý magnézium citrát s B6.

@anonym_f74257 to mám. Tie návaly sú iné. Zatiaľ mám hlavne nočné návaly. Mám aj Mirenu. Som perimenopauze. Už skoro 3 roky.

anonym_da1508
Včera o 16:13

Tetania?

motylik2559
Včera o 16:53
@anonym_autor

@motylik2559 už trikrát mi robili gadtrostkopiu v minulosti. Mám hrozný strach🫣

@anonym_autor Ale tak je lepsie trpiet nez to jednorazovo vydrzat?🙂 Aj sono by ti rovno spravil. odobral vzorky na intolerancie atd. Lepsie to podstupit a vylucit,ze nejde o nejaku dg, prip. sa potvrdi, ale nastavi ti liecbu🙂 Nebud ako mala, ani sa nenazdas a mozes to mat za sebou.

anonym_780892
Včera o 17:58
@anonym_autor

@anonym_f74257 to mám. Tie návaly sú iné. Zatiaľ mám hlavne nočné návaly. Mám aj Mirenu. Som perimenopauze. Už skoro 3 roky.

@anonym_autor to máš nastupujúcu menopauzu, to sú hormony, aj psychika aj návaly a viaže sa to k dátumu, to sú hormonálne veci, kľud.

sara07
Včera o 18:09

perinomenopauza

gynekolog ti čo povedal ? dá sa to upravit pripadne nejake vyživove doplnky si neskušala
prejde to časom , skus pokecat na gyn

sara07
Včera o 18:10
autor
Včera o 18:50
@anonym_780892

@anonym_autor to máš nastupujúcu menopauzu, to sú hormony, aj psychika aj návaly a viaže sa to k dátumu, to sú hormonálne veci, kľud.

@anonym_780892 v perimenopauze som už tri roky. Tieto návaly či čo to sú iné. Myslím napríklad na jednu vec zrazu príde ten debilný pocit tepla v celom tele aj v ústach a zrazu som akoby celkom inde a je to akoby som to už prežila. A pri každom "záchvate" je to iné miesto aj situácia a viem aj ako to skončí. A trvá to minútu. A potom si nepamätám čo bola tá situácia.
Ja viem že to to znie ako blbosť ale neviem to ako vysvetliť.

autor
Včera o 19:02
@sara07

Pri prvom som myslela že som dehydrovaná lebo to začalo v noci a tam som fakt pila máličko ani nejedla.
Ale včera to začalo poobede aj som jedla aj pila.

anonym_3181c0
Včera o 20:05
@anonym_autor

Pri prvom som myslela že som dehydrovaná lebo to začalo v noci a tam som fakt pila máličko ani nejedla.

@anonym_autor uzkost

sara07
Dnes o 06:16
@anonym_autor

@anonym_autor napadlo ma tzv. hypoglemická krivka ešte , tá zvykne hlavne pri ženach v noci, skus zaradit viac bielkovin do stravy

anonym_f74257
Dnes o 08:44

@anonym_autor tieto stavy sú dôsledkom nedostatku minerálov a vitamínov, teraz v lete sa viac potíme (niektorí aj v noci) a vtedy telo stráca veľa min. a vit. Dopĺňaj elektrolyty + spomínané magnézium a pridaj do stravy probiotické potraviny na lepšie vstrebávanie živín. Tvorba hormónov a celkovo hormonálna rovnováha je priamo závislá na hladine minerálov a vitamínov v tele pri ich deficite to spôsobuje tvoje stavy, výkyvy krvného tlaku...
Uprav stravu a obmedz sladké a múčne jedlá, kávu, priemyselne spracované potraviny a pridaj omega 3 tuky, ovocie, zeleninu, spomínané probio - kvasenú nepasterizovanú kapustu, dobre vychladený domáci kefír...